NEO'25 wint en speelt zich veilig

N.E.O.'25 1
Good Luck 1
25-04-2015
2-1

Op deze zaterdag volop spanning in de duels in de zuidelijke derde klasse D. Er werd zowel om het kampioenschap gestreden alsmede om het lijfsbehoud. Op de gaard werd een rechtstreeks duel uitgevochten om de degradatie-nacompetitie te voorkomen. NEO’25 mocht vandaag niet verliezen om de nodige 4 clubs onder zich te houden met Good Luck uit Raamsdonkveer als directe concurrent. De donkere wolken pakte zich al samen boven het mooie complex en de wedstrijd begon strategisch zoals de laatste weken wel vaker. De verdedigers hadden het voor het zeggen in dit duel en de aanvallers kwamen er niet door. Een moeizame wedstrijd werd er voor de vele toeschouwers voorgeschoteld. Uit een corner was het NEO’25 die de ban brak. Het was Ivan Hey die met een mooie kopbal de 1-0 op het scorebord wist de krijgen. De thuisploeg stond op voorsprong. Maar als zo vaak in deze competitie bleek dit niet van lange duur. Waar het lijkt alsof NEO’25 grip heeft over de tegenstander en nauwelijks kansen weggeeft, valt er uit het niets een tegendoelpunt. In de 37e minuut glipte een aanvaller van Good Luck langs twee verdedigers en werd onreglementair tegengehouden. Een penalty was het gevolg en deze werd onhoudbaar binnen geschoten. Een riskante ruststand 1-1.
 

Ook de tweede helft een wedstrijd waar de spanning voelbaar was en waar het voetbal onder leed. Het was wederom een corner die de stand in verandering bracht. Twee verdedigers van Good Luck doken onder de bal door waardoor de bal voor de linkervoet van Ivan Hey bij de tweede paal terecht kwam. En de linker voet is alom bekend bij de familie Heij. En dus werd de 2-1 binnen geschoven. Het was Good Luck die daarna veelvuldig de aanval zocht maar echte kansen werden er in de tweede helft niet gecreëerd. Daar tegenover had NEO de score  kunnen uitbreiden als het iets nauwkeuriger had gespeeld. Aan het slot van de wedstrijd belande een lange voorzet uit het niets op de lat van de NEO doelman en werd een bal voorlangs naast geschoten. Met dit beetje geluk wist NEO haar 7e overwinning binnen te halen. Daar tegenover staan ook maar 7 verliespartijen. Op de top 3 na, is er geen team die zo weinig heeft verloren. Maar overduidelijk is dat NEO’25 de koning van de gelijke spelen is gebleken. 
 

Na afloop was de opluchting groot. Voorzitter Sjaak Ramsteijn sprak van een zeer belangrijke uitslag en daarmee een schitterende middag, ondanks de fikse regenbui. Een compliment gaat uit naar het team die de laatste weken zowel op zaterdag als dinsdagavond de wedstrijd vol energie bleven spelen. Maar het laatste woord is aan matchwinner Ivan Hey. “Missie volbracht” Hij doelde op de missie welke een paar weken geleden ten doel was gesteld samen met zijn broer Robin. Waarin Ivan de aanval diende te versterken (er waren veel geblesseerde) en Broer Robin het verdedigende slot op de deur moest worden (er waren de laatste weken diverse schorsingen) . 
 

Met nog een wedstrijd te gaan staat NEO’25 op de negende plaats. Zowel de achtste als de zevende plaats is nog in zicht. Hiermee hoeft er niet meer achterom gekeken te worden en kan de vereniging zich richten op haar 90 jarig jubileum dat aanstaande is.

2015-04-25

2015-04-25 NEO - Good Luck (2-1)

 

Verslagen

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven