Nieuws

STERK NEO'25 WINT THUISDUEL TEGEN GVV'63

Afgelopen zaterdag stond het thuisduel tegen GVV'63 op het programma. De tweede thuiswedstrijd voor de Sprangse mannen op Sportpark de Gaard. Het afgelopen seizoen troffen de beide ploegen elkaar ook twee keer in de derde klasse D. Beide keren wist de ploeg uit Gameren te winnen. De mannen van hoofdtrainer Stefan Brok zijn dus gebrand om de drie punten in eigen huis te houden.

NEO'25 en GVV staan momenteel gelijk in het aantal punten: drie uit drie. NEO begon met twee nederlagen tegen BLC en GDC, maar wist afgelopen week te winnen tegen het Tilburgse studententeam Merlijn. GVV kent echter ook niet de seizoensstart waarop werd gehoopt. Afgelopen week verloren de mannen uit Gameren in de laatste minuut tegen ONI en zo stond GVV onverwachts met lege handen.

Eske van Beek (dochter van oud eerste-elftal keeper, Michel van Beek) had de eer om deze zaterdag Pupil van de Week te zijn en mocht de gehele wedstrijd op de bank naast de reserve-spelers plaats nemen.

NEO'25 begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuten wisten zowel Niels Hamers als Laurens Bogers ferme kansen te ontwikkelen en zo was de toon voor deze spannende wedstrijd meteen gezet. Even later is het Nicky van Wanrooy die door een fout van de GVV verdediging een goede kans krijgt, maar helaas weet de bal het net niet te vinden. In de 34e minuut scoort Jeffrey vd Meijden, geheel tegen de verhoudingen in, de 0-1 voor Gameren. NEO is door deze onverwachte achterstand wakker geschud en net voor rust tekent Nicky van Wanrooy de gelijkmaker op het scorebord en met deze stand gaan beide teams de kleedkamer in voor de rust.

Ook in de tweede helft is NEO'25 gevaarlijk en na 62 minuten is het Jordy Rosenbrand die de ruimte voorin goed benut: 2-1 voor de thuisploeg. NEO denkt met deze voorsprong de wedstrijd al gewonnen te hebben en door onnodig balverlies kan Patrick Kooijmans met een snelle counter de stand weer gelijk brengen: 2-2. In de minuten die volgen weet Rosenbrand wederom gevaarlijk te zijn, maar helaas kan hij de voorsprong niet verder uitbreiden. Een aantal minuten voor tijd is het dan zijn teamgenoot Julian Vos die tekent voor de 3-2. En zo weet NEO'25 voor de eerste keer dit seizoen de punten op Sportpark de Gaard te houden en met deze wist bekleden de mannen van Stefan Brok momenteel een 6e positie in de ranglijst. Volgende week gaat NEO'25 op bezoek bij Vuren, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.