NEO’25 vrouwen 1 wint zinderend spannend duel in Almkerk en komt stap dichter bij kampioenschap

Almkerk VR1
N.E.O.'25 VR1
18-04-2015
2-3

Scheidsrechter:   Burg, E. van de

Afgelopen zaterdag stond de, misschien wel, spannendste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Almkerk Vrouwen 1 – NEO’25 Vrouwen 1. Beide teams doen het erg goed in de competitie en strijden samen om de kampioenstitel. NEO’25 was in de eerste seizoenhelft erg sterk, waar de dames van Almkerk toch wat punten lieten liggen. Daarentegen is het na de winterstop iets veranderd en is het NEO’25 die het moeilijk kreeg in de strijd om de titel door twee verliespartijen en een gelijkspel. Daarmee is het aan de top van de 4e klasse erg spannend. Mocht NEO’25 VR1 vandaag de wedstrijd winnen, dan passeren ze nummer 1 Almkerk.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het voor de dames van NEO al duidelijk dat ze het niet makkelijk zouden krijgen. Dat werd ze een aantal weken gelden al duidelijk gemaakt toen er voor de beker tegen Almkerk Vrouwen 2 (beter gezegd een mix van Vrouwen 1 en 2) werd gespeeld en gewonnen. Diens vlagger kwam toen met een aantal fraaie opmerkingen dat onze dames thuis bij Almkerk wel anders zouden praten. Wanneer je dan bij aanvang van de wedstrijd de scheidsrechter een gezellig babbeltje ziet maken met teamleden en staff, ga je toch al met een dubbel gevoel de wedstrijd in, maar zeker niet met minder strijdlust. En die strijdlust was zeker te zien in de wedstrijd.

NEO’25 begon sterk aan de eerste helft, maar ook Almkerk opende ook niet slecht. Het eerste kwartier golfde de wedstrijd over en weer. De organisatie stond uitstekend en door de achterhoede met Yentl, Robin, Cindy en Esmee was het voor de dames van Almkerk moeilijk om er doorheen te komen. Hierbij niet te vergeten keepster Kitty, die de gehele competitie al erg sterk staat te keepen en die samen met laatste man, Cindy, een ijzersterk duo vormt. Een combinatie van ervaring, fanatisme en leeftijd zullen we maar zeggen. Na een kwartier spelen is het Jamie die voor NEO’25 een hoekschop mag nemen. Deze uiterst goed genomen corner valt precies bij de eerste paal doel, waar Esmee staat en de bal hard in de touwen kopt. Een combinatie van een harde corner met een goede kopbal waar de verdediging van Almkerk niet tegenop kon!

Gedurende de eerste helft regende de kansen over en weer, waarbij NEO’25 na 30 minuten spelen erg goed wegkomt, wanneer de spits van Almkerk kans krijgt om de gelijkmaker te scoren, maar net over schiet. Gelukkig is het Jamie Paijmans die vlak hierna, met een prachtig doelpunt, de 0-2 scoort en zo krijgen de dames wat meer adem. Vlak voor rust krijgt NEO ook nog kans om de 0-3 op het scorebord te zetten, maar helaas mocht het niet zo zijn. Met een opgeheven hoofd gaat NEO’25 de rust in, met in gedachte dat er nog een hele pittige tweede helft staat te wachten, waarin Almkerk er alles aan zal doen om voor de overwinning op eigen terrein te gaan.

En dat laatste was in de tweede helft goed te merken. Waar scheidsrechter Van Drunen in de eerste helft netjes floot, werd het NEO’25 in de tweede helft maar al te duidelijk dat de overwinning hen niet gegund was. Daarentegen bleven onze dames sportief voetballen, een fysieke wedstrijd was het zeker. Dit bleek maar weer wanneer Kimberley en Jamie een aantal keer flink op de enkels werden getrapt. Koppie erbij houden, doorzetten en zorgen dat de 3 punten snel mee naar Sprang kunnen nemen, was de taak. Door een ongelukkige handsbal van een Almkerk-verdedigster, kon Inge door middel van een penalty, tekenen voor de 0-3.

Dat dit niet het spelbeeld was wat Almkerk had verwacht bleek uit de onvrede in het veld bij de thuisploeg en waarschijnlijk ook de scheidsrechter, want met nog ruim 20 minuten op de klok (waar later nog ruim 12 minuten langer door is gespeeld) werd het NEO’25 erg lastig gemaakt. In deze 20 minuten kreeg NEO maar liefst 7 vrije trappen tegen en werd Michelle er ook nog 5 minuten afgestuurd met een onnodige gele kaart. Tegen deze situatie viel voor de dames van NEO niet op te boksen en in die 20 minuten was de 1-3 en 2-3 voor Almkerk zo gemaakt. Zo duurde de blessuretijd wel heel erg lang, maar uiteindelijk was het NEO die aan het langste eind trok en in Almkerk een geweldige en uiterst belangrijke overwinning behaalde. Vreugde en blijdschap bij alle speelsters, supporters en de staff.

Voetbaltechnisch was dit niet een van de beste wedstrijden, maar dat er vandaag gewonnen is met een ijzersterke vechtlust, goede conditie en de wil om te winnen en te strijden voor het kampioenschap, dat moge zeker zijn. Geweldig om te zien dat ook bij de uitwedstrijden de vaste supporters, waar de dames niet zonder kunnen, weer aanwezig waren om iedereen aan te moedigen. Met nog drie wedstrijden te gaan wordt het onwijs spannend in de 4e klasse, maar deze overwinning in de zak is het vertrouwen in het team weer helemaal terug!