23-10-2021
0 - 7

Scheidsrechter:   S.A.T.G (Stan) Claassen

Slagvaardig NEO’25 produceert zevenklapper.

In de eerste vier wedstrijden van dit seizoen verloor NEO’25 driemaal en staat er nog een uit te spelen wedstrijd tegen ONI op het program waarin een 1-0 voorsprong moet worden verdedigd. Daardoor staan de mannen van Stefan Brok nog steeds onderaan met 0 punten. De tegenstander van deze middag was s.v. Capelle dat samen met het Gamerense GVV de ranglijst aanvoert. De nummer 1 tegen de nummer 14 dus en niemand had kunnen voorspellen dat deze wedstrijd nooit een echte wedstrijd zou worden en voor NEO’25 met een zevenklapper zou eindigen. Neutrale toeschouwers vroegen zich af waarom s.v. Capelle zoveel punten had en bovenaan stond en NEO’25 zo weinig punten had en onderaan stond. S.v. Capelle -NEO’25 0-7, u leest dit goed.

In de eerste twee minuten van de wedstrijd kreeg NEO’25 drie vrije trappen te nemen, die leverden niets op maar gaven wel aan dat ze niet naar Capelle waren gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden. Meteen werd de aanval gezocht en NEO’25 liet zich niet intimideren. Ook s.v. Capelle speelde in de eerste fase nog aanvallend en dat leverde een schietkans op voor Stefan Zopfi die overging en een schot van NEO’25 dat op de lat eindigde.
In de zevende minuut kwam NEO’25 op voorsprong. Een afstandsschot van Nicky van Wanrooy werd door keeper Jesper Verduijn verkeerd beoordeeld en na zijn opzichtige blunder mocht hij de bal uit het net halen, 0-1 voor NEO’25. Het leek er op dat de s.v. Capellespelers deze tegentreffer zagen als een soort bedrijfsschade en dat ze deze schade in de resterende tijd nog wel zouden repareren. NEO’25 inspireerde zichzelf met dit doelpunt tot nog meer dadendrang en bleef aanvallend voetballen. Dit frustreerde Lars van Caem van s.v. Capelle dusdanig dat hij  zijn directe tegenstander natrapte en van de goed en consequent leidende scheidsrechter Stan Claassen meteen rood kreeg. Met deze domme actie in de tiende minuut benadeelde hij zijn team gigantisch en NEO’25 buitte het overtal dat hierdoor ontstond op een prachtige manier uit.
Al in de veertiende minuut mocht Mitch Soffner de tweede voor NEO’25 aan laten tekenen nadat hij een vrije trap had binnengekopt. S.v. Capelle stelde daar weinig tegenover en moest na tweeentwintig minuten de derde incasseren toen Matthijs van der Lee een aanval over rechts verzilverde. In de periode die hierna volgde kwam s.v. Capelle nauwelijks van de eigen helft en kon NEO’25 minutenlang de bal rondspelen zonder dat er een s.v. Capelle been tussen kon komen. Pas in de vijfendertigste minuut kreeg s.v. Capelle een grote kans, Quinten van Caem dwong Kevin Akkermans tot een mooie redding en ook Tygo de Jong probeerde Akkermans te verschalken. NEO’25 kwam niet meer in de problemen en mocht na de thee de voorsprong gaan verdedigen.

De tweede helft liet weer een onmachtig s.v. Capelle zien en een NEO’25 dat de wedstrijd volledig controleerde. Doelpogingen van beide partijen leverden geen goals op en dat veranderde pas in de zestigste minuut. Na een mooie aanval zorgde Noah van Caem voor 0-4. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en moest alleen nog maar uitgespeeld worden. NEO’25 maakte daar nog een vermakelijk half uurtje van voor haar eigen supporters, die zagen good old Peter van Beek, lekker invallen, met nog een kwartier te voetballen een mooie pass vanaf het middenveld tot goal promoveren, 0-5. In de laatste zes minuten maakte Lars de Bruijn, nog lekkerder invallen, de nummers  6 en 7 door erg attent te reageren na verdedigingsfouten van s.v. Capelle. Hiermee trakteerde NEO’25 zijn tegenstander s.v. Capelle, dat zijn status van koploper geen moment waar kon maken, op één van haar grootste thuisnederlagen ooit.
Trainer Stefan Brok wisselde zodanig dat alle veldspelers van NEO’25 speelminuten kregen, de invallers  scoorden driemaal. Voor NEO’25 speelden: Kevin Akkermans, Robin Rosenbrand, Rudy van Dongen, Laurens Bogers, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Jesse Trapman, Mitch Soffner, Sam verstappen, Nicky van Wanrooy, Matthijs van der Lee, Nino van Leuveren, Peter van Beek, Jon van de Kamp, Lars de Bruijn, en Noah van Caem.