NEO JO9 -1 gaat van start!

Datum 26-08-2017
Tijd 09:30
Thuis Waalwijk Cup bij S.S.C.'55
Uit NEO'25 JO9-1
Eindstand 2e plaats
28 augustus 2017 door Tony van Driel
Op de laatste zaterdag van de vakantiemaand Augustus, mocht de nieuwe JO9-1 spelen op de Waalwijk-cup bij de buurman in Vrijhoeve. Het team is met 1 nieuwe aanwinst, Luca van Helvoirt genaamd, vrijwel ongewijzigd. Dat betekent komend seizoen weer goede individuele acties van onze buitenspelers Senna en Luca (van Woensel), ijverige inzet van Daan, Siebe en Teun en natuurlijk onze snelheidsduivels Milan en Ties die over het veld schieten.
Het toernooi begon met een eerste wedstrijd tegen sterkhouder WSC. Met nieuwe spelregels, een kleiner veld en ietwat onwennig, verloren we de eerste wedstrijd met 0-2. WSC had een paar zeer goede spelers in het team maar opvallend genoeg was het NEO die gaandeweg de wedstrijd steeds beter partij boden en zelfs kansen ging creëren. We konden al wel zien dat de nieuwe spelvorm op kleiner veld en in dribbelen ipv ingooien het spel versneld. Over de rol van de spelbegeleider waren nog wel wat vraagtekens. Wanneer grijp je nu wel of niet in. De spelregel werd uitgelegd als, “wanneer de kinderen er niet uitkomen en zo veel mogelijk doorspelen”. Maar hiermee werden de sluwe spelertjes beloond, namelijk door gewoon altijd de bal te pakken en in te dribbelen. Hier moest NEO nog even aan wennen en een blik op de KNVB site wijst uit dat de spelbegeleider hier wel degelijk mag ingrijpen.
Terug naar het toernooi. De volgende tegenstander was Baardwijk en deze wedstrijd werd omgezet in een winst voor onze jongens en ook tegen RWB werd er gewonnen. Beter gezegd we wonnen alle opvolgende wedstrijden. Omdat WSC enkel tegen SSC punten had laten liggen dmv een gelijkspel was het eindresultaat een mooie tweede plaats voor NEO op een punt van de nummer 1 WSC. Overall voor alle 1e jeugdteams kwam NEO’25 op een derde plek terecht. Een mooie opsteker zo aan heb begin van het seizoen.
 

Verslagen

Terug naar boven