Nieuws

VV NEO’25 weggeblazen door Asperen

Op zaterdagmiddag 16 maart 2019 bracht VV NEO’25 een bezoek aan VV Asperen. De thuisploeg uit de gemeente Lingewaal was voorafgaand aan de ontmoeting de rode lantaarndrager in de derde klasse. Eerder dit seizoen wist VV NEO’25 op overtuigende wijze van VV Asperen te winnen: 5-1 op Sportpark de Gaard. Na de overwinning van vorige week op HSSC’61 was de opdracht voor VV NEO’25 duidelijk. Er moest ook van VV Asperen gewonnen worden om de aansluiting met de subtop te behouden. Ten opzicht van vorige week zien we één mutatie in de basisopstelling van Stefan Brok: Mitch Soffner vervangt Laurens Bogers.

In de eerste helft speelt VV NEO’25 met de wind in de rug op het harde kunstgras. In de openingsfase zien we over en weer speldenprikjes, alvorens VV NEO’25 meer grip op de wedstrijd krijgt. Op aangeven van Robin Rosenbrand haalt Mitch Soffner te gehaast uit in oog met doelman Dennis Rooijackers. Op het half uur lijkt Soffner alsnog de openingstreffer binnen te schieten, wanneer hij het leder op aangeven van Nick van Gils op enkele meters van het doel voor het intikken heeft. Rooijackers weet echter op miraculeuze wijze redding te brengen. Verder valt op dat VV Asperen met hard spel de wedstrijd tracht te ontregelen. Arbiter Henri den Hertog is - ondanks het feit dat hij veel toestaat - genoodzaakt om met grote regelmaat een prent te presenteren. Kort voor rust wordt Nick van Gils gevloerd in het vijandelijke strafschopgebied. De enige juiste straf, een penalty, wordt door diezelfde Van Gils echter niet verzilverd. In de omschakeling mazzelt VV NEO’25 wanneer Sam Brok een goede redding in huis heeft op een poging van Gerard Breider. Beide ploegen gaan rusten met de brilstand op het bord.

Na de pauze zien we Nicky van Wanrooij als vervanger van Robin Rosenbrand binnen de lijnen. Binnen de minuut schiet Nick van Gils vanuit vrijstaande positie over het doel van de thuisploeg. In de 51e minuut kopt Gerard Breider een door de wind gedragen voorzet tegen de touwen: 1-0. VV NEO’25 antwoordt met een schot van Julian Vos dat rakelings voorlangs zeilt. De windsterkte is de tweede helft toegenomen, waardoor VV NEO’25 moeite heeft om van de eigen helft af te komen. Na een fout in de Sprangse afweer kan Michiel den Hartog op het uur de voorsprong van de thuisploeg verdubbelen. Het inbrengen van sterkhouders Laurens Bogers en Jordy Rosenbrand, ten faveure van Nino van Leuveren en Jesse Trapman, kan de wedstrijd niet meer keren. Na een duwfout van Joey van Wanrooij beslist Tareq Ibrahim de wedstrijd vanaf de strafschopstip. Hierna moet de gifbeker volledig leeg voor VV NEO’25. Nadat Nick van Gils letterlijk uit de wedstrijd wordt geschopt, dient VV NEO’25 de wedstrijd met tien man te voltooien, aangezien er reeds driemaal gewisseld is. De thuisploeg profiteert optimaal van het numerieke overwicht en zet via Ruben Bout en Hussein Dia de keiharde 5-0 eindstand op het scorebord.

Voor de derde uitwedstrijd op rij laat VV NEO’25 het afweten en keert het met een ruime, doch verdiende nederlaag huiswaarts. Ondanks dat de vijfde plaats gehandhaafd blijft, zal de blik op de ranglijst voorlopig naar beneden gericht moeten zijn: door de inhaalwedstrijden kunnen flink wat ploegen VV NEO’25 bijhalen. Volgende week dient de Sprangse ploeg in de derby tegen SV Capelle een gepaste reactie op deze wanprestatie. Onder leiding van arbiter Jochem van Akooy zal er om 15.00 uur afgetrapt worden op Sportpark de Gaard.