Nieuws

NEO’25 start seizoen sterk met winst in uitwedstrijd in Raamsdonksveer

NEO’25 speelde op 10 mei de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen in Raamsdonksveer tegen Good Luck en verloor die pot toen met 4-1. Meteen al op de eerste competitiedag kon sportief revanche genomen worden voor die nederlaag en dat gebeurde dan ook.

In een eerste helft waarin van krachtsverschil nauwelijks sprake was deden zich weinig opwindende momenten voor. Na tien minuten zag Arnold van Mersbergen een vrije trap van Good Luck overgaan  en kwam NEO’25 niet verder dan twee corners achter elkaar die niets opleverden. Het eerste echte gevaar voor NEO’25 was de vrije trap van Rob van Os. Arnold van Mersbergen redde fraai en het bleef 0-0.De wedstrijd was toen al twintig minuten onderweg. Toen kwam een periode in de wedstrijd dat NEO’25 wat nadrukkelijker de aanval zocht zonder daarbij tot doelpunten te komen. Toch kwam de voorsprong voor NEO’25 er nog voor de rust. Giorgio Kerst ging op de rechterflank op avontuur en kon oprukken tot een metertje voor de achterlijn en zond toen de bal met een fraaie boog in de richting van de Good Luck goal. Brian Buskop werd volledig verrast, een voorzet zou veel meer voor de hand  gelegen hebben en zag de bal achter zich bij de tweede paal binnenslaan, 0-1. Door Giorgio Kerst werd weer eens bewezen dat in het voetbal geen onmogelijke hoeken bestaan. De voorsprong van NEO’25 kwam voor de rust nog één maal in gevaar, weer stopte Arnold van Mersbergen. In het vervolg na de thee moest Good Luck op zoek naar de gelijkmaker en werd daardoor gedwongen achterin meer ruimte weg te geven dan gezond was voor de stand. Al in de derde minuut van de tweede helft kon NEO’25 dat aantonen. Bij een aanval over rechts bracht  Jordy Rosenbrand met een mooie pass Dave Uters in stelling,die klopte Brian Buskop op zeer beheerste wijze en zorgde zo voor de 0-2. Hierna was NEO’25 de bovenliggende partij maar verzuimde de ruimte die het kreeg van Good Luck uit te buiten. Wel kregen de toeschouwers nog een mooie goal te zien. Na een vrije trap op links draaide Angelo Kerst slim weg bij zijn bewaker en leverde een goede voorzet af. Namens NEO’25 controleerde Tom Tanghe bij de penaltystip het speeltuig, draaide om zijn as en klopte Brian Buskop voor de derde keer.   Als de NEO’25 aanvallers wat slimmer hadden gespeeld was de score hoger uitgevallen dan de 0-3 die na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond. Good Luck bracht het niet verder dan drie kopkansen waarvan er twee naast gingen en de derde werd weer een prooi van van Mersbergen.                                                                                     Good Luck – NEO’25 0-3. Scheidsrechter B. Cakir. Scoreverloop: 38 Giorgio Kerst 0-1, 48 Dave Uters 0-2,  70 Tom Tanghe 0-3.                                                                                                                                                                                         NEO’25 opstelling: Arnold van Mersbergen, Giorgio Kerst, Nino van Leuveren(65 Melvin van Maastricht) ,Martin Faro, Kevin Leijtens, Angelo Kerst, Dave Uters, Nicky van Gils, Rudy van Dongen, Tom Tanghe (70 Martijn van Dongen), Jordy Rosenbrand( 73 Martijn Boutier)