Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
02-05-2015 12:00 Good Luck VR1 N.E.O.'25 VR1 Habraken, J.A. 1-4

Vierde kampioenschap in vijf jaar voor NEO’25 vrouwen

De NEO’25 vr1 gingen voor hun vierde kampioenschap in vijf jaar en moesten tegen Good Luck hun voorsprong van één punt op de Almkerk vrouwen vast zien te houden. Winnen was dus de boodschap, een gelijkspel of verlies zouden, achteraf , de tweede plaats op hebben geleverd. In het verleden kwamen de kampioenschappen wat gemakkelijker tot stand dan dit jaar en er werd soms zelfs verloren, iets wat de NEO’25 vrouwen niet echt gewend zijn. Door ook de laatste competitie- wedstrijd, waar dus veel spanning op stond, in winst om te zetten werden de NEO’25 vr1 weer verdiend kampioen.

Zoals zo vaak deze competitie wisten de NEO’25 vrouwen vanaf het begin van de wedstrijd het heft in handen te nemen en vast te houden gedurende de gehele wedstrijd. Slechts sporadisch kregen de Good Luck vrouwen de kans om zich even aan het NEO’25 overwicht te onttrekken. Keepster Kitty Werther ,die haar laatste officiële competitie -wedstrijd speelde en in de slotfase haar afscheids-wissel kreeg kwam zelden in de problemen. Het aanvallend sterke NEO’25 kwam al vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Sharida van de Leur een verdedigingsfout afstrafte en voor de 0-1 kon zorgen. Daarna bleef NEO’25 aanvallend spelen en dat leverde in de vierentwintigste minuut de 0-2 op. Nu was het Inge Schalken die Belinda van Strien van Good Luck voor de tweede keer passeerde en daarmee het kampioenschap een stuk dichterbij bracht. Pas na die tweede goal van NEO’25 kreeg Good Luck de eerste echte grote kans, Marieke Kant had de spanning in de wedstrijd terug kunnen brengen maar zag haar schot over gaan. Geheel volgens het spelbeeld kwam nog voor de rust de 0-3 op het scorebord en  Kimberley Bax  was de maakster er van. Zo werd gerust met een veilige voorsprong van 0-3.

De tweede helft was een afspiegeling van de eerste, een veel aanvallender NEO’25 en een Good Luck dat aanvallend geen vuist kon maken en alleen met Marieke Kant af en toe voor enig gevaar kon zorgen. In de vijf en vijftigste minuut zette Beau van Caem goed door op links en wist Kimberley Bax aan te spelen. Die maakte aan alle twijfels, indien die er nog waren, een einde en tilde de voorsprong naar 0-4. Daarna kreeg NEO’25 nog een aantal grote mogelijkheden om de score verder op te voeren. Vooral van de rechtervleugel, waar Jamie Paijmans haar tegenstandster regelmatig te snel af was, kwam veel gevaar. In de slotfase wisten de Good Luck vrouwen de eer nog te redden, Simone Heesters schoot buiten bereik van Kitty Werther op de paal en de rebound was voor Maxime van Dongen die voor de 1-4 kon zorgen. Verder lieten de NEO’25 vrouwen  Good Luck niet dichterbij komen en konden gaan doen waar ze inmiddels ook zéér bedreven in zijn geworden: het bouwen van een kampioensfeestje.
                                                                                                                                                                                   Good Luck vr1 – NEO’25 vr1  1-4. Scheidsrechter J. Habraken, Scoreverloop: 15 min. 0-1 Sharida van de Leur ,22 min. 0-2 Inge Schalken,33 min.          55 min. Kimberley Bax 0-4, 80 min. Maxime van Dongen. NEO’25: Kimberley Bax,Melanie Bax, Beau van Caem,Michelle Dalmaijer,Chantal de Haan, Yentl Haertlein,Veerle Kraal,Sharida van de Leur,Jamie Paijmans,Esmee Ramsteijn,Inge Schalken, Jessica van Schijndel,Eva Snels,Cindy  Vrinten van Gils, Kitty Werther,

Door: Gerard Rijkers , 05-05-2015 00:00