Nieuws

De bal rolt weer bij v.v. NEO'25

Het voetbalseizoen is weer begonnen bij v.v. N.E.O’25. Na een paar vriendschappelijke wedstrijden en een mooie 3e plaats bij de Waalwijk-cup afgelopen week, is er gestart met de bekerwedstrijden. De eerste van 3 was afgelopen zaterdag thuis tegen 2eklasser G.D.C.

Ondanks de gekleurde bril van deze verslaggever moeten we constateren dat G.D.C. de beter partij was in de eerste 45 minuten.  Iets wat je ook mag verwachten van een tweede klasser. G.D.C. had meerbalbezit en waren daarmee ook zeer aanvallend. De combinaties van de tegenpartij verliepen beter en bovenal sneller. Daarbij waren er weinig overtredingen nodig om het spel te spelen. Leuk om naar te kijken voor de toeschouwers.
Dit resulteerde in een bal op de paal, welke net op tijd werd weggehaald door N.E.O.’25. Daar tegenover stonden een paar kleine kansjes van derde klasser N.E.O.’25.
De rust werd behaald met een nul-nul stand. Vlak na rust kwam hier verandering in door een doelpunt van G.D.C. Een terechte weerspiegeling van de wedstrijd tot dan toe.

Zoals we wel vaker hebben gezien bij N.E.O.’25 werden de mouwen nog eens extra opgestroopt en werd voorzichtig de aanval gezocht. Zo ontstond er een snelle uitbraak door N.E.O.’25 op randje buiten spel, maar er werd niet gevlagd,waardoor jongeling Angelo Kerst de gelijkmaker kon scoren.
GDC bleef drukken en koos de aanval maar de N.E.O.-verdediging stond zijn mannetje.
En ook in de tweede helft belandde een bal op de paal die G.D.C. weerhield van een voorsprong.Uit een onderschepping werd de bal naar voren gespeeld en zo vertrok Angelo Kerst van eigen helft.Door zijn snelheid bleef hij de verdediging voor en waar hij vaak probeert de keeper te passeren koos hij dit keer om zeer koelbloedig de bal van afstand in de hoek te plaatsen.2 - 1  met nog maar 10 minuten te gaan. Een spannend slot met wederom een hardwerkende verdediging, resulteerde in een 1e overwinning in de bekercompetitie voor v.v N.E.O.’25.

Een wedstrijd waar veel over nagepraat werd na afloop in de kantine tijdens de derde helft. A.s. dinsdag staat wedstrijd 2 op het programma thuis tegen Nevelo (zondag) Aanvang is om 20:00 uur. Volgende week zaterdag gaan we naar v.v. Waspik. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur.
U ziet het, ook bij v.v. N.E.O.’25 rolt de bal weer…….