WSC - NEO 3 || 4-4 || 31-10-2015

WSC 4
N.E.O.'25 3
31-10-2015
4-4

Op deze mooie zaterdag mochten we aantreden tegen WSC uit Waalwijk. Zoals we al hadden gehoord zou dit een jonge ploeg zijn met veel "drive". Wat betreft de stand zouden we de koppositie behouden ongeacht de uitslag, want de nr2&3 hadden een baaldag! Met routiniers Leijtens en Twambo kon de strijd worden aangegaan.

Het strijdplan was enigszins gewijzigd vanwege het twee-spitsensysteem van WSC. Hierdoor werd Aad een valse rechtsbuiten en kon Jesse zwerven over het gehele veld. Maar naaste de valse rechtsbuiten kende t derde ook een valse start! Het felle WSC wist uit de eerste twee kansen direct te scoren, wat hen een terechte voorsprong opleverde! Enkele omzettingen zorgde ervoor dat NEO beter in de wedstrijd kwam. Rickie G werd wat vaker gevonden en hij vond op zijn beurt de kop van spits Leijtens met een afgemeten voorzet, dit betekende de aansluitingstreffer!
Spits Leijtens was het ook die de gelijkmaker binnenschoot op aangeven van...
NEO bleef in het laatste kwartier de bovenliggende partij en maakte dan ook terecht de 2-3, door Trapman op aangeven van spits Leijtens! Een heerlijke eerste helft met alles erop en eraan! Dit kan worden geverifieerd bij de harde kern: Naddie en Anja Swagerman en Jule Cove, Eva Snels en Danique van Leuveren!

De tweede helft ging het op en neer en waren de beste kansen voor NEO. Uiteindelijk was er een weergaloze actie van Trapman die onze Zlatan in wist te bereiken, deze wist de bal door te leggen op Rickie G,  die deze kans niet liet liggen en schoot met een droge knal de 2-4 op scorebord. De scheidsrechter van vandaag was een oude bekende, namelijk Cees Honcoop. Hij liet zich door beide partijen niet voor de gek houden en had de touwtjes stevig in handen.  "Handen" werden uiteindelijk het gesprek van de dag. Na een zonvakantie en enkele beachvolleybal-potjes was het invaller Twambo die de bal op onnavolgbare wijze met zijn hand wist te beroeren. Met deze actie deed hij het 90-jarige NEO eer aan. Als een ware korfballer, zoals NEO ooit werd opgericht, veroverde hij de bal in de eigen 16-meter. Volgens Cees Honcoop was dit een penalty... Keeper Tanghe deed wat hij kon om de 2.12 lange spits van het scoren te houden... Helaas: deze boomlange spits schoot de bal beheerst binnen: 3-4!

WSC gaat vanaf nu vol op jacht naar de 4-4 en dat terwijl ze al over de spreekwoordelijke knie waren gelegd in de 80ste minuut bij de 4-2. Het onmogelijke gebeurt: Twambo weet bij zijn tweede en derde balcontact wederom de hand te gebruiken wat volgens Honcoop een gele kaart was en de daarbij behorende 10minuten tijdstraf.. Met 10 man werd er geprobeerd de voorsprong vast te houden, maar de aanvoerder Daniel van WSC wist in de extra tijd de 4-4 binnen te schieten!

Een wedstrijd met alles erop en eraan... Alleen geen winnaar! In onze ogen hadden wij dat moeten zijn natuurljk! Wellicht dat de sportieve tegenstander van vandaag dat anders ziet, maar we kijken al uit naar de revanche verderop in de competitie!

Na de wedstrijd werd de koers gezet naar cafe de witte Brug in Sprang-Capelle waar oud-NEO3 speler, Appie een kadootje had. Om deze reden hebben we nagepraat in dit gezellig cafe en hier de MotM kan aan Rickie G hebben overhandigd.

Volgende week wacht RKTVV op de Gaard, waar we wederom mogen strijden om de 3punten!
 

Verslagen

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven