Zwaluwe VR1
24-09-2016
2-2

Scheidsrechter:   Rick Geurtjens (Scheidsrechter)

Twee keer je eerste competitiewedstrijd spelen dat komt niet vaak voor. Wel voor de dames van NEO’25 uit Waalwijk. Vorige week zaterdag werd de eerste officiële wedstrijd gespeelt tegen GDC en deze werd netjes met 4-0 gewonnen. Echter bleek na een aantal dagen dat hetzelfde GDC de 4e klasse al had verlaten voor de 5e klasse. Een mooie oefenwedstrijd zullen we het maar noemen. En zo werd op zaterdag 24 september voor de tweede keer de competitie geopend tegen Zwaluwe Vr 1. De dames van NEO zijn afgelopen seizoen gedegradeerd na een moeizaam seizoen in de 3e klasse. Dit seizoen gaan de meiden er dan ook weer volop voor strijden om mee te draaien in de bovenste regionen. Het team van Zwaluwe was voor NEO vrij onbekend en na de aftrap om 15.00 uur lieten de meiden zich in eerste instantie ietwat overrompelen. Dit is een gebeuren dat de afgelopen wedstrijden wel vaker terug komt en feit blijft dat het team er vanaf het eerste fluit signaal met de koppies bij moet blijven en geconcentreerd aan de wedstrijd moet beginnen. Na een 10 minuten spelen was het dan ook Zwaluwe die de 0-1 op het scorebord zette. Hierbij keken de dames dus tegen een achterstand aan die na een aantal minuten weggewerkt leek te worden door Amy van Wanrooij. De bal leek de goal langzaam in te rollen, maar helaas was het een verdedigster van Zwaluwe die de 1-1 voorkwam. Iets later was het dan toch Amy die voor de gelijkmaker tekende door een mooie voorzet uit een vrije trap van verdedigster Cindy van Gils. Van Gils liet zaterdag even zien nog steeds over uitstekende kwaliteiten te beschikken om prachtig vrije trappen uit te voeren. De wedstrijd vorderde en NEO was aanvallend een stuk sterker dan Zwaluwe. Ook de verdediging stond prima en kon meer en meer vanuit achter opbouwen wat een aantal keer voor gevaarlijke aanvallen, o.a. Jamie Paijmans, zorgde. Net voor rust zorgde een snelle aanval van Paijmans vanaf de linker flank ervoor dat Amy van Wanrooij de voorsprong binnen kon schieten. Hiermee lijkt Van Wanrooij mooi op dreef te zijn, vorige week zette ze dan ook een hattrick op haar naam. Zo gingen de vrouwen met 2-1 de rust in. Ook na rust zette hetzelfde spelbeeld zich voort en bleef NEO sterker. Zwaluwe wisselde na ongeveer 60 minuten van linker buiten speelster die een aantal keer gevaarlijk voor het doel kwam, maar verdedigend werd dit prima opgelost door rechtsback Lisa van Dam. Dit doel werd de tweede helft bemand door voorstopster Esmee Ramsteijn, vaste keepster Chantal van Mersbergen viel in de rust geblesseerd uit. Na een sterk aanval van Zwaluwe en goed verdedigend duel van Danique van Leuveren zag Ramsteijn de bal toch in het doel verdwijnen en was een eigen doelpunt van Van Leuveren de 2-2 die middag. Ook dit zijn natuurlijk dingen die bij het voetbal horen en helaas niet te voorkomen zijn. NEO was in de tweede helft nog een aantal keer gevaarlijk, maar de tweede helft was ten opzichte van de eerste vrij rommelig te noemen. Helaas werden de 3 punten deze middag niet gehaald, wat over het algemeen gezien zeker wel verdiend was geweest. Zo werd de tweede eerste competitiewedstrijd gelijk gespeeld en staan de vrouwen op scherp om de komende wedstrijden allemaal winnend af te sluiten. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Papendrecht op het programma.