Vervelende blessure van Django Hooymayers leidt tot staking van wedstrijd.

NEO'25 1
09-10-2021
0 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd

NEO’25 kende, net als ONI een slechte seizoenstart en beide ploegen stonden braaf onderaan in Zuid 3D van het zaterdag amateurvoetbal. Bij een gelijkspel zouden ze samen onderaan blijven, de winnaar van deze pot zou de laatste plaats overdoen aan de verliezer. Grote belangen dus voor beide clubs.

In het begin van de wedstrijd ontliepen de strijdende partijen elkaar qua kracht nauwelijks. Wel waren er kleine mogelijkheden voor Sam Verstappen en Nicky van Wanrooy namens NEO’25 die met afstandsschoten hun geluk beproefden maar niet scoorden. Vanaf de twaalfde minuut begon ONI aan een offensief te bouwen en NEO’25 onder druk te zetten. Dat leverde Tom Kolkert namens ONI twee mooie schietkansen op maar ook hij scoorde niet omdat hij de betrouwbaar keepende Kevin Akkermans op zijn weg vond. Robin Rosenbrand zette daar namens NEO’25 een schot tegenover maar de 0-0 bleef op het scorebord. In de twintigste minuut kreeg NEO’25 een vrije trap te nemen op de rand van de zestien. De keeper van ONI, waarschijnlijk geen bouwvakker, zette zijn muurtje verkeerd en Django Hooymayers vond het gaatje precies groot genoeg om daar de bal door te knallen, 0-1 na een schitterend genomen vrije trap.
Hierna ging ONI nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, kreeg een groot aantal kansen maar scoorde niet. Veel kansen gingen over of naast en alles wat tussen de palen kwam was voor Kevin Akkermans die veel ballen onschadelijk maakte. Zo kwam de rust met een kleine voorsprong voor de mannen van Stefan Brok.
Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf, ONI dat de gelijkmaker probeerde te forceren en NEO’25 dat probeerde zich onder de druk uit te voetballen. Zo zagen we Jan Willem Simons voor ONI tien minuten in de tweede helft een mooie vrije trap van Sam Verstappen onschadelijk maken en belande een kopbal van ONI op de kruising. In de vierenzestigste minuut van de wedstrijd liep Django Hooymayers, na een ongelukkige botsing of niet bestrafte overtreding van een ONI speler een zeer vervelende blessure op en schoot zijn knieschijf uit de kom. Dit valt niet op het veld te behandelen en er moest  professionele hulp ingeroepen worden.
Na een hele lange tijd wachten kwam een ambulance met deskundige mensen die Hooymayers uit zijn lijden verlosten. Scheidsrechter Dennis van Gils had toen al besloten, na overleg met de leiding van beide teams, de wedstrijd te staken.
Hoe en op welke manier de resterende 25 minuten uitgespeeld moeten worden is nu een zaak voor de KNVB. Het is onnodig op te merken dat beide ploegen na dit drama nog onderaan staan.
Voor NEO’25 speelden: Kevin Akkermans, Nino van Leuveren, Rudy van Dongen, Laurens Bogers, Joey van Wanrooy, Robin Rosenbrand, Niels Hamers, Jesse Trapman ( Noah van Caem), Sam Verstappen, Django Hooymayers, Nicky van Wanrooy ( Jon van de Kamp).