Nieuws

Ook tegen Merlijn komt nog geen einde aan de zegereeks van NEO'25.

*** 100 Jordy Rosenbrand 100 ***

NEO'25 moest het in speelronde zestien in de derde klasse D thuis opnemen tegen TSVV Merlijn uit Tilburg. Deze studentenvoetbalvereniging ontleent haar naam aan de Keltische tovenaar en druïde Merlijn die, volgens de legende, een belangrijke bijdrage leverde aan de opvoeding van King Arthur. De spelers van Merlijn bleken in de wedstrijd tegen NEO'25 echter niet over voetbaltoverkunsten te beschikken en waren vrijwel de gehele wedstrijd de onderliggende partij. Met de nederlaag van slechts 2-0 mochten zij zich in de handjes knijpen en deed NEO'25 zich behoorlijk tekort en verzuimde aan een beter doelsaldo te werken.
Pupil van de week was Nina Snoeren uit MO9-1.

Ook in deze wedstrijd begon NEO'25 weer sterk met goed verzorgd en snel combinatievoetbal. Dat leverde in de eerste minuut al een mogelijkheid op voor Noah van Caem die zijn schot gestopt zag door keeper Christian Fehlhaber, namens Merlijn. Ook zagen we een mooie aanval over rechts eindigen in een schot van Robin Rosenbrand dat voorlangs ging.

Jordy Rosenbrand, die op jacht was naar zijn honderdste doelpunt in het eerste team van NEO'25, omspeelde de Merlijnkeeper, maar zijn iets te zachte schot werd door een verdediger van de lijn gehaald. De eerste kleine mogelijkheid voor Merlijn kwam na twintig minuten toen rechtsbuiten Lars van der Zanden na een aanval over rechts zonder succes Kevin Akkermans beproefde. Voor NEO'25 knalde Noah van Caem, die ongelukkig was in de afwerking, een corner net over en schoot Jordy Rosenbrand van dichtbij op de keeper. Hiermee deed NEO'25 zich in de eerste twintig minuten behoorlijk tekort en had eigenlijk al ruim afstand moeten nemen van de tegenstander. Merlijn kon op geen enkele manier een vuist maken en moest toezien hoe de thuisploeg de ene na de andere kans creëerde zonder te scoren. Toch kwam de dik verdiende voorsprong er. Robin Rosenbrand werd in het strafschopgebied vastgehouden. Dit leverde een strafschop op en Jordy Rosenbrand voltrok vanaf de stip het vonnis. 1-0 na een half uur spelen.

Hiermee was hij nog maar één doelpunt verwijderd van zijn honderdste in het eerste team van NEO'25. Na deze goal bleef NEO'25 de veel betere en meest gevaarlijke ploeg. Na veertig minuten kwam de eerste grote mogelijkheid voor Merlijn. Van dichtbij misten Job Heuvelmans en opnieuw Lars van der Zanden, Ook in deze situatie bleef Akkermans overeind.

Het vervolg na de thee leverde het zelfde spelbeeld op als voor de rust. Een goed spelend en sterk aanvallend NEO'25 en een Merlijn dat daar vrijwel niets tegenover kon stellen. Het grootste wapenfeit namens Merlijn was een vrije trap die net over ging. Na ruim vijftig minuten was het dan zover. Julian Vos bereikte vanaf de rechterkant Jordy Rosenbrand die alleen voor keeper Christian Fehlhaber op kon duiken en voor de 2-0 kon zorgen.

Reden om zijn persoonlijke succes, het honderdste doelpunt, samen met zijn teamgenoten te vieren. Daarna begon NEO'25 goed voetballend aan een kansenpolonaise waarin alle NEO'25 aanvallers mee liepen zonder de score verder op te voeren en zo aan een beter doelsaldo te werken. Omdat Merlijn daar maar één gevaarlijk moment tegenover kon stellen, een schot voorlangs, bleef het gemiste kansenfestival zonder nadelige gevolgen voor NEO'25. Het deed zich met deze kleine overwinning behoorlijk tekort, terwijl Merlijn liet zien voetballend niet te kunnen toveren.

Het persoonlijk commentaar na de wedstrijd van Jordy op zijn honderdste doelpunt "Niet gek voor iemand die niet kan voetballen"