Vliegende start voor NEO'25 2

NEO'25 2
GDC 2
25-09-2021
6 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
 
Na bijna één jaar zonder wedstrijd in competitieverband gespeeld te hebben, mocht NEO'25 2 op zaterdag 25 september eindelijk weer een wedstrijd 'om het echie' spelen. Op het zonovergoten Sportpark de Gaard kwam deze middag het tweede elftal van de Genderen Drongelen Combinatie uit Eethen op bezoek. Een tegenstander die NEO'25 2 al enkele jaren in competitieverband tegenkomt en waar men het traditiegetrouw lastig tegen heeft. Vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht: 2-2.
 
De voorbereiding (I)
Voordat we naar de wedstrijd zelf gaan, is het goed om de lezer wat achtergrondinformatie te geven over de voorbijgaande weken. Helaas was de vliegende reporter van NEO'25 2 de afgelopen weken niet in de gelegenheid om u van de nodige updates te voorzien omtrent de bekerwedstrijden, vandaar dat hier een beknopte samenvatting volgt. In de eerste bekerronde kreeg NEO'25 2 bezoek van een negental van WNC 3. Tegen de tijd dat ook spelers 10 en 11 arriveerden, hadden Giorgio en Tijmen (2x) de bezoekers al op onoverbrugbare achterstand gezet. Later wisten ook Joep en Peter hun eerste doelpunt mee te pikken, waardoor de eindstand op 5-0 werd gezet. De week daarop trof NEO'25 2 in Desk 3 een tegenstander van een ander kaliber. Lang bleef de brilstand op het bord staan, maar door een doelpunt vlak voor en na de rust kwam NEO'25 2 op een 2-0 achterstand. Later wisten de gastheren uit Kaatsheuvel de eindstand nog op 3-0 te bepalen. In de laatste bekerronde was er voor NEO'25 een mirakel nodig om alsnog door te gaan naar de volgende ronde. Op bezoek bij Achilles Veen 2 bleef dat wonder uit. Door een slap begin keek NEO'25 2 al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Ivan bracht de spanning nog terug, maar na de rust wisten de gastheren het surplus aan kwaliteit te benutten en uit te lopen naar een 5-1 overwinning. Voor NEO'25 2 betekende dit het einde van het bekeravontuur.
 
De voorbereiding (II)
Dat laatste zal voor hoofdtrainer Tom Kerst nog de minste zorg zijn geweest in aanloop naar de competitie opening. NEO'25 2 kwam namelijk niet geheel ongeschonden uit de eerste wedstrijden: zowel John als Rowdy zijn voorlopig niet beschikbaar wegens blessures, terwijl Mitchel tegen GDC 2 voor het eerst weer aansluit na een liesblessure. Daarnaast kon Kerst om uiteenlopende redenen geen beroep doen op Julian, Michiel, Angelo, Thijs en Rick. Hierdoor was Kerst genoodzaakt om spelers elders te gaan ronselen. De overgebleven spelers wisten dat Kerst hier een meester in is, maar toch keken ze enigszins verbaasd toen er afgelopen week ineens een Spaanse armada bestaande uit Halil, Adrian en Raul op het trainingsveld te bewonderen was. Zij zijn echter voorlopig nog niet speelgerechtigd. Toch slaagde Kerst er in om met voldoende manschappen aan de strijd te beginnen. Via deze weg nogmaals dank aan het derde (Timo), de A-jeugd (Bjorn) en de veteranen (Ruud en Marc) voor de geboden hulp door spelers af te staan aan NEO'25 2. Van hen startte Timo in de basis, terwijl de overige heren meer dan verdienstelijk invielen (waarover later meer).
 
Eerste helft
Nadat arbiter Van Bruchem de wedstrijd omstreeks half drie in gang had geblazen, tastten beide ploegen enigszins af. Toch werd al snel duidelijk dat NEO'25 2 aan de bal vaardiger was dan de bezoekers. Na een tiental minuten spelen kwam de bal na een combinatie over de rechterflank via Jarno bij Tijmen terecht, die de uitgekomen doelman omspeelde en het eerste competitiedoelpunt van het seizoen aantekende. Niet veel later kreeg Ivan de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar van dichtbij kwam hij net tekort. Na een combinatie tussen Roy en Ivan werd Peter vervolgens alleen voor de doelman gezet. De aanvoerder rondde koelbloedig af en zorgde voor een 2-0 voorsprong. Nog binnen het half uur vond Timo de vrijstaande Joep, die vanuit een moeilijke hoek het net in beroering wist te brengen: 3-0. Op dat moment was dit ook een correcte afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld, aangezien GDC de stabiele achterhoede van NEO'25 2 nog niet in verlegenheid had gebracht. Toch ging NEO'25 2 door eigen toedoen niet geheel onbezorgd naar de thee. Een foutje in de opbouw werd genadeloos afgestraft door de spits van de bezoekers, die de bal koelbloedig achter Michel deponeerde.
 
Tweede helft
Waar menigeen nog een lastig tweede bedrijf verwachtte voor NEO'25 2, wist de Sprangse ploeg zich al snel in een zetel te brengen. Direct na de aftrap speelde Timo het leder naar Giorgio, die oog had voor een loopactie van Joep. Joep wist het speeltuig over de verbouwereerde doelman te wippen en bracht de marge daarmee direct op drie goals. Enkele minuten later zorgde een communicatiefout in de verdediging van GDC ervoor dat de bal via Ivan bij Peter terechtkwam, die zijn tweede van de middag aantekende: 5-1. Niet veel later wisten de bezoekers vanaf grote afstand op prachtige wijze raak te schieten, waardoor de 5-2 op het niet-werkende scorebord kwam. Toch veranderde dit het spelbeeld niet en bleef NEO'25 2 de controle over de wedstrijd houden. Aan NEO'25 2 zijde kwamen er met Mitchel en Bjorn vervolgens twee frisse krachten binnen het veld. Na een prima combinatie tussen Bjorn en Peter wist laatstgenoemde voor de derde maal deze middag de doelman te passeren en zorgde daarmee voor de 6-2. Ruud kwam vervolgens de moegestreden Joep vervangen. Daarna liet NEO'25 2 het in deze sportieve wedstrijd nog enkele malen na om de score verder op te schroeven. Kort nadat captain Peter onder luid applaus van het aanwezige publiek werd vervangen door de foutloos spelende Marc floot de prima leidende arbiter Van Bruchem voor het eindsignaal. Er dient zeker nog vermeld te worden dat zowel Roy als Scott een sterke partij speelden en hun directe tegenstander keer op keer de baas waren.
 
Nadat de uitslagen op de andere velden binnen druppelden, bleek datgene waar niemand op gerekend had werkelijkheid te zijn geworden: NEO'25 2 mag zich voor zeker één week koploper noemen. Voor trainer Tom Kerst het signaal om van een welverdiende vakantie te gaan genieten. In zijn afwezigheid zal NEO'25 2 volgende week onder leiding van Ron, Peter en Twan op bezoek bij Baronie moeten gaan proberen deze positie te consolideren. Uit eerdere ontmoetingen met deze tegenstander weet NEO'25 2 dat dit geen sinecure zal blijken en dat men de borst nat kan maken. In Breda zal er om 16:30(!) uur afgetrapt worden.
 

Verslagen

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven