14-11-2015
3-5

Vlijmense Boys E2 – NEO’25 E1

Afgelopen zaterdag stond het beladen returnduel tegen Vlijmense Boys op het programma.
Doordat de tegenstander in de thuiswedstrijd van het veld was gestapt na een in hun ogen onterechte penalty in de laatste minuut stond er vooraf al spanning op dit duel.
Voor de wedstrijd prentte Arie zijn team dan ook in om het koppie erbij te houden en vooral geconcentreerd te blijven.
Vanwege beide grote selecties werd besloten om 8 tegen 8 te spelen, waardoor we met 2 man in de aanval konden spelen.
De wedstrijd begon en het initiatief lag al snel bij de thuisploeg. Vlijmen was de bovenliggende partij, zonder echt kansen te krijgen. Ze waren vooral gevaarlijk met schoten van afstand, de verdediging met Harm, Lucas en Lucas hield ze ver genoeg van de goal.
Toch viel uit een afstandsschot de eerste goal, waardoor het 1-0 werd voor Vlijmen.
Enkele andere kansen en schoten werden door Timo vakkundig gekeerd.
Langzaam kwam de wedstrijd meer in balans en kam NEO meer in het spel.
Enkele mooie aanvallen over de zijkanten via Giliam en Thomas leverden mooie kansen op. Djente kon een paar keer alleen op de keeper af, maar die keerde door goed uitkomen een paar mooie kansen. Met mooi samenspel zetten Sen en Djente een paar keer Daan en Giliam vrij voor de goal, maar het laatste tikje mislukte steeds net.
Aan de andere kant kwamen ook wat kleine kansen, maar Timo verkeerde deze wedstrijd in uitstekende vorm. Kort voor rust kwam Lucas Schalkwijk goed tussenbeiden en speelde Matthijs aan.
Die speelde diep op Djente die vanaf de linkerkant op de keeper af ging. Dit keer gaf hij precies op tijd de bal door aan Giliam die met zijn chocoladebeen voor open goal niet meer kon missen, zo gingen we met 1-1 de rust in.
Na de peptalk tijdens de rust en de nodige persoonlijke aanwijzingen gingen we vol goede moed weer verder. Sen was even uit het veld, waardoor we de slag op het middenveld een beetje kwijt waren. Tao vocht als een leeuw en liep continu de tegenstander in de weg, maar kwam toch een beetje kracht tekort. Toch bleven we proberen de zijkanten te benutten en aan te vallen en dat resulteerde na een paar minuten in de 1-2 door Djente. Dat was reden voor Vlijmen om weer aan te zetten en na een kleine onachtzaamheid wist de beste speler van Vlijmen met een afstandsschot de 2-2 te maken. De spanning nam toe en Vlijmen rook bloed, dat resulteerde in een 3-2 voorsprong en nog enkele kansen. Matthijs wist nog een bal van de lijn te halen en dat gaf weer een beetje moraal.
Met Sen weer in de ploeg bleven we goed voetballen en aanvallen via de zijkanten via Daan, Thomas en Giliam. Na een aanval vanaf de zijkant die in het midden afgeslagen werd knalde Sen de afgeslagen bal hoog in de linker bovenhoek. Zo was het kort voor tijd 3-3.
De spanning nam alleen maar toe, zeker omdat het eindsignaal naderde.
Het was al bijna tijd toen Daan in 2 pogingen alsnog netjes de 3-4 binnenschoot. Hij vierde dit als een F16 en hij vloog het hele veld over. Ook langs de lijn was de vreugde over deze voorsprong groot. Behalve aan Vlijmense kant…
Voor Vlijmense Boys het signaal om nog een keer alles op alles te gooien en in de aanval te gaan. Daardoor kregen we voorin wat ruimte voor counters en toen in blessuretijd uit een counter Daan en Djente er samen vandoor gingen was dat een mooie reden voor Djente om ditmaal voor eigen succes te gaan en de wedstrijd definitief in Sprangs voordeel te beslissen, 3-5!
De ontlading was groot en na het laatste fluitsignaal ging het zoals bij een dergelijke overwinning hoort volgens de E1-traditie; Alles op Kees!
Timo, Harm, Lucas Schalkwijk, Lucas Bogers, Giliam, Sen, Matthijs, Tao, Thomas, Daan en Djente, dit was een memorabele overwinning die ons allemaal zeer veel voldoening gaf. Een echte teamprestatie die in de kleedkamer luidkeels gevierd werd met het clublied.
In dit team zit een ontzettend mooie NEO-spirit en daar ben ik trots op!