Nieuws

VV NEO’25 verzuimt op te schuiven

13 mei 2018
www.neo25.nl

 

Op Hemelvaartsdag mocht VV NEO’25 op het eigen Sportpark de Gaard aantreden voor de laatste inhaalronde in de tweede periode. Promovendus Herovina, dat volop strijdt voor lijfsbehoud, kwam op bezoek. Wanneer de mannen van trainer Antoin van Pelt de drie punten in eigen huis konden houden, klom men op naar de tweede plaats in de rangschikking. Op voorhand werd al duidelijk dat dit geen sinecure zou worden. Om uiteenlopende redenen waren Laurens Bogers, Tom Tanghe, Nick van Gils, Melvin van Maastrigt, Ramiro van de Leur, Kevin Akkermans en Mark van Caem niet beschikbaar. Junior Robin Rosenbrand startte deze middag voor het eerst vanaf acquit. Daarbij keerden zowel Joey van Wanrooij als Julian Vos terug in de Sprangsebasiself. 

 

De Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week passeerde omstreeks half drie doelman Wilco de Leeuw. Een tweetal minuten later kon aanvoerder Jordy Rosenbrand hetzelfde doen, maar hij zag zijn schot voorlangs het doel verdwijnen. Door de vele omzettingen in het team had VV NEO’25 moeite om de controle over de wedstrijd te krijgen. De eerste kans van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Jeffrey van der Meijden slaagde erin om het leder vanaf circa 10 meter naast te krijgen. Toch bleven de bezoekers voor het meeste gevaar zorgen. Halverwege de eerste helft vond Jeffrey van der Meijden met een afgemeten voorzet Kevin Steenbruggen. De aanvoerder van de bezoekers kapte zijn directe opponent uit en verschalkte doelman Arnold van Mersbergen in de korte hoek: 0-1. Een fikse domper voor VV NEO’25, dat tot de rust te gehaast op zoek ging naar de gelijkmaker. Jordy Rosenbrand stuitte nogmaals op de doelman terwijl Joey van Wanrooij zijn poging uit de hoek getikt zag worden. Na een eerste helft van een abominabel niveau zocht VV NEO’25 met een minieme achterstand de thee op.

 

Het tweede bedrijf begon VV NEO’25 – mede door het doorschuiven van Ruud van Dongen naar de middenlinie – veel beter. Met bij vlagen goed positiespel trachtte men kansen te creëren. Over de zijkanten kwamen zowel Joey van Wanrooij als Nino ‘Patti’ van Leuveren regelmatig goed door. Steeds  ontbrak de nauwkeurigheid in de eindpass of bleek doelman Wilco de Leeuw een grote sta in de weg. Na één uur voetballen verving Nick van Wanrooij de hardwerkende Jesse Trapman. Met zijn eerste balcontact toonde Van Wanrooij zijn klasse. Eerst speelde hij zichzelf prima vrij om vervolgens met een afgemeten pass Jordy Rosenbrand alleen op de doelman af te sturen. Met een bekeken schuiver egaliseerde Rosenbrand de stand. Tot de tachtigste minuut bleef VV NEO’25 op zoek naar de bevrijdende treffer. Meerdere kansen werden onbenut gelaten. Met nog tien minuten op de klok werden de bezoekers in een overigens sportieve wedstrijd – na een schandalige charge op het middenrif van Julian Vos – gedecimeerd. Verbazingwekkend genoeg kreeg Herovina hierna twee dotten van kansen om de overwinning binnen te halen. Eerst trof Kevin Steenbruggen met een snoeiharde uithaal de lat. Vervolgens knikte Jesse van Vliet uit een vrije trap net voorlangs het doel. Aan de overzijde verschenen zowel Jordy Rosenbrand als Angelo Kerst nog alleen voor doelman De Leeuw. Met twee fabelachtige reddingen zorgde hij ervoor dat de bezoekers een punt mee naar Herwijnen konden nemen. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende heer Krieselsconcludeerden beide ploegen dat ze weinig opschoten met dit punt.

 

VV NEO’25 blijft op de derde plaats in de rangschikking staan. Een prachtig tussenrapport, maar het volgende drietal wedstrijden zal bepalen of er gesproken mag gaan worden over een goed óf een uitstekend seizoen. Wanneer er in de ontmoetingen met Sparta’30, (wederom) Herovina en Olympia’60 minstens een zevental punten behaald worden, is VV NEO’25 verzekert van de derde periodetitel. Aangezien deze drie tegenstanders nog volop in gevecht zijn om degradatie te voorkomen, zal dit een zeer lastige opgave kunnen worden. Op zaterdag 12 mei 2018, amper twee dagen na de ontmoeting tegen Herovina, zal VV NEO’25 voor de derde(!) maal dit seizoen tegenover Sparta’30 staan. Onder leiding van de heer Co de Pijper zal er om 14.30 uur worden afgetrapt.

 

 

 

Foto’s: Anna van Leuveren-Pattipeilohy.

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy. Nick van Wanrooijviel uitstekend in en bereidde op magistrale wijze de gelijkmaker voor.

 

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy. Robin Rosenbrand was na een handvol invalbeurten voor het eerst vanaf het beginsignaal binnen de kruitlijnen actief. 
www.neo25.nl

In memoriam Rien Bax

26 mei 2020
Gisteren bereikte ons het trieste nieuws dat Rien Bax overleden is.   Rien Bax kwam in 1945 als tiener bij onze club, een van… Meer >
 
www.neo25.nl
Zoals bekend is de staf van het eerste selectie-elftal voor volgend seizoen reeds benoemd. En daaropvolgend is nu ook het tweede… Meer >
 
www.neo25.nl
N.E.O.’25 bestaat dit jaar 95 jaar. Dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan, Corona of niet. Daarom hadden een paar… Meer >
 
www.neo25.nl

NEO bestaat 95 jaar!

10 mei 2020
  In deze bijzondere tijd waarin iedereen zich aanpast aan het lockdown-leven, valt er toch iets te vieren bij v.v. NEO’25.… Meer >
 
 
 
 
Terug naar boven