Nieuws

Saaie derby eindigt onbeslist

www.neo25.nl
Na een week zonder competitievoetbal wegens de strenge vorst stond er voor VV NEO’25 op zaterdagmiddag 10 maart wederom een thuiswedstrijd op het programma. Plaatsgenoot SSC’55 bracht op een prachtige voetbalmiddag een bezoek aan Sportpark de Gaard. In de heenwedstrijd wist VV NEO’25 in de Vrijhoeve een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen. Mede daardoor werd VV NEO’25 door SSC’55 vooraf tot favoriet gebombardeerd. Wanneer een blik op de ranglijst geworpen werd leek deze stelling te rechtvaardigen, maar de vorm van de Sprangse ploeg hapert op het moment: de laatste wedstrijden trok VV NEO’25 steeds aan het kortste eind. Daarentegen voetbalde SSC’55 in een viertal wedstrijden zeven punten bijeen. VV NEO’25 keuzeheer Antoin van Pelt kon deze middag geen beroep doen op de geschorste Nick van Gils en doelman Kevin Akkermans, die een verblijf in een skioord prefereerde. Aangezien ook reservedoelman Arnold van Mersbergen met een blessure kampt, werd het vooraf puzzelen voor de technische staf. Gelukkig was voormalig eerste doelman Michel van Beek bereid de handschoenen wederom op te pakken.
 
Om klokslag half drie gaf de Molendijk pupil van de week het juiste voorbeeld door SSC’55 doelman Remco Steenbeek klop te geven. In de eerste helft lieten beide ploegen hun goede intenties zien door veel strijd te leveren, maar echte doelrijpe kansen bleven uit. In het openingskwartier verscheen SSC’55 eenmaal gevaarlijk in het Sprangse strafschopgebied, maar dit gevaar kon door de stabiele VV NEO’25 verdediging verijdeld worden. Een tweetal vrije trappen van Julian Vos leverden niets op. Hierna was het VV NEO’25 dat in het restant van de eerste helft een licht veldoverwicht had, maar niet tot grote kansen kwam. Jordy Rosenbrand legde in kansrijke positie af op collega-aanvaller Ramiro van de Leur. Een zwart-geel been voorkwam dat Van de Leur de trekker over kon halen. Na vijfenveertig matige minuten stuurde arbiter Maurick van Dijk beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamer.
 
Na de thee nam SSC’55 het initiatief in handen en lukte het de bezoekers om VV NEO’25 enigszins terug te drukken. Michel van Beek werd echter niet op de proef gesteld. Tegen het uur liet arbiter Van Dijk een forse duw in de rug van Emmanuel Nsita onbestraft. Hierdoor kon de aanvaller doorlopen en vond hij de vrije Erwin van den Hoven. Van den Hoven loste het eerste – en tevens enige - schot op doel van de bezoekers deze middag. Met dodelijke precisie liet Van den Hoven het netje bollen en zette de bezoekers op voorsprong. VV NEO’25 trainer Van Pelt stuurde Nino van Leuveren en Angelo Kerst binnen de lijnen. Zoals wel vaker bleek het voor VV NEO’25 lastig om met een achterstand om te gaan. Met nog een kwartier op de klok kwam de verlossing voor de thuisploeg toch: een cornerbal van Julian Vos werd door Ramiro van de Leur van dichtbij achter doelman Steenbeek geschoten. Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel waardoor de grootste mogelijkheden in de slotfase te noteren vielen. Angelo Kerst zag een geplaatst schot door doelman Steenbeek gekeerd worden. Zijn broer Giorgio Kerst moest met een blessure het veld verlaten, Melvin van Maastrigt kwam in zijn plaats. Voor de bezoekers miste Frank ter Schiphorst ternauwernood het doel. De grootste mogelijkheid kreeg VV NEO’25 wederom uit een standaardsituatie. Aanvoerder Tom Tanghe testte van dichtbij het aluminium. Even later belandde een schot van diezelfde Tanghe nog in de handen van Steenbeek. Niet veel later floot de prima leidende arbiter Van Dijk af. Na negentig minuten stond er een op basis van wat beide ploegen de toeschouwers vanmiddag voorschotelden terechte 1-1 eindstand op het bord.
 
 
 
In de rangschikking schiet VV NEO’25 weinig op met de puntendeling. Door de resultaten van de staartploegen schuift het hele veld weer ineen. Volgende week staat er voor VV NEO’25 dan ook een cruciale wedstrijd op het programma. In Gameren zal het aan- of afhaken worden voor de tricolores. Op Sportpark Maartenshof zal arbiter Willem van Bleek om 15.00 uur de wedstrijd in gang zetten


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven