Nieuws

NEO'25 verliest van koploper GDC

Na twee verplichte weken rust mocht NEO'25 naar Eethen om daar de strijd aan te gaan binden met GDC, de koploper in de derde klasse D. Na de winterstop wonnen beide teams de eerste vier wedstrijden in 2020 en lieten toen zien in vorm te zijn. De verwachtingsvolle voetballiefhebber die een mooie en goede wedstrijd tussen deze twee ploegen hoopte te zien kwam behoorlijk bedrogen uit. Van de goede vorm was bij NEO'25 niet veel meer over en ook koploper GDC moet betere wedstrijden gespeeld hebben dan wat ze deze middag lieten zien. Excuses voor beide teams was de schuin over het veld blazende harde wind, die bemoeilijkte goed spel voor beide ploegen. Daardoor werd GDC -NEO'25 een wedstrijd waarin van enig krachtsverschil nauwelijks sprake was en zich aan beide kanten weinig scoringskansen voor deden.

Vanaf de aftrap ging het spel aardig gelijk op, GDC nog NEO'25 konden een overwicht creëren en echte kansen deden zich niet voor. Wel kreeg GDC een aantal corners te nemen die niets op leverden. In de zestiende minuut kwam GDC, dat tot dat moment nauwelijks gevaarlijk was geweest toch aan de leiding. Na slecht wegwerken door een NEO'25 verdediger belandde de bal bij Stefan Storchhart die van de rand strafschopgebied via de vingertoppen van Sam Brok op de kruising knalde. De terugspringende bal werd daarna koelbloedig door Justin Youell tegen de touwen gewerkt. Daarna wist NEO'25 aanvallend geen vuist te maken om de opgelopen schade te repareren en kwam voor de rust net verder dan een schot van Julian Vos dat voorlangs ging. Ook GDC bakte er aanvallend niet veel meer van zodat de rust kwam met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na de rust werd de wedstrijd voortgezet zoals in de eerste helft, alleen had NEO'25 toen iets meer voordeel van de wind. Voor GDC kreeg Tom van Rijswijk in de beginfase van de tweede helft nog wel een mooie mogelijkheid om te scoren. Nicky van Wanrooij kreeg namens NEO'25 nog een klein kansje na aangeven door Julian Vos maar zag zijn poging ook mislukken. Nadat Tom van Rijswijk halverwege de tweede helft voor de 2-0 kon zorgen was de race wel gelopen en kon GDC de wedstrijd rustig uitspelen. Het laatste kwartier zorgde NEO'25 nog wel voor enige druk maar kon geen potten meer breken tegen de GDC verdediging. Hiermee trok GDC dus aan het langste eind en liet zien de twee weken rust beter verteerd te hebben dan NEO'25, dat geen kans zag de goede doorstart na de winterstop een positief vervolg te geven.