Nieuws

VV NEO’25 vereffent rekening met Haaften

07 mei 2018
www.neo25.nl

Op Bevrijdingsdag mocht VV NEO’25 op bezoek in Haaften om het daar tegen de plaatselijke voetbaltrots op te nemen. Voor de winterstop deed de thuisploeg mee om de kopposities, maar na de jaarwisseling zitten de Gelderlanders in een verval. Bij VV NEO’25 is juist van het tegenovergestelde sprake. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen bedroeg voorafgaand aan de wedstrijd een zestal punten. Om mee te blijven doen in de strijd om de nacompetitie moest Haaften winnen. VV NEO’25 wil de positie in de subtop van de ranglijst graag handhaven om uitzicht te houden op een toetje. Daarbij had VV NEO’25 nog een rekening openstaan met Haaften: vorig competitiejaar zorgde een nederlaag op de laatste speeldag tegen Haaften ervoor dat VV NEO’25 in de vervelende nacompetitie moest acteren. Bij VV NEO’25 werd Julian Vos om disciplinaire redenen gepasseerd ten faveure van Giorgio Kerst, die vorige week een puike invalbeurt afleverde. Ook ditmaal beschaamde hij het vertrouwen van trainer Antoin van Pelt niet.

 

In de openingsfase van de wedstrijd had VV NEO’25 het beter van het spel. Door de warme omstandigheden was het voor beide ploegen lastig om genoeg beweging in de wedstrijd te krijgen. Voor Haaften was het vroege uitvallen van aanvoerder Danny Verwolf een flinke aderlating. De eerste echte mogelijkheid – na wat speldenprikjes over en weer – was voor VV NEO’25. Na een vloeiende aanval over de linkerzijde werd Giorgio Kerst op de rand van de zestienmeter vrijgespeeld. De snoeiharde wreeftrap van Kerst verdween rakelings naast het doel van Lars Tertoolen. Even later kwam VV NEO’25 verdiend op voorsprong. Bij een ingestudeerde vrije trap vond Ruud van Dongen na 21 minuten collega Nick van Gils. Voor de koelbloedige Van Gils was het een koud kunstje om de 0-1 aan te tekenen. Rond het halfuur raakte VV NEO’25 de grip over de wedstrijd enigszins kwijt. De thuisploeg verscheen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Arnold van Mersbergen. Uit een vrije trap werd het aluminium van het Sprangse doel getest. De sfeer werd binnen de lijnen grimmig in deze fase. Arbiter Pieter van der Zwam Sr. zorgde ervoor dat de gemoederen enigszins bedaarden.

 

In de rust bleef Giorgio Kerst geblesseerd achter, waardoor Joey van Wanrooij ten tonele verscheen. In de beginfase van het tweede bedrijf kreeg VV NEO’25 enkele dotten van kansen om de beslissing te forceren. Het vergat tot enkele malen toe van de geboden ruimte achter de verdediging van de thuisploeg te profiteren. Alleen voor doelman Tertoolen mikte Jordy Rosenbrand echter te hoog. Ook aanvoerder Tom Tanghe, die na een perfecte steekbal van Joey van Wanrooij oog in oog met doelman Tertoolen verscheen, bleek ongelukkig in de afronding. Na een counter over de rechterzijde was de voorzet van Angelo Kerst net te scherp voor zowel Jordy Rosenbrand als Jesse Trapman. Tom Tanghe knikte een hoekschop rakelings over. Als je zelf de kansen niet afmaakt, dan doet de tegenstander dit normaliter wel. Jordy Perdon wist bijna de stand te egaliseren. Gelukkig voor VV NEO’25 viel snel de beslissende 0-2. Na goed doorzetten van  Jordy Rosenbrand – waarbij hij wel een overtreding leek te maken – werd Angelo Kerst in stelling gebracht. Van dichtbij lukte het Kerst in tweeën om na een uur spelen de marge te verdubbelen. Hierna gunde VV NEO’25 het initiatief aan Haaften. De thuisclub bleek onmachtig om echt terug te keren in de wedstrijd. De moegestreden Nino van Leuveren werd vervangen door Melvin van Maastrigt. Met nog een tiental minuten op de klok kreeg de tussenstand een nog mooier aanzien. Na wederom een haarfijne voorzet van Ruud van Dongen – zijn tweede assist van deze middag – schoot Tom Tanghe vanuit de draai de 0-3 op het bord. Tot verbazing van vriend en vijand leverde het feit dat Tom Tanghe zich van zijn wedstrijdshirt ontdeed niet het gewenste resultaat op. In de absolute slotfase liet VV NEO’25 verdedigend wat steekjes vallen. Eerst trof Thijmen Gerringa de buitenkant van de paal, daarna etaleerde de gevaarlijke Johnnie Noordhoek zijn klasse. Vanaf een meter of 20 speelde hij zichzelf vrij en schoot hij snoeihard de 1-3 tegen de touwen. De treffer bleek voor de statistieken te zijn. De sterk spelende Jesse Trapman maakte enkele momenten alvorens het laatste fluitsignaal klonk nog plaats voor Julian Vos.

 

Door de twaalfde overwinning van het lopende voetbalseizoen, waarvan liefst een achttal uitoverwinningen, nestelt VV NEO’25 zich steviger op de derde plaats in de rangschikking. Lang zullen de VV NEO’25 mannen niet kunnen nagenieten van dit resultaat. In de aankomende week staan er immers nog een tweetal wedstrijden op het programma. Op Hemelvaartsdag komt Herovina naar Sportpark de Gaard, terwijl Sparta’30 een tweetal dagen later naar Sprang-Capelle af zal reizen. Tegen Herovina zullen de mouwen wederom opgestroopt moeten worden om een mooi resultaat te behalen. Winst kan immers de tweede plaats in de rangschikking opleveren. Onder leiding van de heer Hans Kriesels zal er om 14.30 uur afgetrapt worden op Sportpark de Gaard.

 

Foto’s: Anna van Leuveren-Pattipeilohy.

 

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy. Vreugde bij Nick van Gils na de openingstreffer. Tevens passeerde Van Gils met dit doelpunt Peter van Beek op de topscoorderslijst aller tijden van VV NEO’25 1.

 

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy. Arnold van Mersbergen en Ruud van Dongen luisteren aandachtig naar het advies van de trouwe supporters. 
www.neo25.nl

In memoriam Rien Bax

26 mei 2020
Gisteren bereikte ons het trieste nieuws dat Rien Bax overleden is.   Rien Bax kwam in 1945 als tiener bij onze club, een van… Meer >
 
www.neo25.nl
Zoals bekend is de staf van het eerste selectie-elftal voor volgend seizoen reeds benoemd. En daaropvolgend is nu ook het tweede… Meer >
 
www.neo25.nl
N.E.O.’25 bestaat dit jaar 95 jaar. Dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan, Corona of niet. Daarom hadden een paar… Meer >
 
www.neo25.nl

NEO bestaat 95 jaar!

10 mei 2020
  In deze bijzondere tijd waarin iedereen zich aanpast aan het lockdown-leven, valt er toch iets te vieren bij v.v. NEO’25.… Meer >
 
 
 
 
 
Terug naar boven