23-04-2016
2-1

Scheidsrechter:   Timmermans, B.J.
(Zowel de oudste F pupillen als de jongste F pupillen vieren kampioenschap)
De zonnige zaterdag met af en toe een dreigende wolk zorgde bij voorbaat al voor een spannende zaterdag. De F1 van NEO’25 hadden al een beetje het kampioensvirus te pakken. Een aantal weken stonden ze bovenaan de ranglijst en vandaag kon dan de beslissing gaan vallen. Met nog een inhaalwedstrijd te gaan zou het kampioenschap behaald kunnen worden. Maar dan moest er wel gewonnen worden. Een gelijkopgaande wedstrijd zorgde voor de nodige spanning. Eerst 0-1 achter, vervolgens 2-1 voor. Toch weer 2-2 en in de laatste minuten werd de winnende 2-3 binnen geschoten. Voor de ouders, broertjes en zusjes en grootouders een opluchting en grote waardering voor het harde werken van de NEO F1 jongens. Met dit kampioenschap sluiten zij de F-pupillen-jaren af om volgend jaar te promoveren naar de E-pupillen.

Voor de F4 een iets andere weergave van de competitie. Na de kerstperiode zijn de kanjers van NEO overgeplaatst naar de F pupillen-competitie. Een spannende fase waarin voor het eerst op een half veld gevoetbald ging worden, met grote doelen en echte keepers. Er werden spannende wedstrijden gespeeld met twee gelijkspelen, een verliespartij en toch ook veel overwinningen. Een leuke spannende competitie. Tot op de laatste slotdag toen de nummer een Essche Boys met drie punten voorsprong op visite kwam. De mouwen werden opgestroopt en voor elke meter werd gevochten. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong bij rust. Direct na rust de 1-1. Ondanks het overwicht van NEO F4 resulteerde dit niet echt in grote kansen. In de laatste 5 minuten werd de druk zo hoog voor de verdediging van Essche Boys en de keeper dat een frommelbal, met bal en keeper het doel inrolde. Ook hier de opluchting bij het vele publiek dat was komen kijken. Een gelijke competitie-stand was het eindresultaat met een iets beter doelsaldo voor de NEO-mannen. Toch werd er in onderling overleg afgesproken dat beide teams het kampioenschap mocht gaan vieren. En dus werd het dubbel feest op de Gaard.

De F1 en F4 kregen een rondrit door Sprang en Landgoed Driessen. Door de leiders werden mooie kampioens-shirts uitgedeeld en sloten we de ochtend af met frietjes en limonade. Een grote dank gaat uit naar alle vrijwilligers, begeleiders en trainers. Het was een feest om dit met alle vrienden en familie-leden te vieren.