NEO’25 JO 13-1 haalt knappe overwinning bij kleurgenoten.

23-10-2021
0 - 3

Scheidsrechter:   J. (Jörgen) Kroot

De JO 13 van NEO’25, bestaat voornamelijk uit jongens jonger dan 12 jaar. Vandaag moesten we naar Loon op Zand tegen Uno Animo.
Wat bleek een team te zijn met 4 reusachtige spelers. Zowel de keeper als de laatste man wisten de bal eenvoudig in een keer over de middellijn te schieten. Zover zijn onze jongens nog niet en dus kregen ze de opdracht van coach Marcel, trainer Iwan en vlagger Rossini om voetballend naar de goal van de tegenstander te spelen. Daarbij moesten ze niet vergeten om zowel de verdediging op tijd aan te laten sluiten als ook de aanvaller op tijd mee terug te laten verdedigen.

De eerste helft werd er vol overgave gevoetbald. Af en toe dacht NEO een kans te krijgen door snelle een-tweetjes op te zetten, maar er zat altijd wel de grote voeten van de laatste man tussen. Tot twee keer toe werd spits Eren richting doel gelanceerd. Maar helaas wist de keeper twee keer goed te redden. Af en toe kwam Uno Animo gevaarlijk voor het doel, maar de verdediging stond als een huis en wisten elk schot te blokken, zodat keeper Milan een paar makkelijke ballen mocht opvangen. NEO kreeg nog een paar mogelijkheden, helaas werden deze afgefloten voor buitenspel. Niek kon deze beslissingen maar moeilijk verkroppen, wat hem op een standje van de scheidsrecht kwam te staan. Maar 1 minuut voor rust wist de spits van Uno Animo te ontsnappen aan de aandacht van libero Tom, maar Milan wist op prachtige wijze de bal klem vast te pakken. En dus ging we rusten met 0-0 stand. Een leuke wedstrijd om naar te kijken met beter voetbal van NEO-zijde maar gevaarlijke uitbraken van de gastheren.

De tweede helft begon voortvarend. NEO bleef voetballen en kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel. En steeds bleef NEO van achteruit voetballen. Via Fynn naar Musab, snel door naar Wessel en gastspeler ‘Stan’, Die wist met een mooie dribbel van links naar binnen te komen, speelde opkomende back Bart in, die gaf de bal naar Eren, Eren legde de bal terug op de penalty stip waar aanvoerder Siebe wel raad wist met deze kans. Een schitterende aanval en de ban was gebroken, 0-1. Vervolgens werd de lange Jan van Loon op Zand naar voren gestuurd waar Uno Animo een vrije trap kreeg in de 16 meter. Deze vrije-trap werd snel genomen, de NEO-mannen stonden niet goed op te letten, maar gelukkig werd er hard over en naast geschoten. Vervolgens opnieuw een goede aanval van NEO-kant, gast-speler ‘Stan’ speelde zich goed vrij, sprintte op de keeper af en werd onnodig hard onderuit geschoffeld door 1 van de reusachtige tegenstander. Er werd direct gefloten voor een penalty, echter werd de speler niet gecorrigeerd voor zijn gedrag (wat eerder bij onze speler wel werd gedaan). Een gemiste kans volgens menig ouder aangezien dit niet de eerste keer was dat er door de grote jongens onnodig hard werd gevoetbald.

Gelukkig viel de schade mee en werd de penalty feilloos in het hoekje geschoten. Een mooie juich al glijdend over het natte grasveld zorgde ervoor dat het team de 0-2 kon gaan vieren. Het zelfvertrouwen was toegenomen, de ruimte werden groter wat het voetbalspel ten goede kwam. Zo speelde Sem zich een keer goed vrij en draaide Arda een prachtige pirouette tussen drie man. Het duurde niet lang meer of spits Eren kreeg een mooi voorzet aangegeven en drukte de 0-3 af. Wat een heerlijke overwinning en een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Met dank aan deze overwinning is NEO in de middenmoot geëindigd van de eerste periode. Nu eerst een weekje rust en dan gaan we ons opmaken voor de tweede fase. Dit smaakt naar meer!