Nieuws

VV NEO’25 1 sluit seizoen succesvol af tegen Olympia'60

www.neo25.nl

Op zaterdagmiddag 26 mei 2018 stond de laatste wedstrijd van het reguliere voetbalseizoen op het programma voor VV NEO’25. Op een zonovergoten zaterdag ontving men op Sportpark de Gaard Olympia’60 uit Dongen. Olympia’60 draaide voor de winterstop nog aardig mee in de middenmoot van de afdeling, maar na de jaarwisseling wisten de Dongenaren geen wedstrijd meer in winst om te zetten. Daardoor zijn de bezoekers in serieuze problemen beland: wanneer er vanmiddag niet gewonnen zou worden en concurrent Willem II dat wel wist te doen, moest trainer Arne Koeman met een directe degradatie afscheid nemen van zijn ploeg. Voor VV NEO’25 waren de belangen, na de schandelijke vertoning in Herwijnen, veel minder groot. Enkel theoretisch kon men nog een beslag leggen op de derde periodetitel. Bovendien moest oefenmeester Antoin van Pelt het in zijn laatste wedstrijd met een uitgedunde selectie doen. Wegens blessures (Ramiro van de Leur, Kevin Akkermans en Angelo Kerst), schorsingen (Nick van Gils en Tom Tanghe) en afwezigheid (Melvin van Maastrigt) deed Van Pelt een beroep op voormalig selectiespeler Timo Meijers.

 

VV NEO’25 volgde het goede voorbeeld van Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week Olaf van Tiggelen meteen op. De weg naar het Dongense doel werd gezocht en de eerste kansen gecreëerd. Na de openingsfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht en verscheen ook de Dongense formatie middels goed combinatiespel in het vijandelijke strafschopgebied. Uiteindelijk was het VV NEO’25 dat uit een standaardsituatie op voorsprong kwam. Jesse Trapman legde van dichtbij het leder in het mandje. Enkele minuten later kreeg Laurens Bogers de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar vanuit vrijwel identieke positie als Trapman mikte hij over. Giorgio Kerst en Jordy Rosenbrand hadden het vizier (nog) niet op scherp staan. Aan de overzijde tikte Elroy Vereggen rakelings over. Op slag van rust kreeg Bryan Weistra de mooiste mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren, maar hij trof het zijnet.

 

Na de kantwisseling startte Olympia’60 furieus en de gelijkmaker leek aanstaande. In de omschakeling was Jordy Rosenbrand echter op de brommer. Oog in oog met de vijandelijke doelman bleek Rosenbrand uiterst koelbloedig én effectief en scherpte hij zijn doelpuntenmoyenne verder aan: 2-0. Enkele minuten later viel wellicht het mooiste doelpunt van het seizoen te noteren. Giorgio Kerst bleek het beste voor het laatst bewaard te hebben. Vanaf een meter of veertig van het doel etaleerde hij zijn handelsmerk, in de volksmond ook wel bekend als een ‘Kerstbal’, en bracht de stand op 3-0, waarmee de wedstrijd in een definitieve plooi lag. VV NEO’25 lukte het vervolgens, ondanks goede mogelijkheden voor Jordy Rosenbrand en Nino ‘Patti’ van Leuveren, niet meer om tot scoren te komen. De Olympianen was ook geen aansluitingstreffer gegund, wat wellicht illustratief was voor de jaargang van de bezoekers. De warme omstandigheden hielpen beide ploegen daarbij niet om het publiek te blijven vermaken. Bij VV NEO’25 werden Timo Meijers, Jesse Trapman en Giorgio Kerst vervangen door de jongelingen Robin Rosenbrand, Mitch Soffner en Nicky van Wanrooy. Zij zullen volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk de overstap gaan maken naar de selectie van VV NEO’25. Arbiter Piërre de Lang floot na exact negentig minuten voor het einde van de wedstrijd. Hij kon terugkijken op een nagenoeg foutloze pot. Voor VV NEO’25 zit het seizoen er op, Olympia’60 mag via de nacompetitie trachten het vege lijf te redden.



 

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy. Machinefabriek Molendijk pupil van de week Olaf van Tiggelen klaar voor de aftrap.



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven