Nieuws

VV NEO’25 geeft punt cadeau

Op zaterdagmiddag 9 februari komt VV NEO’25 voor het eerst in het jaar 2019 in competitieverband in actie op Sportpark de Gaard. Tegenstander is de Sportvereniging Beatrix Lukas Combinatie, kortweg SV BLC, uit ’s-Hertogenbosch. De bezoekers maken een wisselvallig seizoen mee en bivakkeren in de middenmoot van de klasse. Op de openingsdag droop VV NEO’25 met een fikse nederlaag af in de provinciehoofdstad. Bovendien wacht VV NEO’25 al drie wedstrijden op een overwinning. Ingrediënten genoeg om de overwinning in Sprang te houden. Een fikse aderlating voor VV NEO’25 is dat er deze middag geen beroep kan worden gedaan op sterkhouders Laurens Bogers en Nick van Gils. Tevens zijn Joey van Wanrooij en Kevin Akkermans voor lange tijd uit de roulatie. Positief is de terugkeer van Giorgio Kerst in de wedstrijdselectie.

VV NEO’25 speelt in de eerste helft tegen de wind in. Daardoor speelt de wedstrijd zich voornamelijk op de Sprangse helft af. De thuisploeg komt echter nauwelijks in gevaar en weet in de omschakeling gevaar te veroorzaken. Na een tiental minuten volgt de verdiende beloning. Op aangeven van Julian Vos weet Lars van Caem een ingestudeerde corner binnen te schieten. Niet veel later krijgt Jordy Rosenbrand de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de snelle spits mikt naast het doel. Na een half uur voetballen soleert Nino ‘Patti’ van Leuveren richting het vijandelijke doel. De linkerverdediger schiet echter naast. Met het rustsignaal in zicht verliest VV NEO’25 de controle over de wedstrijd. Het zijn de bezoekers die in de slotfase van de eerste helft het overwicht hebben. In de voorlaatste minuut is arbiter Ronald de Fijter genoodzaakt naar de stip te wijzen na een overtreding van Lars van Caem. Sam Brok weet de penalty van Luc Pelleboer te keren. VV NEO’25 neemt deze waarschuwing echter niet ter harte, waardoor SV BLC de stand in de blessuretijd alsnog kan egaliseren. Joost van Liempt knikt na een Sprangse dekkingsfout van dichtbij binnen.

Met de wind in de rug gaat VV NEO’25 op zoek naar de overwinning. Al snel moet de geblesseerd geraakt Lars van Caem vervangen worden door Giorgio Kerst. Een kwartier na de rust zet Mitch Soffner de thuisploeg op voorsprong. Zijn treffer wordt echter onterecht geannuleerd wegens vermeend buitenspel. Niet veel later vindt Jordy Rosenbrand van dichtbij de doelman op zijn weg. Met het inbrengen van Peter van Beek voor Nicky van Wanrooij toont VV NEO’25 zijn aanvallende aspiraties. Later maakt Tijmen Droog als vervanger van Mitch Soffner zijn competitiedebuut. Met nog vijftien minuten op de klok hebben zowel Giorgio Kerst als Jordy Rosenbrand pech dat de doelman op de juiste plaats staat. Julian Vos schiet daarna nog vlak naast de paal. In de laatste minuut lijkt VV NEO’25 alsnog met de verdiende overwinning aan de haal te gaan. Na doorzetten van Jordy Rosenbrand weet de zeer sterk spelende Robin Rosenbrand het netje te laten bollen: 2-1. De Sprangse euforie is echter van korte duur: nog geen twee minuten later weten de bezoekers na een opeenstapeling van fouten bij de thuisploeg alsnog een punt te stelen uit Sprang.

VV NEO’25 blijft steken op de vijfde plaats in de rangschikking en moet inmiddels al vier wedstrijden wachten op het zoet van een overwinning. Om het seizoen kleur te geven, zijn overwinningen noodzakelijk. Volgende week zal een bezoek gebracht worden aan SC Everstein. Onder leiding van arbiter Paul Verhoeven zal er om 14.30 uur afgetrapt worden in Everdingen.