2-2

De slogan verraad het al, en het is waar. De mannen van ’t Vierde
hebben hun eerste punt te pakken! De nullijn is doorbroken en vanaf nu af aan kan het gewoon niet slechter gaan!

De dag begint al ellendig bij Neo, als er na de vele afmeldingen nog 1 bijkomt. Van de 16 man op papier gaan we op pad met 11,5 naar
OVC’26. Een club die al jaren niet in de competitie zat bij Neo’25. Met een elftal spelers komen we aan en we moeten tijd rekken op het veld omdat de grens nog moet arriveren. In ons achterhoofd weten we dat het een Taaie wedstrijd word, maar ach de heren van OVC hebben een week eerder met 9-1 verloren dus er moet toch een kans zijn?

De eerste helft lijkt op de gemiddelde schiettent op de Tilburgse
kermis. OVC krijgt letterlijk tientallen kansen maar onze ster van de
dag, Bila, weet er verdomd veel te keren! Neo probeert niet eens aan te zetten en het lukt van geen meter. Er wordt nog minder aangevallen dan Zwitserland in de tweede wereldoorlog en het komt er niet van. Neo ziet hooguit 1 á 2 keer de goal van de tegenstander maar slaagt er niet in om echt een vuist te maken. En dan valt de langverwachte 1-0, vrij rap gevolgd door een 2-0. We gaan de rust in met een achterstand en proberen er maar het beste van te maken.

En dan komen we de rust uit, Neo’25 begint opeens aan te zetten en
na een prachtige voorzet komt Tinkel voor de keeper. Helaas, hij faalt maar met wat geluk krijgen een eigen goal van OVC mee, 2-1! Neo ruikt een punt, maar de aanvallen van OVC blijven maar komen. Keer op keer is daar de reddende engel Bie, de nog voor de wedstrijd klagende keeper die eigenlijk in de spits wil staan speelt een fantastische dag. Uit het niks, na alle weggewerkte en lange ballen naar voren komt daar Tinkel. Hij lobt hem over de verdediger en word neergehaald. Bam, penalty. Als een blij kind in de lolliewinkel kijken de Neo spelers het aan en rond Gert-Jan netjes af. 2-2! De laatste 15 minuten van de wedstrijd gaan in en er word alleen nog maar verdedigt. Gert-Jan word