Baardwijk JO13-1 ZA
03-09-2016
3-3

Scheidsrechter:   Rosenbrand, R.
Voor de nieuw gevormde D1 is het seizoen 2016-2017 dan eindelijk gestart. Een nieuw samengesteld team van spelers uit de voormalige D1, het zevental D2 en enkele E spelers. Meer dan de helft van de spelers hadden nog niet eerder op een groot veld gespeeld. Leider Marcel Versteeg was dus met name benieuwd naar de conditie en tactisch inzicht van zijn nieuwe groep. Hielden ze het wel een hele wedstrijd vol, met enkel 1 wissel? En kunnen de onervaren spelers al wennen aan het spelen op een heel veld. De vele aanwezige ouders gingen er eens goed voor staan. V.v. Baardwijk was te gast en ook zij hadden menig support. Een goed gevulde tribune was het resultaat waarbij de zon zich ook nog liet zien deze ochtend. Mooie ingrediënten voor een leuk pot voetbal. Ook al had niemand een idee wat ze konden verwachten.

De lach en enigszins verbazing was ruimschoots aanwezig toen jongeling Sen (2e jaars E speler) in de eerste minuut een mooie aanval (twee goede combinaties) wist af te ronden met een doelpunt. Toen vervolgens Djente (ook afkomstig uit de E) halverwege de eerste helft de 2-0 wist aan te tekenen, was de pret compleet. In de rust koos Marcel er voor om het team wat om te zetten. Een bewuste keuze om de spelers goed te leren kennen, maar ook om de teamsamenstelling te testen. Ondanks dat het een bekercompetitie is, worden deze eerste wedstrijden met name gebruikt om te oefenen.
Door de wisseling verloor NEO'25 de grip op de wedstrijd en wisten de behendige aanvallers van Baardwijk steeds gevaarlijker te worden. De laatste man Chesney had het er maar druk mee. Ook de back-spelers Jort en Lucas moesten zich in hun tegenstander spreekwoordelijk 'vastbijten'. Inhuur keeper Teun moest al snel een doelpunt incasseren en kreeg het steeds drukker. Na een goede onderschepping op een voorzet, waarbij de bal per ongeluk op het hoofd van de tegenstander werd gedrukt, kwam de stand al snel weer gelijk, 2-2. Baardwijk rook bloed en drukte door. De 2-3 werd gescoord en zelfs de 2-4, echter werd deze afgekeurd voor buitenspel.

Binnen het team sloop onrust waarop Thomas, de grootste van het stel, zelf besloot de boel om te zetten. Hij zakte een linie en zette het middenveld weer op z'n plek. De jongelingen Tim, Benjamin, Yun Chao en Niels bleven hard werken en langzaam stokte de aanvalsdrift van Baardwijk. Af en toe kwam NEO'25 weer tot aanvallen toe. Kevin en Djente werden steeds vaker gelanceerd. Door wederom een goede combinatie door het midden was het Thomas die kon aanleggen. Een prachtig schot was het resultaat, die boven de keeper het net in vloog. Het was Baardwijk die in de allerlaatste minuut nog een grote kans kreeg, maar die domper werd NEO bespaard. 3-3 was een mooie stand waarbij de jongelingen een eerste goede ervaring hebben opgedaan als team!