Terugblik 1e deel seizoen JO-9 1

NEO'25 JO9-1
Were Di JO9-1
09-12-2017
10:15

Scheidsrechter:   B.J. Timmermans… (+1)

De eerste competitie-ronde zit erop! Tijd voor een korte samenvatting van deze eerste seizoenshelft.
Een tweetal vernieuwing aan het begin van het seizoen voor onze jongens. Allereerst de nieuwe spelopvatting van de KNVB waarin gespeeld wordt op een kleiner veld met een paar aanpassingen van de spelregels. Zo wordt er gedribbeld of in-geschoten i.p.v. ingooien. Daarnaast spelen we voor het eerst in de 2e klasse. Op dit niveau hebben we nog niet eerder gevoetbald. Gelukkig was de team-samenstelling zo goed als hetzelfde en waren er minimale wisselingen in het begeleidingsteam. (Jurgen is op woensdag training gaan geven)
Na de bekerwedstrijden gingen we in de competitie voortvarend van start. Er werden vele doelpunten gemaakt en overwinningen met grote verschillen waren het resultaat. Dit is misschien leuk voor scorende spelers en mogelijk ook voor de supporters maar voor de ontwikkeling van de spelers zien we toch liever wat meer tegenstand. Precies op het juiste moment (de derde speelronde) kregen we de tegenstand die we wilden. Een ware kraker tegen Jong Brabant met als resultaat 5-6 verlies. Opvallend hierin was de snelheid van handelen die gevraagd werd van iedereen. De een ging hier beter mee om dan de ander. Wederom twee wedstrijden later een goede tegenstander sc ’t Zandt. Na een ruststand van 6-3 achter wisten we de stand gelijk te trekken naar 7-7. Een verdiend gelijkspel puur op wilskracht en doorzettingsvermogen. Een andere wedstrijd die positief opviel was thuis tegen SSC dat nog geen verliespunten had tot dan toe. Met een schitterend score-verloop werd er uiteindelijk verdiend gewonnen. Toch een korte opsomming van de tussenstanden over hoe deze wedstrijd verliep; 1-0, 2-0, 2-1, 3-2, 4-2, 5-3, 6-3, 6-4, 6-5,6-6,7-6,8-6, 8-7 en uiteindelijk 9-7. De supporters en ook de spelers smulden van deze wedstrijd. Omdat de KNVB geen standen meer doorgeeft weten we officieel niet hoe we de competitie geëindigd zijn. Wel weten we dat we de competitie weer veel geleerd hebben, veel plezier hebben beleefd bij het spelletje, beter zijn gaan voetballen en nog steeds weinig verliezen. En dus is het een geslaagd seizoen. We hopen wederom een niveau hoger te gaan spelen aangezien we dolgraag meer van dit soort moeilijke wedstrijden willen spelen. Het niveau verschil in deze 2e klasse blijft groot en we willen graag nog beter worden.
De bekerrondes zijn we ook winnend doorgekomen wat betekent dat we in deze speciale competitie ook nog verder mogen. En deze extra wedstrijden vinden de jongens helemaal niet erg.
We wensen Milan, Ties, Teun, Siebe, Luca H, Senna, Luca vW en Daan een heel fijn en sportief 2018 toe.

Jurgen van Woensel en Tony van Driel
 

Verslagen

Terug naar boven