NEO'25 JO-9-2 bekert verder en bereikt halve finale!

Datum 29-04-2017
Tijd 09:45
Thuis NEO'25 JO9-2
Uit SC 't Zand JO9-3
Scheidsrechter L.v.Caem (Scheidsrechter)
Eindstand 3-2
01 mei 2017 door Tony van Driel
Afgelopen zaterdag midden in de mei-vakantie stond er zowaar een kwartfinale bekerronde op het programma voor de jeugd JO-9-2 van NEO’25. Als gastheer troffen zij sc ’t Zand JO-9-3 als tegenstander. Een fysiek sterkte ploeg waar onze jongens nog niet veel ervaring mee hebben gehad in de huidige competitie. Met name de vele eerste-jaars-F-pupillen moesten wennen dat ze niet zomaar voorbij een tegenstander konden rennen. Dat zorgde ervoor dat ze dit keer echt moesten strijden voor elke meter. En dat deden onze jongens…..
De wedstrijd begon voortvarend. Een mooie 1-0 door Daan direct op de slof uit een corner van Luca. Vervolgens een goede actie van Senna die beheerst de 2-0 binnenschoot. Een vliegende start. Sc ’t Zand was naar de Gaard gekomen om te winnen waardoor zij een tandje erbij gingen zetten. Binnen 5 minuten was de stand weer gelijkt. De Tilburgers beschikten allen over een goed schot en twee van deze schoten werden onberispelijk binnen geschoten.
De tweede helft werd ’t Zand beter en werd duidelijk dat NEO’25 wankelde. Een schot op de paal en lat voorkwam dat NEO op achterstand kwam. De verdedigers Teun en Timo hadden de handen vol en Milan en Malachi bleven rennen voor elke meter. Doelman Ties wist zijn doel de tweede helft ‘schoon’ te houden. En dat kwam goed uit. Door een eigen doelpunt van sc ’t Zand wist NEO nog een keer op voorsprong te komen. Sommige noemen het geluk, maar tegelijkertijd wordt er door onze aanvallers altijd druk naar voren gezet waardoor er vanzelf een foutje wordt afgedwongen, is de mening van interim leiders Bert en Jurgen. Maar bovenal is deze wedstrijd weer een goede leerschool voor de jongens gebleken, aldus Bert.
De toeschouwers konden opgelucht ademhalen naar het laatste fluitsignaal. De winst werd met vallen en opstaan binnengesleept en nog een leuker; de halve finale is een feit. Voor een bescheiden vereniging als NEO’25 is dit uitzonderlijk en dus een prettige ‘toetje’ op nu al een geslaagd seizoen voor deze jongens.
 

Verslagen

Terug naar boven