Nieuws

GVV’63 geeft VV NEO’25 stof tot nadenken

Op de eerste zaterdag van de februarimaand mocht VV NEO’25 op bezoek bij GVV’63 te Gameren. De thuisploeg is na een matige start onder leiding van oefenmeester Denny van Geffen inmiddels opgeklommen naar de elfde plaats in de rangschikking. VV NEO’25 is terug te vinden op de vierde plaats in de ranglijst, maar wist de laatste twee wedstrijden niet in winst om te zetten. Eerder dit seizoen troefde een gemotiveerd GVV’63 een zwak VV NEO’25 af in Sprang-Capelle. Op voorhand dus ingrediënten genoeg voor VV NEO’25 om de trouwe supporters, die ondanks het slechte weer in grote getalen de reis naar Gelderland gemaakt hadden, een goed resultaat voor te schotelen. In tegenstelling tot de vorige competitiewedstrijd staan Ruud van Dongen en Mitch Soffner aan de aftrap.

Omstreeks 14.30 uur trappen de beide ploegen af op Sportpark Maartenshof, waar het hoofdveld ondanks de barre weersomstandigheden bespeelbaar is. De thuisploeg begint gretig aan de wedstrijd. Na een vijftal minuten levert dit na een communicatiefout in de Sprangse verdediging de openingstreffer op: Nick Ekelmans knikt een voorzet achter doelman Sam Brok. Daarna krijgt Richan Kreling de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen na een foutieve inspeelpass, maar hij rondt zwak af. Hierna heeft VV NEO’25 wel een optisch overwicht en het merendeel van het balbezit, maar tot veel mogelijkheden leidt dit niet. Jordy Rosenbrand ziet een poging net voor de doellijn weggehaald worden en Nicky van Wanrooij mikt na een mooie solo voorlangs. Op het halfuur reageert Nick Ekelmans wederom attenter dan de Sprangse afweer en weet hij de 2-0 op de borden te schieten. Dit geeft GVV’63 duidelijk vertrouwen. Achtereenvolgens Julian Vos en Martin Faro moeten daarna een inzet van de doellijn halen om erger te voorkomen. Bovendien heeft Sam Brok een puike reflex in huis om een hattrick van Ekelmans te verijdelen. Op slag van rust ziet Julian Vos een vrije trap ternauwernood naast gaan.

Na de pauze staat VV NEO’25 voor de loodzware opdracht de opgedane achterstand ongedaan te maken. GVV’63 wordt bijna de gehele helft teruggedrukt op de eigen speelhelft. Het grote euvel van VV NEO’25 blijkt het geven van een goede eindpass. Daardoor worden de kwaliteiten van de Gamerense doelwacht nauwelijks getest. Ondanks het inbrengen van achtereenvolgens Lars van Caem, Peter van Beek en Robin Rosenbrand blijft VV NEO’25 aanvallend gezien machteloos. In de absolute slotfase gooit GVV’63 nog meer zout in de Sprangse wonden door tweemaal toe te slaan, al valt de wijze waarop beide doelpunten tot stand komen uiterst curieus te noemen. Eerst wordt een treffer van Thomas van der Ley ondanks een handsbal goedgekeurd en vervolgens benut Richan Kreling een zeer eenvoudig gegeven strafschop om de eindstand op 4-0 te zetten. Ondanks deze twijfelachtige beslissingen van de jeugdige arbiter Francisco Alvarez valt op de overwinning van GVV’63, dat met name in de eerste helft op de beslissende momenten scherper bleek dan VV NEO’25, niets af te dwingen.

Door de ruime nederlaag zakt VV NEO’25 naar de grijze middenmoot van de afdeling. Bovendien is het al de vierde maal in de lopende jaargang dat VV NEO’25 een nederlaag met minstens vier tegentreffers moet incasseren. De ploeg zal meer weerbaarheid moeten tonen om verdere blamages te voorkomen. Volgende week heeft VV NEO’25 op het eigen Sportpark De Gaard de mogelijkheid om het blazoen op te poetsen. Om 15.00 uur zal onder leiding van arbiter Ronald de Fijter de strijd met SV BLC worden aangegaan.