Nieuws

MVV’58 deelt VV N.E.O.’25 gevoelige tik uit op winderige zaterdagmiddag

Op een gure, winderige zaterdagmiddag mocht VV N.E.O.’25 aantreden tegen MVV’58. De tegenstander bezorgde een aantal weken geleden koploper ONI een pak slaag, en mocht dus zeker niet onderschat worden. Daarbij stond MVV slechts 3 punten boven VV N.E.O.’25 en konden er dus goede zaken gedaan worden voor de ranglijst. Jordy Rosenbrand begon deze wedstrijd op de bank, Mitch Soffner begon in de punt van de aanval. Nadat de pupil van de week, Inez van Tilborgh, de bal voor de eerste keer in het netje had gedeponeerd, kon de wedstrijd dan echt aanvangen. MVV koos ervoor om met de wind in de rug te beginnen. Desondanks was VV N.E.O.’25 de ploeg met het meeste balbezit en dreiging naar voren. Dit leverde echter geen grote kansen op. MVV wist evengoed weinig te creëren. Na een twintigtal minuten spelen was daar dan eindelijk de eerste grote kans voor VV N.E.O.’25. Mitch Soffner ontsnapte na een goede loopactie aan de buitenspelval en kon, na een dito steekbal van Julian Vos, alleen op de keeper van MVV af. Helaas kreeg hij de bal niet tussen de palen gemikt en schoof de bal naast het doel. Vlak hierna kreeg Noah van Caem de kans om af te drukken na een afgeslagen corner. Maar zijn poging werd onschadelijk gemaakt en resulteerde slechts in een nieuwe corner. Aantal minuten later legde Mitch de bal precies tussen de verdediging en de keeper in, maar kwam Nicky van Wanrooy een teenlengte te kort om de bal binnen te werken. MVV, tot dan toe vrij onmachtig in aanvallend opzicht, kwam tien minuten voor de thee op voorsprong. De keeper van MVV onderschepte een lange bal en deze kwam terecht bij de aanvoerder van MVV. Deze was duidelijk op zoek naar zijn rechterbeen, en toen hij dat gevonden had, schoot hij de bal snoeihard in de kruising achter de kansloze Kevin Akkermans, 0-1. Even later was er opnieuw een hachelijk moment voor de goal van VV N.E.O.’25 na een vrije trap van MVV. Maar deze poging werd onschadelijk gemaakt door Kevin. Nadat eenieder zich binnen een beetje had kunnen opwarmen, floot de scheidsrechter de wedstrijd weer in gang. VV N.E.O.’25 moest op zoek naar de voorsprong. Helaas werd het MVV nauwelijks moeilijk gemaakt. Toen 25 minuten voor tijd een speler van MVV een 2e gele kaart gepresenteerd kreeg, veerde het publiek nog even op. Misschien dat er dan toch nog wat in zit. Niels Hamers was al ingevallen voor Noah van Caem en even later mocht ook Jordy Rosenbrand opdraven om de voorhoede van nieuwe energie te voorzien. Hierna werd VV N.E.O.’25 nog wel wat dreigender. Nicky van Wanrooy vond de keeper op zijn weg met een schot van 16 meter. Maar meer dan een beetje rustig op de deur kloppen deed VV N.E.O.’25 niet. Ook Django Hooymayers werd nog ingebracht iets te forceren. Maar de counters van MVV waren misschien nog wel gevaarlijker en daarmee mocht VV N.E.O.’25 blij zijn dat het bij 0-1 bleef. Na deze teleurstelling was het tijd de tegenstander een hand te geven en het vizier te richten op de eerste wedstrijd na de winterstop: koploper ONI. Een paar overwinningen kort na de winterstop kunnen de ranglijst een heel ander aanzien geven. Wanneer dat niet lukt, kan het nog een lange en zware tweede seizoenshelft worden.