Nieuws

Duitse overwinning voor VV NEO’25

03 december 2018
www.neo25.nl

Op de eerste dag van de decembermaand ging VV NEO’25 in Eethen op bezoek bij GDC. De Genderen Drongelen Combinatie, enkele jaren geleden nog actief in de eerste klasse, is het seizoen net als VV NEO’25 begonnen met wisselvallige resultaten waardoor men niet weg komt uit de grauwe middenmoot. Vorig jaar wisten beide ploegen één onderlinge ontmoeting te winnen: in Eethen prijkten destijds de namen van Nick van Gils en Ramiro van de Leur op het scoreformulier, terwijl Menno Schouten er voor zorgde dat GDC de volle buit meenam uit Sprang. Bij VV NEO’25 was er één mutatie in de basisopstelling: Ramiro van de Leur mocht na een goede invalbeurt zijn kunsten vanaf het beginsignaal tonen.

 

In de openingsfase is er direct een grote mogelijkheid voor de bezoekers. Van dichtbij knikt Julian Vos een voorzet van Nicky van Wanrooy tegen de paal. Niet veel later is Maarten van Wijlen aan de andere kant van het veld met een kopbal ook niet doeltreffend voor de gastheer. In het restant van de eerste helft is de thuisploeg de optisch bovenliggende ploeg. VV NEO’25 speelt tegen de harde wind in en verschijnt daardoor maar mondjesmaat in de vijandige doelmond. In het Sprangse doelgebied is het drukker: Sam Brok weet met een knappe reflex een achterstand te voorkomen. Een schot uit de draai van Maarten van Wijlen wordt door Laurens Bogers nog ternauwernood onschadelijk gemaakt. Tot veel uitgespeelde kansen weet GDC verder niet te komen, maar toch staat VV NEO’25 grote delen van het eerste bedrijf onder druk. Op slag van rust is er na een slordigheid in de Sprangse aanvalsopbouw nog wel een schietkans voor Menno Schouten, maar zijn poging ontbeert kracht. Met de brilstand op het scorebord gaan beide ploegen naar de thee.

 

In de tweede helft heeft VV NEO’25 het windvoordeel. Direct lijkt zich dit uit te betalen, maar Julian Vos ziet zijn schot van circa vijfendertig meter over de uitgekomen doelman Tim van Rooijen tegen de deklat uiteen spatten. GDC toont vervolgens zijn spierballen: eerst kan een schot nog gekeerd worden door Sam Brok, daarna knikt Maarten van Wijlen het leder uit een scherp ingedraaide corner naast. Op het uur ziet de hardwerkende Julian Vos een afstandsschot door Tim van Rooijen uit de kruising getikt worden. Met nog twintig minuten op de klok weten Ruud van Dongen en Laurens Bogers in een scrimmage de aanvallers van GDC van scoren te beletten. Aan de overzijde weet Jordy Rosenbrand slordig balverlies in de opbouw bij GDC niet af te straffen: zijn poging verdwijnt van dichtbij naast. Bij VV NEO’25 komen achtereenvolgens Mitch Soffner, Nino van Leuveren en Noah van Caem binnen de lijnen voor de moegestreden Ramiro van de Leur, Lars van Caem en Nicky van Wanrooy. De invallers geven VV NEO’25 een krachtimpuls voor het slotkwartier. Debutant Noah van Caem, die en passant met zijn eigen achternaam op de voorkant van zijn tenue mocht spelen, biedt met zijn eerste actie Jordy Rosenbrand een prachtkans, maar de vlugge aanvaller komt enkele haarsprieten tekort om zijn hoofd tegen het speeltuig te zetten. In de voorlaatste minuut is het de sluwe Julian Vos die uitstekend anticipeert op een te korte terugspeelbal van Benjamin Vos en vervolgens via een carambole het leder in het Eethense netje laat belanden: 0-1. GDC weet in de resterende tijd niet meer gelijk te maken waardoor VV NEO’25 met een gestolen, maar daardoor zeker niet minder welkome, overwinning huiswaarts keert.

 

Door de driepunter consolideert VV NEO’25 de vijfde plaats in de rangschikking. Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2018 op het programma. Op Sportpark de Gaard krijgt de equipe van Stefan Brok bezoek van de nummer vier in de rangschikking: Sparta’30. Er zal om 15.00 uur worden afgetrapt en de leiding zal in handen zijn van de heer De Looze.

Foto Eric Schröder 
www.neo25.nl

Trainingstijden

21 augustus 2019
Hier is het overzicht van de trainingstijden van komend seizoen. De trainingen van de jeugdelftallen starten na komend weekend weer.
 
www.neo25.nl

Rabobank Club Kas Campagne

20 augustus 2019
Vorig jaar hebben we deelgenomen aan de Rabobank Club Kas Campagne. Dat is een actie van Rabobank De Langstraat die geldt voor… Meer >
 
www.neo25.nl
Zaterdag 24 augustus is het mogelijk om de eerste training of teambijeenkomst te houden op het sportpark. Een indeling vind je in de… Meer >
 
De afgelopen weken is men bij NEO’25 druk bezig geweest met het voorbereiden van het nieuwe seizoen. De velden worden speelklaar… Meer >
 
11-08-2019 Meer >
 
11-08-2019 Meer >
 
 
 
11-07-2019 Meer >
 
Terug naar boven