Nieuws

VV NEO’25 zegt gelijkspel om in drie punten

www.neo25.nl

 

Op dinsdagavond 3 april 2018 mocht VV NEO’25 al vroeg aan de bak. Om 19.00 uur stond de aftrap van het restant van de wedstrijd tegen Sparta’30 op het programma. Dit duel werd eerder op 25-11-2017 afgewerkt. Destijds vergat arbiter Deurloo Sparta’30 speler Robert Bouman na een tweede gele kaart van het veld te sturen. Doordat de scheidsrechter hiervan een rapport indiende bij de KNVB, mochten beide ploegen vanaf minuut 38 op herhaling. Sparta’30 was echter genoodzaakt om de wedstrijd in een ondertal te starten. Toch was men er bij VV NEO’25, ondanks de goede vorm van de afgelopen periode, vooraf niet gerust op: eerder dit seizoen ging het al meermaals mis wanneer men een numeriek overwicht had. Tel daarbij op dat Sparta’30 op dit moment ook in de winstmode zit én dat er voorafgaand aan de wedstrijd code geel werd voorspeld. Voor VV NEO’25 beloofde dit niet veel goeds.

 

Om stipt 19.00 uur startte arbiter Wijnand van Vreeswijk de ontmoeting. Een achttal minuten later blies hij voor het einde van de eerste helft. In de tussentijd hadden zich binnen de krijtlijnen weinig schermutselingen voorgedaan. Wel viel op dat VV NEO’25 trainer Antoin van Pelt inmiddels de luxe heeft om door de breedte van de selectie wat wijzigingen door te voeren. Hierdoor waren in tegenstelling tot afgelopen zaterdag zowel Melvin van Maastrigt als Nino van Leuveren vanaf het begin te bewonderen. Jesse Trapman en Joey van Wanrooij moesten genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

 

Na de hervatting greep VV NEO’25 de overhand en drukte het Sparta’30 terug op de eigen speelhelft. Door de staat van het veld was men vaak genoodzaakt om door de lucht gevaar te stichten. Een tiental minuten na rust sorteerde dit voor het eerste effect. Een handig terugtrekballetje van Melvin van Maastrigt kwam bij Ramiro van de Leur terecht. Van de Leur twijfelde geen moment en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit. Doordat zijn poging van richting werd veranderd, was de doelman van de thuisploeg kansloos: 0-1. Hierdoor kon het strijdplan van Sparta’30 – tegenhouden en in de omschakeling Anrico Visser in stelling brengen – regelrecht de prullenbak in. VV NEO’25 bleef controleren en een tiental minuten later leidde dit tot een verdubbeling van de voorsprong. Bij de derde poging om Tom Tanghe te bereiken had Nick van Gils succes. Met een fluwelen wreeftrap vond Van Gils het voorhoofd van de Sprangse aanvoerder, die op zijn beurt steenhard raak kopte en voor de beslissing in de wedstrijd zorgde. Na de 0-2 liet VV NEO’25 de teugels wat vieren en kon Sparta’30 mondjesmaat in de buurt van Kevin Akkermans komen. Tot direct doelgevaar leidde het niet. Jordy Rosenbrand zag zijn poging nog van de doellijn gehaald worden. In het restant trachtte VV NEO’25 om de wedstrijd vakkundig dood te maken en over de streep te trekken. Met Angelo Kerst en Nick van Wanrooij kwamen er nog verse krachten binnen de lijnen. Aan de stand veranderde niets meer, waardoor VV NEO’25 een zakelijke doch belangrijke overwinning behaalde.

 

In de ranglijst is VV NEO’25 inmiddels opgeklommen naar plaats vier. Wel dienen er nog de nodige inhaalwedstrijden gespeeld te worden, waardoor de stand een vertekend beeld geeft. Zaterdag staat er een ware ‘Super Saturday’ op het programma in de derde klasse D. Naast dat runner-up Altena en nummer drie SV Capelle het in Nieuwendijk tegen elkaar opnemen, zal VV NEO’25 bezoek krijgen van koploper NOAD’32. Gezien de ontmoeting op de tweede speeldag van het seizoen heeft VV NEO’25 nog iets goed te maken met de bezoekers uit Wijk. Onder leiding van arbiter Arie van Honk zal er om 14.30 uur afgetrapt worden op Sportpark de Gaard. VV NEO’25 kan wederom de steun van de supporters gebruiken.

 

 



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven