Nieuws

VV NEO’25 trekt als collectief minieme zege over de streep

www.neo25.nl

 

Nadat VV NEO’25 vorige week onder winterse omstandigheden in Gameren moest acteren, waren de weergoden de Sprangse ploeg ditmaal beter gezind. Onder het genot van een prettig lentezonnetje werd de strijd aangebonden met VV Sleeuwijk. Waar VV Sleeuwijk de voorgaande jaren hoge ogen gooide, loopt het dit seizoen niet lekker voor de Roefbewoners. Men staat slechts enkele punten boven de degradatiestreep op de negende plaats. VV NEO’25 bezet na de terechte overwinning in Gameren de vijfde positie. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen bedroeg voorafgaand aan de wedstrijd een viertal punten. VV NEO’25 startte in dezelfde opstelling als vorige week, enkel Giorgio Kerst zit op dit moment in de lappenmand.

 

Kort voor half drie werd arbiter Fitters, die op deze dag de mooie leeftijd van 69 jaar mocht bereiken, toegezongen door de selectie van VV NEO’25. Na het eerste fluitsignaal van diezelfde Fitters tekende Molendijk Pupil van de week Lynn Vrinten samen met haar broertje Milan voor de openingstreffer. In de openingsfase werd snel duidelijk dat de liefhebbers van verzorgd voetbal aan het verkeerde adres waren. Door de winterse omstandigheden van de afgelopen weken ligt het hoofdveld op De Gaard er in abominabele staat bij. Beide ploegen hadden hier duidelijk moeite mee. Na een tiental minuten viel het eerste gevaarlijke moment te noteren. Een strak aangesneden vrije trap van Julian Vos werd door de sterk spelende Nick van Gils verlengd. Bij de tweede paal was het voor Jordy Rosenbrand een simpel karwei om het laatste zetje te geven: 1-0. Voor Rosenbrand betekende dit toevalligerwijs zijn 69e officiële doelpunt in het shirt van de Sprangse hoofdmacht. In het vervolg van de eerste helft bleven echte doelrijpe kansen uit. Wel was het VV NEO’25 dat dreigender over kwam, echter mistte de laatste pass vaak de precisie. Kort voor rust werd Jordy Rosenbrand op doortocht naar het vijandelijke doel gevloerd. Arbiter Fitters was coulant en liet de dader, Remco Viveen, binnen de witte krijtlijnen staan. De toegekende vrije trap werd door Julian Vos over het doel gelepeld. VV Sleeuwijk stichtte met name gevaar via standaardsituaties. Een schot van Barry Ruitenberg kon nog gekraakt worden, terwijl linksback Mark van der Meijden de bal in het zijnet schoot. Met een minieme voorsprong zocht VV NEO’25 de kleedkamer op.

 

Na de pauze zette VV Sleeuwijk wat meer aan drukte het VV NEO’25 terug op de eigen speelhelft. Met lange ballen probeerde men Pasqualle Verwoerdt in stelling te brengen. Nick van Gils, Laurens Bogers en Tom Tanghe heersten echter in de lucht. Na een goedlopende aanval bracht Ruud van Dongen met een slim balletje Jordy Rosenbrand in stelling. Vanuit de draai schoot Rosenbrand rakelings langs het doel. Bij VV NEO’25 legden met name Jesse Trapman en Ramiro van de Leur een ongekende arbeidsethos op de mat. Laatstgenoemde kreeg de mogelijkheid om het duel in het slot te gooien, maar mikte naast het doel van doelman Verhoeven. Ruud van Dongen verliet met liesklachten het veld. Gelukkig stond er met Melvin van Maastrigt een meer dan waardige vervanger klaar. Met nog een tiental minuten op de klok moesten ook de moegestreden Ramiro van de Leur en de wederom sterk spelende Nino van Leuveren het speelveld verlaten. Invallers Joey van Wanrooij en Angelo Kerst bewezen hun waarde. Een schot van Jordy Rosenbrand stuitte op de vuisten van Verhoeven. In de slotminuut kreeg VV Sleeuwijk een vrije trap op circa 18 meter van het Sprangse doel. Kevin Akkermans had een goede reactie in huis op het schot van Frans van den Steenhoven. In de zesde minuut van de blessuretijd kreeg VV Sleeuwijk nog een ultieme mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen, maar wederom had Akkermans een sublieme redding in huis om de kopbal van Dino Cross te keren. Hierdoor kon VV NEO’25 wederom drie zeer belangrijke punten bijschrijven.

 

Bij VV NEO’25 was iedereen er zich van doordrongen dat deze overwinning met name op strijd en beleving binnen werd gehaald. “Deze overwinning is een klasse teamprestatie,” oordeelde Ruud van Dongen tevreden. “Voetballend was het niet top, maar zoals iedereen er voor ging, daar geniet ik nog meer van. Met name hoe Martin Faro de altijd gevaarlijke van den Steenhoven uitschakelde, mooi om te zien. Volgende week mogen we proberen om ook SV BLC aan de zegekar te binden. In de provinciehoofdstad kunnen we wederom alle steun van de supporters gebruiken.”



Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week Lynn Vrinten loopt trots het veld op.



Doelman Kevin Akkermans bewees zijn waarde in de slotfase.



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven