12-03-2022
2 - 1

Scheidsrechter:   J.A. (Sjors) de Jong

Lars de Bruijn matchwinner

Na het verlies in de uitwedstrijd tegen Schelluinen moest NEO'25 op zoek naar herstel tegen Haaften. Trainer Stefan Brok moest wat personele problemen oplossen omdat verdediger Laurens Bogers voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is en ook Sam Verstappen nog steeds niet beschikbaar is. Daarom begon NEO'25 met Joey van Wanrooy in de verdediging en met Lars de Bruijn op het linker middenveld, twee vervangingen dus van twee vaste waarden. Lars de Bruijn beloonde zijn team en zichzelf met deze basisplaats met een curieuze goal.

De pupillen van de week waren Beyazit Kaan Kondakci en Ensar Celik, die de bal voor het eerst lieten rollen. Daarna was het de beurt aan NEO’25 en Haaften.

Beide ploegen speelden een matige beginfase. Er werd een beetje afwachtend gevoetbald en veel teruggespeeld op de eigen keeper Bij één van de tot dat moment weinig goede aanvallen van NEO'25 werd Matthijs van der Lee op rechts de ruimte ingestuurd. Noah van Caem kon zijn onberispelijke voorzet voorbij keeper Lars Tertoolen knikken: 1-0 na ruim tien minuten spelen. Daarna was het vooral NEO'25 dat wat meer balbezit had en ook een aantal kleine kansjes afdwong zonder Haaften voor grote problemen te plaatsen. Toch liep NEO'25 nog voor de rust schade op toen Niels Hamers, die in de competitie tot nu toe een hele reeks goede wedstrijden speelde, een zeer ongelukkig moment kende, een lange hoge bal verkeerd inschatte en zo een aanvaller van Haaften een vrije kans bood om Kevin Akkermans te passeren. Dit had de onnodige 1-1 tot gevolg, een stand waar voor de rust geen verandering meer in kwam.

Na de hervatting was het begin van de tweede helft weer voor NEO'25 dat veel aanvallender was en ook weer kansjes kreeg om de score op te voeren. Het duurde tot de zestigste minuut voordat NEO'25 weer op voorsprong kwam. Op links , een meter of tien over de middenlijn kwam Lars de Bruijn in balbezit, die zag zijn schot, dat op een voorzet leek en een lichtjaar onderweg was, met een prachtige boog over Haaftenkeeper Lars Tertoolen in het doel belanden. 2-1 voor NEO'25 en zeker gezien het spelbeeld verdiend. Meteen daarna werd de Lars de Bruijn gewisseld voor Mitch Soffner. Daarna was er nog een half uur te gaan waarin NEO'25 twee supermooie kansen onbenut liet, zichzelf behoorlijk tekort deed en zo het geloof in een beter resultaat bij Haaften levendig hield. Dat leverde wel een zeer spannende slotfase met weinig goed voetbal op. Dat veranderde ook niet echt toen Nicky van Gils in de tachtigste minuut Noah van Caem kwam vervangen. De stand bleef 2-1 en daarmee bleven de punten in Sprang.

Gezien de hele wedstrijd was NEO'25 de betere ploeg, was aanvallender, het schiep veel meer kansen dan Haaften maar de score bleef aan de magere kant. NEO'25 won dankzij een toverbal en bezet nu de zesde plaats.

Voor NEO'25 speelden: Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Rudy van Dongen, Nino van Leuveren, Robin Rosenbrand, Noah van Caem (80 Nick van Gils), Jesse Trapman (C), Jon van de Kamp, Lars de Bruijn ( 60 Mitch Soffner), Matthijs van der Lee ( 74 Nicky van Wanrooy), Niels Hamers.