Nieuws

Ongekende comeback bezorgt VV NEO’25 gestolen punt

29 april 2018
www.neo25.nl

Na een reeks van acht wedstrijden zonder verliespartij is VV NEO’25 opgeklommen naar de derde positie in de rangschikking. Op zaterdag 28 april stond de inhaalwedstrijd voor de tweede periode en tevens derby tegen plaatsgenoot SV Capelle op het programma. SV Capelle staat op de tweede plaats in de rangschikking met een voorsprong van vijf punten op VV NEO’25. Afgelopen weekend ging SV Capelle snoeihard onderuit in Sleeuwijk: 7-1. VV NEO’25 trainer Antoin van Pelt, die volgend seizoen de scepter zal zwaaien bij SV Capelle, kon putten uit een vrijwel volledig fitte selectie, waar enkel Kevin Akkermans en Melvin van Maastrigt ontbraken.

 

Na wat oponthoud doordat een van de doelnetten stuk was, gaf arbiter Verhoeven uit Tilburg het startsein voor de wedstrijd. Het was de thuisploeg die meteen het heft in handen nam en dat gedurende een periode van vijfenzeventig minuten in handen had. Met goed positiespel speelden de technisch vaardige Cappelenaren zich een weg naar het VV NEO’25 doel. VV NEO’25 loerde in de omschakeling op bevliegingen van Angelo Kerst en Jordy Rosenbrand. De eerste mogelijkheden waren ook voor de thuisploeg. Gelukkig voor VV NEO’25 stond Arnold van Mersbergen een wereldpartij te keepen. Eerst keerde hij een gevaarlijk schot van Isak Dedic. De daaropvolgende corner werd door Serhan Eyupoglu naast gekopt. De druk van SV Capelle bleef aanhouden, maar ook Jurgen van Selst trof doelman Van Mersbergen op zijn weg. In het vervolg van het eerste bedrijf keerde Van Mersbergen nog enkele gevaarlijke doelpogingen, waardoor zijn doel schoon bleef. Aan de overkant kon VV NEO’25 pas na een half uur het eerste schot op het doel van Erik Kuijsten, keeperstrainer bij VV NEO’25, lossen. Dat de rust met een dubbelblanke stand werd bereikt, mag een klein wonder heten. Wel verloor VV NEO’25 aanvoerder Tom Tanghe na een charge van Vedad Hadzic. Na de kantwissel kwam Giorgio Kerst binnen de lijnen.

 

Na de pauze leek VV NEO’25 iets beter mee te doen in de wedstrijd. Het eerste schot kwam van Julian Vos, maar zijn doelpoging bleek een makkelijke prooi voor doelman Kuijsten. Met nog een tweetal knappe reflexen hield doelman Van Mersbergen VV NEO’25 op de been. Na een klein uur brak SV Capelle eindelijk de ban en kwam het meer dan verdiend op voorsprong. Nadat Jurgen van Selst het aluminium van de deklat getest had, wist Vedad Hadzic de rebound tot doelpunt te promoveren. Een tweetal minuten later leek het pleit definitief beslecht. Na een vlotte combinatie stootte linksback Justin van Ark door en gaf hij een scherpe voorzet op – de in buitenspelpositie staande – Jurgen van Selst. Voor goaltjesdief Van Selst was het een koud kunstje de voorsprong te verdubbelen. VV NEO’25 probeerde aan te zetten, maar nog steeds kon men geen vuist maken. Met nog een kleine twintig minuten op de klok leek de wedstrijd definitief in het slot te vallen. Vanuit een corner legde de kopsterke Serhan Eyopoglu het leder panklaar voor Jurgen van Selst, die zijn tweede van de middag liet noteren: 3-0. VV NEO’25 leek rijp voor de slacht en leek tegen een enorme zeperd aan te lopen. Na het inbrengen van Joey van Wanrooij en Robin Rosenbrand – en wissels aan Capelse zijde - gebeurde echter het tegenovergestelde. Vanuit het niets tikte gelegenheidsaanvoerder Jordy Rosenbrand in de 78e minuut een corner van Julian Vos binnen. Het geloof keerde ineens terug bij VV NEO’25 en met een gezonde dosis strijd en wilskracht drukten de bezoekers SV Capelle terug. Na een slimme bal van Nick van Gils zorgde Robin Rosenbrand voor het hoogtepunt van de middag. Vanaf een meter of 20 stuurde hij het leder met dodelijke precisie naar de rechterbovenhoek en zette hij de wedstrijd op zijn kop: 3-2 na 81 minuten. Nog een tweetal minuten later was de sensatie compleet. Vanaf een meter of 25 joeg Jesse Trapman het speeltuig vanuit de draai tegen de touwen en zorgde hij voor de 3-3. In de laatste tien minuten aasden beide ploegen nog op de overwinning, maar zowel Julian Vos als Vedad Hadzic lukte het niet om zich tot matchwinner te kronen. Na een enerverende wedstrijd moesten beide ploegen zich verzoenen met één schamel puntje.

 

Bij VV NEO’25 mag tevredenheid heersen over het eindresultaat, aangezien VV NEO’25 zich een twintigtal minuten voor het einde van de wedstrijd zich nog in geslagen positie bevond. Het klassenverschil in veldspel tussen beide ploegen werd deze middag echter pijnlijk duidelijk. Wil VV NEO’25 serieus mee blijven doen in de strijd om promotievoetbal, dan zal er de komende weken uit een ander vaatje getapt moeten worden. Volgende week treft VV NEO’25 in VV Haaften wederom een ploeg die goed veldspel op de groene mat kan leggen. Om 14.30 uur zal er onder leiding van de heer Pieter van der Zwam Senior afgetrapt worden op Sportpark Elzenbos.

 

Foto’s: Anna van Leuveren-Pattipeilohy

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy. Robin Rosenbrand juicht na een weergaloze treffer. De invaller bracht VV NEO’25 met een technisch perfecte trap terug op 3-2.

 

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy. Arnold van Mersbergen ontpopte zich met enkele katachtige reddingen tot de “Man of the Match”. 
www.neo25.nl

In memoriam Rien Bax

26 mei 2020
Gisteren bereikte ons het trieste nieuws dat Rien Bax overleden is.   Rien Bax kwam in 1945 als tiener bij onze club, een van… Meer >
 
www.neo25.nl
Zoals bekend is de staf van het eerste selectie-elftal voor volgend seizoen reeds benoemd. En daaropvolgend is nu ook het tweede… Meer >
 
www.neo25.nl
N.E.O.’25 bestaat dit jaar 95 jaar. Dat wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan, Corona of niet. Daarom hadden een paar… Meer >
 
www.neo25.nl

NEO bestaat 95 jaar!

10 mei 2020
  In deze bijzondere tijd waarin iedereen zich aanpast aan het lockdown-leven, valt er toch iets te vieren bij v.v. NEO’25.… Meer >
 
 
 
 
Terug naar boven