Nieuws

VV NEO’25 verrast koploper NOAD’32

www.neo25.nl

 

Op zaterdagmiddag 7 april 2018 mocht VV NEO’25 op het eigen Sportpark de Gaard aantreden tegen koploper SV NOAD’32 uit Wijk (en Aalburg). Beide ploegen kenden een uitstekend paasweekend, waarin twee uitwedstrijden in een overwinning werden omgezet. NOAD’32 versloeg achtereenvolgens GVV’63 en SV Capelle met 0-1, terwijl VV NEO’25 zowel SV BLC als Sparta’30 met 0-2 de bietenbrug opstuurde. Hierdoor lijkt NOAD’32 op weg naar het kampioenschap, terwijl VV NEO’25 goede stappen zette om zich te verzekeren van lijfsbehoud. Saillant detail was dat beide ploegen over de twee minst gepasseerde defensies van de afdeling beschikken. Op de tweede speeldag ging VV NEO’25 in Wijk nog kansloos met 4-0 onderuit. Men had dus nog een appeltje te schillen met de bezoekers. Bij VV NEO’25 ontbraken Giorgio Kerst en Ramiro van de Leur wegens blessures terwijl Mark van Caem zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat. Door de blessure van Van de Leur was er voor het eerst in ruim twee jaar – 735 dagen om precies te zijn – weer een basisplaats voor Angelo Kerst.

 

Om klokslag half drie gaf Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week Skye van Vugt het goede voorbeeld door doelman Denzel de Wit te passeren. Hierna was het toneel voor de tweeëntwintig heren binnen de lijnen. VV NEO’25 startte de wedstrijd fel en gaf NOAD’32 geen ruimte om te voetballen. Binnen een twintigtal minuten moesten de bezoekers twee fikse dompers verwerken, aangezien men een tweetal sterkhouders verloor. Zowel aanvoerder Mark Bouman als linksbuiten Julian Vos moesten zich vroeg laten vervangen wegens blessures. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Jordy Rosenbrand. Hij werd door Angelo Kerst richting het doel van Denzel de Wit gelanceerd. Rosenbrand zag zijn poging gepareerd worden door de Wijkse doelwacht. In de omschakeling stichtte NOAD’32 gevaar via Matthijs Fitters, die een boogbal vanaf de rand van het strafschopgebied over zag vliegen. Beide ploegen hielden elkaar in de tang en leunden op de sterke defensies. Kort voor rust zag Julian Vos na een snelle inworp een gaatje in de Wijkse afweer. Met uiterste precisie speelde hij Angelo Kerst vrij in scoringspositie. Kerst liet zien nog steeds over de koelbloedigheid van weleer te beschikken en fleurde zijn basisrentree op met de openingstreffer. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

 

Na de thee kreeg VV NEO’25 het lastiger en drukte NOAD’32 de thuisploeg gedurende een kwartier flink terug. Een gevaarlijke voorzet van invaller Yassine Ezzoubaa kon door Remy Schouwenaar niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Een vraag om een strafschop van diezelfde Schouwenaar werd door arbiter Bruggeman weggewuifd. Bij een losgelaten bal van doelman Kevin Akkermans lukte het de bezoekers ook niet om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Na het inbrengen van Joey van Wanrooij en debutant Mitch Soffner voor respectievelijk Jesse Trapman en Angelo Kerst kreeg VV NEO’25 de grip op de wedstrijd terug. Hoogstaand was het voetballend gezien zeker niet, maar met een geweldig arbeidsethos bleef men betrekkelijk eenvoudig overeind tegen de koploper. Laurens Bogers, Tom Tanghe en Nick van Gils heersten in de lucht, waardoor het opportunistische spel van NOAD’32 geen effect sorteerde. Via Yannick Schuurmans kreeg men nog wel de gelegenheid om de stand gelijk te trekken, ware het niet dat Nino van Leuverenzich met ziel en zaligheid voor de bal wierp. Diezelfde Van Leuveren werd een kwartier voor tijd vervangen door Melvin van Maastrigt. In de slotfase was duidelijk dat het voor beide ploegen de derde wedstrijd in zeven dagen tijd was. NOAD’32 verscheen niet meer gevaarlijk voor het doel van Kevin Akkermans, terwijl VV NEO’25 in de omschakeling onzorgvuldig bleek. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Bruggeman, die kon terugkijken op een voortreffelijke wedstrijd, kon VV NEO’25 wederom drie punten bijschrijven.

 

Door de overwinning verstevigt VV NEO’25 de vierde positie in de rangschikking. Volgende week wacht opnieuw een krachtmeting van formaat. Met VV Altena zal er wederom een ploeg uit de top drie van de ranglijst naar Sportpark de Gaard afreizen. In januari van het huidige kalenderjaar leed VV NEO’25 een minieme, doch terechte nederlaag in Nieuwendijk. De tricolores zullen er aankomende zaterdag alles aan doen om die smet weg te poetsen. De wedstrijdleiding zal in handen zijn van de heer Stefan van Westing.



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven