Nieuws

VV NEO’25 op karakter langs HSSC’61

Op zaterdagmiddag 9 maart 2019 speelde VV NEO’25 op Sportpark de Gaard in competitieverband tegen HSSC’61 uit Hei- en Boeicop. In oktober hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 2-2. De bezoekers zijn na een moeizame start opgeklommen naar de vierde plaats in de ranglijst. De afgelopen zeven wedstrijden bleef men ongeslagen. VV NEO’25 is na een goede start teruggevallen naar de vijfde plaats. De Sprangse ploeg wist al liefst zes wedstrijden op rij niet meer te winnen. Om te voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat – en om een pikstart te maken in de derde periode – was winst op voorhand de enige optie. Bij VV NEO’25 keerden in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd Ruud van Dongen en Robin Rosenbrand terug in de startopstelling.

Omstreeks drie uur maakt de door Hofax Waalwijk, kopieermachine specialist, geschonken wedstrijdbal zijn eerste omwentelingen. Mede door de barre weersomstandigheden – een harde wind over het hoofdveld op Sportpark de Gaard – blijkt het voor beide ploegen lastig om fatsoenlijk spel ten tonele te brengen. VV NEO’25 moet al snel een fikse tegenslag verwerken. Een door de wind gedragen voorzet van Koen Looy verdwijnt na vier minuten ineens in het Sprangse doel. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden recht de thuisploeg daarna de rug. Men is feller en scherper dan de bezoekers en komt tot enkele doelrijpe kansen. Een volley van Nick van Gils op aangeven van Robin Rosenbrand wordt ternauwernood gekeerd. Ruud van Dongen treft met een verraderlijk afstandsschot net geen doel. Aanvoerder Jesse Trapman mikt na een solo over de linkerzijde van het veld in het zijnet. Kort voor rust volgt toch de verdiende beloning voor VV NEO’25. Een scherp aangesneden corner van Julian Vos wordt door Laurens Bogers tegen de netten gekopt: 1-1.

Na de helftwissel, waarin Lars van Caem de plaats van Nino ‘Patti’ van Leuveren heeft ingenomen, zijn de weersomstandigheden er niet beter op geworden. Al snel is arbiter Arno van Dalen – die een meer dan verdienstelijke wedstrijd fluit – genoodzaakt om beide ploegen naar de kleedkamers te sturen wegens een fikse hagelpartij. Na nog een tweede onderbreking staan er nog dertig minuten op de klok. Het speelveld is door de vele neerslag lastig bespeelbaar geworden. Bas Scheenhart mikt namens de bezoekers net naast de paal. VV NEO’25 blijft echter de gevaarlijkste ploeg. Zeker na het inbrengen van Nicky van Wanrooij en Mitch Soffner heeft men de controle over de wedstrijd terug. Met nog een vijftal minuten op de klok krijgt de thuisploeg na een overtreding op Julian Vos een vrije trap op zo’n tweeëntwintig meter van het Heicopse doel. Lars van Caem ziet zijn poging in de muur stranden, maar in de daaropvolgende scrimmage kan Nicky van Wanrooij op aangeven van Julian Vos de op basis van strijd verdiende 2-1 tegen de touwen werken. In de slotfase laat VV NEO’25 het in de omschakeling enkele keren na om de definitieve nekslag toe te dienen. Enkele hachelijke momenten voor het doel van Sam Brok worden overleefd waardoor men voor het eerst sinds 8 december van het voorafgaande jaar weer het zoet van een competitieoverwinning mag proeven.

VV NEO’25 blijft door de overwinning op de vijfde plaats staan, maar heeft het gat met HSSC’61 verkleind tot één punt. De getoonde inzet en strijd moeten de burger moed geven voor de komende wedstrijden. Volgende week zal VV NEO’25 op bezoek gaan bij VV Asperen. Een tweetal jaren geleden leed VV NEO’25 in het gelijknamige Gelderse dorpje nog een gevoelige 4-0 nederlaag. Reden genoeg voor de Sprangse ploeg om die flater volgende week recht te gaan zetten. Op het kunstgras van Sportpark Asperen zal er om 15:00 uur afgetrapt worden onder leiding van arbiter Henri den Hertog. Eerder dit seizoen was hij de leidsman bij de wedstrijd VV Vuren – VV NEO’25.