Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
25-04-2015 10:45 N.E.O.'25 B1 Baardwijk B1 3-1

N.E.O.'25 B1 kampioen seizoen 2014-2015

Zaterdag 26 april is de B1 van NEO25 kampioen geworden. De titel is in de wacht gesleept door concurrent Baardwijk te verslaan met 3-1. Het gehele seizoen stonden vier tot vijf voetbalteams te trappelen om aanspraak te maken op het kampioenschap. Het was ongelooflijk spannend in de 2e klasse. De afgelopen weken is de B1 langzaam dichter bij de titel gekomen door o.a. de concurrenten TSC, Desk en Dongen te verslaan.

Afgelopen zaterdag moesten de jongens nog een keer de mouwen op stropen. Zowel Baardwijk als NEO25 B1 hadden nog kans op de titel. Het was een echte kampioensmatch. De tribune was goed bezet, langs de lijn vele supporters en twee teams die voetbalkwaliteit in hun elftal hebben. De spanning was bij aanvang van de wedstrijd bij de spelers van de gezichten af te lezen. NEO25 startte enigszins gehavend omdat diverse spelers niet 100% fit waren.

Beide ploegen kregen kansen waarbij NEO25 de eerste helft het betere spel had. Met 0-0 werd de rust ingegaan. Na de rust wederom kansen aan beide kanten. Baardwijk moest komen omdat alleen bij winst nog aanspraak gemaakt kon worden op de titel. De druk werd door Baardwijk opgevoerd met halverwege de tweede helft een prachtige boogbal die rechtstreeks in de kruising verdween. 1-0 voor Baardwijk.

Na de aftrap voerde NEO de druk gelijk op wat direct resulteerde in een prachtige aanval waarbij NEO alleen voor de keeper van Baardwijk kwam te staan. De keeper was kansloos, 1-1. Vervolgens was NEO de spanning kwijt en liepen ze uit naar een 3-1 overwinning. De titel was hierdoor een feit. Teleurgesteld verliet Baardwijk het veld en was er een geweldige ontlading van de spelers van NEO25 B1. Een gretige talentvolle groep die terecht de titel binnengehaald heeft. Het feest kon gestart worden. Met nog 1 wedstrijd te gaan is NEO25 B1 niet meer te achterhalen.

Het talentvolle team inclusief een uiterst ervaren technische staf en supporters kunnen terugkijken op een mooi seizoen. De B1, een hecht team, een eenheid waar men zeer trots op mag zijn. In het nieuwe seizoen staat de 1ste klasse voor de B1 te wachten. Een uniek moment voor NEO25.

Door: Robin Rozenbrand , 28-04-2015 00:00