14-11-2015
4-1

Scheidsrechter:   Ramsteijn, J.
14 November 2015, op een gure middag treden de vedettes van ’t Vierde aan tegen DVVC 2.
Met de volle moed in de schoenen besluiten we voor de wedstrijd al door te zetten met onze superieure koers. Iedereen zag er fit uit, en op een paar natte kranten (die alsnog niet hebben gevoetbald) heeft iedereen er zin in. Het fluitsignaal komt en de wedstrijd begint. We zijn nog geen kwartier onderweg als Peerke met een prachtig afstandschot voor de 1-0 tekent. Medespelers van DVVC moesten nog even uitleggen aan de keeper dat de wedstrijd al begonnen was voor ze doorgingen met de aftrap. Met deze zinderende start zien we het team opbloeien en tekent Marc vanaf 30cm van het doel met een kopbal voor de 2-0. Netjes gekopt Marc, 30 hele centimeters heb je die bal naar voren gedrukt. Uit het niks (na gepruts van ons dus) tikt de tegenstander opeens de 2-1 erin. De twinkelende oogjes van de tegenstanders, die dachten kans te maken, werden weggevaagd door een prachtige draaibal van Tinuz, 3-1! En nog voor de warme thee besluit Peerke deze hoop nog verder weg te trappen met een lobbal over de keeper, 4-1 ruststand. En toen begon de ellende, de tweede helft. Voor zover er al sprake was van een voetballende tegenstander was dit helemaal vervlogen. John de Mol had voor zijn programma Syndroom makkelijk opnames kunnen maken want niemand snapte meer wat voetbal was of hoe het spelletje gespeeld moest worden. Bavel zou het omschrijven als ‘badminton’. Zoals Patje Friet achter kleine meisjes aan zou lopen, liep Neo 4 achter de feiten aan. Van der Gijp zou zeggen, ‘niet om aan te gluren’. We gaan het dus ook niet over tweede helft meer hebben. De drie punten zijn binnen! De verwachte 12-0 werd omgezet naar een 4-1 en we gaan ons opmaken voor de wedstrijd aanstaande Zaterdag tegen Berkdijk! Hopelijk word het 18 graden of meer zodat iedereen van Neo 4 komt opdraven en nemen we daar ook de drie punten mee!