Nieuws

Uitstekend weekend voor VV NEO’25

www.neo25.nl

 

In de zesde speelronde van de derde periode mocht VV NEO’25 op verplaatsing. Op een zonovergoten middag werd er in Tilburg gespeeld tegen de amateurs van Willem II, een tegenstander die VV NEO’25 in het verleden de nodige problemen bezorgde. In december boekte VV NEO’25 op het eigen Sportpark de Gaard een minieme 1-0 overwinning op Willem II. Ondanks dat Willem II op dit moment de hekkensluiter is in de derde klasse D, mocht er op voorhand bij VV NEO’25 geen sprake zijn van onderschatting. Voor hoofdtrainer Antoin van Pelt was het de afgelopen week weer puzzelen geweest. Om verscheidene redenen waren doelmannen Kevin Akkermans, Arnold van Mersbergen en Michel van Beek niet beschikbaar. Gelukkig was VV NEO’25 4, dat nog volop in de kampioensrace is, bereid om doelverdediger Bart Tanghe, die zijn officiële debuut maakte in het standaardelftal, af te staan aan de hoofdmacht. Tanghetrad hiermee in de voetsporen van zijn broers Koen en Tom en werd zo de derde (en tevens jongste) mannelijke telg van de familie Tanghe die voor VV NEO’25 1 uitkwam.

 

Omstreeks 14.30 uur gaf arbiter Henri den Hertog het startsein voor het begin van de wedstrijd. VV NEO’25 liet er geen gras over groeien en zetten de thuisploeg direct onder druk. De thuisploeg, die gehavend aantrad, was hierdoor genoodzaakt om de lange bal te spelen. Na een onderschepping stuurde Angelo Kerst collega aanvaller Jordy Rosenbrand alleen naar het vijandelijke doel. Beheerst passeerde Rosenbrand doelman Van Meel en bezorgde hij VV NEO’25 een vroege voorsprong. VV NEO’25 drukte door en een vroegtijdige beslissing leek aanstaande. Waar VV NEO’25 op deze warme middag niet altijd koelbloedig bleek, was de thuisploeg dat wel. Uit een spaarzame fout in de verdediging – een communicatiefout tussen Martin Faro en Nick van Gils – lukte het de gastheer om de 1-1 langs de kansloze Bart Tanghe te schuiven. VV NEO’25 leek even aangeslagen en bij enkele arbitrale beslissingen kwam de frustratie naar boven. Jordy Rosenbrand besefte dat men verbaal geen wedstrijd kan winnen en nam VV NEO’25 bij de hand. Na een afgemeten pass van Julian Vos liet Rosenbrand met een subliem stiftje de 1-2 noteren. Daarmee was de koek nog niet op voor VV NEO’25: na een mooie aanval over de rechterzijde kwam de bal via Laurens Bogers en Martin Faro bij Jesse Trapmanterecht. Trapman vond met een afgemeten voorzet Ruud van Dongen. Van Dongen bediende Angelo Kerst op maat, die vervolgens het leder vrijmaakte en doelman Dion van Meel door de benen passeerde: 1-3. Waar VV NEO’25 het naliet om verder uit te lopen, kwam Willem II bijna terug in de wedstrijd. Gelukkig reageerde Bart Tanghe attent op een gevaarlijke hoge bal.

 

Na de pauze was er voor de toeschouwers niet veel meer te genieten. VV NEO’25 was heer en  meester op het veld. Het vergat echter op de beslissende momenten de juiste keuzes te maken, waardoor de wedstrijdspanning in de lucht bleef hangen. Willem II gokte op standaardsituaties, maar door het goed neerzetten van zijn verdediging zorgde Bart Tangheervoor dat gevaar uitbleef. Bij VV NEO’25 moest Angelo Kerst zich laten vervangen door broeder Giorgio Kerst. Na circa 20 minuten in het tweede bedrijf kwam de definitieve nekslag. Jordy Rosenbrand gaf met zijn chocoladebeen een afgemeten voorzet op Jesse Trapman. De kilometervreter bracht met een krachtige kopstoot de 1-4 op het scorebord. Niet veel later werden Jesse Trapman en Ruud van Dongen gewisseld en ontvingen zij van het massaal meegereisde publiek een welverdiend applaus. Met Joey van Wanrooij en Silvan ‘Ana’ Kamerman kwamen er twee waardige vervangers in het veld. Binnen de lijnen bleef VV NEO’25 eenvoudig overeind, al moest een kopbal van de Tilburgse aanvoerder Pepijn Rademakers nog van de doellijn weg worden gehaald. Aan de overkant miste Jordy Rosenbrand oog in oog met keeper Van Meel. Niet veel later gaf Nick van Gils een herkansing aan Rosenbrand door doelman Van Meel al te passeren. Het laatste tikje kwam van de voet van Rosenbrand, maar tot verbijstering van eenieder bleek laatstgenoemde zich in buitenspelpositie te bevinden. Na een sublieme pass van aanvoerder Tom Tanghe verscheen Nick van Gils nog alleen voor Dion van Meel, maar wederom toonde de sluitpost zijn klasse. In de rebound was ook een esthetische omhaal van Jordy Rosenbrand niet genoeg om de 1-5 op het bord te krijgen. Desalniettemin kon VV NEO’25 tegen half vijf wederom een drietal punten bijschrijven.

 

Door de resultaten op de andere velden stijgt VV NEO’25 naar de derde plaats in de rangschikking. Dit betekent niet dat het tijd is om al de polonaise te gaan lopen: de prijzen worden immers pas in mei verdeeld. De basis dient iedere week hard werken te blijven om ervoor te zorgen dat er als team mooie resultaten behaald kunnen worden. De komende drie wedstrijden speelt VV NEO’25 inhaalwedstrijden in het kader van de tweede periode. Aankomende zaterdag staat de pikante ontmoeting met het ambitieuze SV Capelle, dat op dit moment de tweede plaats bezit, op het programma. Voor SV Capelle is winst noodzakelijk om uitzicht te blijven houden op de tweede periode, terwijl VV NEO’25 de positie op de ranglijst kan consolideren. Om 14.30 uur zal er onder leiding van de heer Paul Verhoeven afgetrapt worden op het Mandemakers Sportpark.



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven