Nieuws

VV NEO’25 en VV Altena krijgen elkaar niet klein

16 april 2018
www.neo25.nl

 

Op zaterdagmiddag 14 april 2018 trad VV NEO’25 wederom op het eigen Sportpark de Gaard aan. De tegenstander luisterde deze middag naar de naam VV Altena. De bezoekers uit Nieuwendijk, degradant uit de tweede klasse, doen nog volop mee voor promotie en staan op een derde plaats in de rangschikking. VV NEO’25 is door vijf opeenvolgende overwinningen opgeklommen naar de vierde plaats met een tweetal punten achterstand op de Nieuwendijkers. Wel speelden de bezoekers tot op heden twee wedstrijden meer. VV NEO’25 moest noodgedwongen aanpassingen doen in de basisopstelling. Doelman Kevin Akkermans lijkt de rest van het seizoen vanaf de zijlijn toe te moeten kijken wegens blessureleed. Arnold van Mersbergen trok daarom zijn keepershandschoenen weer aan. Ramiro van de Leur, de ‘zwerver’ van het elftal, kon wegens blessureleed ook niet meedoen. Bovendien ontbraken Joey van Wanrooij en Mark van Caem wegens weekendjes weg. Daartegenover staat dat Giorgio Kerst de groepstraining inmiddels heeft hervat.

 

Tegen half drie verschalkte Machinefabriek Molendijk pupil van de week Jens Bakker doelman Bas Visser van de bezoekers. In de openingsfase bleek al snel dat VV Altena een alleraardigst voetballende ploeg heeft die met verzorgd positiespel de voorwaartsen in stelling wenst te stellen. In de uitwedstrijd eerder dit jaar liet VV NEO’25 zich in die eerste wedstrijdfase overrompelen. Ditmaal was de gastheer beter bij de les, al was de eerste mogelijkheid voor VV Altena. Een vrije trap van Edwin Pluister verdween ruim over de deklat. Aan de overkant knikte Nick van Gils ook net over het aluminium. Gaandeweg de eerste helft kreeg VV NEO’25 meer controle over de wedstrijd. Met een fenomenale trap wist Nino van Leuveren vanaf de middenlijn de gehele defensie van de oranjehemden open te splijten. Julian Vos nam met een goede balaanname het leder mee en verschalkte doelman Bas Visser. Lang kon VV NEO’25 niet van deze 1-0 voorsprong genieten, integendeel zelfs. Een slim teruggetrokken bal van Patrick Zwart werd door de levensgevaarlijke Ayhan Uslu ingeschoten. Daar het leder via een VV NEO’25 lichaam van richting werd veranderd was er voor Arnold van Mersbergen, die op miraculeuze wijze nog een hand tegen de bal wist te krijgen, geen houden aan: 1-1. Niet veel later werd Jordy Rosenbrand alleen naar het vijandelijke doel gestuurd, maar volgens de ‘neutrale’ assistent Wallaard bevond Rosenbrand zich in buitenspelpositie. Tot de rust was het opvallendste moment dat spits Uslu openlijk solliciteerde naar een rode prent door constante aanmerkingen op de wedstrijdleiding, welke in handen was van de heer Van Westing. Met een egale stand zochten de teams de kleedkamer op.

 

Na de rust had VV NEO’25 gedurende een goed kwartier het overwicht. Door onnauwkeurigheden in de eindpassing lukte het echter niet om voor echt gevaar te zorgen. VV Altena wist voorin ook geen vuist te maken, waardoor de wedstrijd langzaam dood dreigde te bloeden. Gelukkig had arbiter Van Westing hiervoor een geschikte remedie. Een duidelijke handsbal van Patrick Zwart werd door de leidsman niet waargenomen. Hierdoor kon de middenvelder zijn collega Tim van Mastrigt in stelling brengen. Vanaf de zestienmeter werkte de invaller beheerst binnen: 1-2 met nog een kleine vijfentwintig minuten op de klok. De frustraties aan Sprangse zijde liepen door deze kapitale misser hoog op wat tot een groot aantal gele prenten leidde. De rentree van Giorgio Kerst na maanden blessureleed bracht nieuw elan in het elftal. VV NEO’25 gooide er, indien mogelijk, als collectief nog een tandje bovenop en zocht naar de gelijkmaker. Met nog een tiental minuten op de klok kwam deze er dan ook. Een verraderlijk schot van Ruud van Dongen werd door doelman Bas Visser onvoldoende verwerkt. In de rebound wist Jordy Rosenbrand op knappe wijze de 2-2 aan te tekenen. Bij VV NEO’25 kwamen Melvin van Maastrigt, wiens tweelingbroer Niels wegens een schorsing ontbrak bij VV Altena, en Robin Rosenbrand binnen de lijnen. Laatstgenoemde wist met een juweel van een assist Nick van Gils in de slotminuut van voor het doel te zetten. Gezien de lastige hoek waarin hij belandde trok Van Gils de bal hard voor het doel, waar Jordy Rosenbrand centimeters tekort kwam om VV NEO’25 de overwinning te bezorgen. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Van Westing, die een lastige middag kende, moesten beide ploegen zich na een enerverende wedstrijd verzoenen met één schamel puntje.

 

“We hadden vandaag moeten winnen, “ zei een teleurgestelde Angelo Kerst, die wederom sterk speelde, na afloop. Deze conclusie valt inderdaad te billijken. VV NEO’25 handhaaft zich op een vierde plaats, maar ziet de concurrentie wel dichterbij komen. Volgende week mag VV NEO’25 proberen om de ongeslagen reeks te continueren. In Tilburg zal de strijd aangebonden worden met hekkensluiter Willem II. Van onderschatting mag bij VV NEO’25 geen sprake zijn: in het verleden beet men zich al vaak genoeg stuk op de stugge ploeg. Dezelfde strijd en beleving zijn nodig om een mooi resultaat mee te nemen aan het bezoek aan de Heikantlaan. Er zal om 14.30 uur afgetrapt worden en de wedstrijdleiding zal in handen zijn van de heer Henri den Hertog.

 

Foto’s: Anna van Leuveren-Pattipeilohy.

 

 

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy. Machinefabriek Molendijk pupil van de week Jens Bakker betreedt met de wedstrijdbal het speelveld.


 

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy. Melvin van Maastrigt verstuurt een dieptepass. In de achtergrond doelmand Arnold van Mersbergen, die een prima rentree maakte.


 

  
www.neo25.nl

Trainingstijden

21 augustus 2019
Hier is het overzicht van de trainingstijden van komend seizoen. De trainingen van de jeugdelftallen starten na komend weekend weer.
 
www.neo25.nl

Rabobank Club Kas Campagne

20 augustus 2019
Vorig jaar hebben we deelgenomen aan de Rabobank Club Kas Campagne. Dat is een actie van Rabobank De Langstraat die geldt voor… Meer >
 
www.neo25.nl
Zaterdag 24 augustus is het mogelijk om de eerste training of teambijeenkomst te houden op het sportpark. Een indeling vind je in de… Meer >
 
De afgelopen weken is men bij NEO’25 druk bezig geweest met het voorbereiden van het nieuwe seizoen. De velden worden speelklaar… Meer >
 
11-08-2019 Meer >
 
11-08-2019 Meer >
 
 
 
11-07-2019 Meer >
 
Terug naar boven