Nieuws

VV NEO’25 herstelt zich in tweede helft

www.neo25.nl

Op zaterdagmiddag 27 oktober 2018 ontving VV NEO’25 in de zesde competitieronde Asperen uit de Gelderse gemeente Lingewaal. Asperen kende net als VV NEO’25 geen prettige competitiestart en wist vorige week pas de eerste driepunter bij te schrijven. VV NEO’25 laat zich vooral nog kenmerken door wisselvalligheid. Bij VV NEO’25 keerde aanvoerder Jesse Trapman terug in de basisopstelling.

 

Het was Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week Daan Span, speler van de JO10-1, die het goede voorbeeld gaf door doelman Dennis Rooijackers te passeren. Blijkbaar hadden de bezoekers hierbij het beste opgelet, want nog geen minuut later werd dat voorbeeld gekopieerd. Uit een corner werd de bal tegen de lat gekopt, waarna Tareq Ibrahim er als de kippen bij was om het terugkaatsende leder in het doel te werken: 0-1. Voor VV NEO’25 wederom een valse start. In het vervolg van de eerste helft was het VV NEO’25 dat veelvuldig de bal in het bezit had en mondjesmaat gevaar stichtte voor het vijandelijke doel. Zowel Julian Vos als Jordy Rosenbrand hadden het vizier nog niet op scherp staan. Halverwege de eerste helft wist VV NEO’25 toch te egaliseren, nadat Nick van Gils na een goede actie Julian Vos vond: 1-1. Daarna dacht Asperen wederom op voorsprong te komen, toen een bal via de onderkant van de lat in het doel leek te verdwijnen. Arbiter Kevin Konings oordeelde echter dat het speeltuig niet volledig over de doellijn was verdwenen. Nick van Gils had pech dat hij de sterk keepende Dennis Rooijackers op zijn weg vond. Nino van Leuveren schoot vervolgens namens VV NEO’25 van afstand op de paal. Op slag van rust kwam VV NEO’25 nog goed weg toen Gerard Breider vanuit scoringspositie naast het doel mikte.

 

Na de pauze kwam VV NEO’25 feller uit de kleedkamer. Net als in het eerste bedrijf kon er binnen de minuut een treffer genoteerd worden. Nicky van Wanrooy wist zijn naam met een bekeken schot op het doelpuntenformulier te zetten. Gesterkt door de voorsprong ging VV NEO’25 op zoek naar de genadeklap. Er werd in een hoger tempo geacteerd dan voor de rust, waardoor er meer dreiging ontstond naar het doel van de bezoekers. Na één uur spelen werd Nino van Leuveren , die kort daarvoor de lat voor de tweede maal deze middag getroffen had, vervangen door Laurens Bogers. Nog geen vijf minuten later Lars van Caem met een bekeken bal Nick van Gils, die op zijn beurt de doelman omspeelde en de 3-1 liet aantekenen. Doordat Asperen meer risico moest nemen, kreeg VV NEO’25 meer ruimte in de omschakeling. Jordy Rosenbrand en Giorgio Kerst hadden pech in de afwerking om de score verder op te vijzelen. Tot gevaarlijke momenten voor het Sprangse doel kwam het nauwelijks meer. Peter van Beek en Robin Rosenbrand kwamen de gelederen nog versterken. In de absolute slotfase gaf VV NEO’25 de overwinning nog wat extra cachet. Na een handsbal in het strafschopgebied schoot Nick van Gils koelbloedig raak: 4-1. In de blessuretijd voltooide Van Gils zijn onvervalste hattrick door een assist van Lars van Caem op waarde te schatten, waarmee hij het Asperense net voor de vijfde en laatste maal deze middag liet bollen. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende arbiter Kevin Konings, die in deze sportieve wedstrijd de kaarten wijselijk op zak hield, kon VV NEO’25 een ruime doch geflatteerde 5-1 overwinning bijschrijven.

 

Net als vorige week zat er bij VV NEO’25 een groot verschil tussen het acteren voor en na de rust. Om een vaste positie in de middenmoot te verwerven, zal de ploeg constanter moeten worden. Volgende week gaat VV NEO’25 op bezoek bij Vuren, dat thuis een lastig te kloppen ploeg is. Het zal zaak zijn dat VV NEO’25 vanaf minuut één bij de les is op Sportpark Vuren. Onder leiding van arbiter Henri den Hertog zal er om 14.30 uur afgetrapt worden..

Foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven