Nieuws

VV NEO’25 neemt afscheid in stijl van oa. hoofdtrainer Antoin

www.neo25.nl

VV NEO’25 neemt afscheid in stijl

Na 5 prachtige seizoenen is het tijd voor oa. Clubicoon Antoin van Pelt om de Gaard te verlaten

 

Voor VV NEO’25 zit het seizoen er op en de club kan het geheel overziend terugkijken op een geslaagd seizoen. De vierde plaats in de eindrangschikking betekent voor VV NEO’25 de beste prestatie sinds het seizoen 2005/2006, hoewel er toen slechts 12 in plaats van 14 teams in de klasse actief waren. Qua puntenaantal per wedstrijd is het zelfs de succesvolste jaargang in de derde klasse sinds het kampioensseizoen 1981/1982. Bovendien was VV NEO’25 de ploeg die van alle teams in de competitie het meeste punten buitenshuis bijeen voetbalde. Toch zal bij de spelers, staf en supporters van de tricolores vooral de zure smaak van het mislopen van ‘eremetaal’ in herinnering blijven. Ontegenzeggelijk was deze vijfde en tevens laatste jaargang de succesvolste van oefenmeester Antoin van Pelt bij de club uit Sprang. In totaal behaalde VV NEO’25 in vijf jaar tijd 179 competitiepunten onder leiding van hoofdtrainer Antoin van Pelt, welke volgend seizoen actief gaat zijn als hoofdtrainer bij zijn oude club: sv Capelle. In de afgelopen jaren werden er onder leiding van van Pelt 213 doelpunten gemaakt door de Sprangse ploeg, terwijl er 204 tegentreffers genoteerd werden. Antoin van Pelt heeft zich echter niet alleen als trainer gemanifesteerd bij VV NEO’25, maar bovenal als een uitstekende people-manager welke met eenieder binnen de selectie een bijzondere binding had. Daarnaast werd hij binnen NEO gezien als zeer fijn persoon, zowel binnen als buiten het veld. Iets wat de basis vormde voor de zeer prettige samenwerking gedurende een vijftal jaren en wellicht meer waard is dan het veroveren van prijzen. Antoin, bij deze bedankt de gehele club, het team en de technische staf jou voor vijf prachtige jaren en iedereen wenst je veel succes bij sv Capelle.

 

Naast hoofdtrainer Antoin van Pelt heeft ook de rest van de begeleidingsstaf een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van de vierde klassering. Door assistent-trainer Tom Kerst waren de spelers conditioneel gezien in orde. Bovendien zorgde hij er als teammanager voor dat alle randzaken geregeld werden. Op zaterdag kreeg hij hierbij assistentie van leider Kevin Leijtens, die tevens de warming-up verzorgde. De medische staf, bestaande uit Carl Zopfi (dinsdag en donderdag), Bart Roijers (dinsdag) en Rik Koopman (zaterdag), behandelde de spelers bij allerlei kwetsuren. Assistent-scheidsrechters Ad van der Linden en Ger Broeks trachtten om de arbiters van dienst zo goed mogelijk te ondersteunen. Vanzelfsprekend mag wasvrouw Corrie Zopfi niet ontbreken in dit rijtje, zij waste iedere week de wedstrijdkledij en door deze inspanningen liepen de spelers er iedere week weer keurig bij.

 

Na afloop van de wedstrijd werd er behalve van hoofdtrainer Antoin van Pelt ook afscheid genomen van aanvalsleider Jordy Rosenbrand, die besloten heeft zijn voetbalschoenen (voorlopig) aan de wilgen te hangen. Rosenbrand was in totaal een twaalftal jaren actief binnen de selectie van VV NEO’25. Met zijn surplus aan snelheid en kracht, gecombineerd met een goede dosis werklust en bovenal inzet, vormde hij in die jaren een plaag voor vele defensies. In totaal scoorde Rosenbrand 76 treffers in competitieverband, waarmee hij na de eeuwwisseling derde staat op de topscoordersranglijst van VV NEO’25. Tegen Sleeuwijk schoot Rosenbrand het vaakst met scherp: 8 maal. Ook TSVV Merlijn (7 maal), BVV (5 maal) en Sparta’30, Unitas, BLC, Zuilichem (allen 4 maal) was Rosenbrand geregeld het goudhaantje. Verder wist de spits het net te laten bollen tegen SSC’55, NOAD’32, SV Capelle, Good Luck (allen 3 maal), Herovina, Giessen, Altena, Internos (allen 2 maal) én Leerdam Sport’55, ONI, Rijswijkse Boys, SVW, ASH, Heukelum, Barça, Haaften, Wilhelmina, Woudrichem, WSC en Olympia’60 (allen 1 maal). Het zal dan ook zeker geen sinecure worden om een geschikte opvolger voor Rosenbrand te vinden.

 

Uiteraard hebben ook de hondstrouwe supporters, die de VV NEO’25 mannen ook na de matige vorige jaargang onvoorwaardelijk bleven steunen, hun steentje bijgedragen. Vanzelfsprekend hoopt de VV NEO’25 selectie ook volgend seizoen weer de (positieve) steun van de fanatieke supporters te mogen ontvangen. Onder leiding van oefenmeester Stefan Brok zal VV NEO’25 opnieuw trachten een mooi seizoen ten tonele te brengen.





Foto's door Anna van Leuveren. Voor meer foto's zie onze Facebook-pagina!



 
www.neo25.nl
Voetbalvereniging NEO'25 heeft een rijke historie in Sprang en omgeving. Dit bleek maar weer eens toen Arnoud de Bie in de… Meer >
 

Komende activiteiten

Bingo

19 april 2024
 
 
 
Terug naar boven