Nieuws

VV NEO’25 handhaaft zich door tweede overwinning op ASV Arkel

www.neo25.nl
Op zaterdag 27 mei 2017 stond voor VV NEO’25 de laatste officiële wedstrijd van het voetbalseizoen op het programma. Nadat vorige week in en tegen Arkel de equipe van Antoin van Pelt met 3-1 zegevierde, door doelpunten van Nick van Gils (2) en Joey van Wanrooij, moest de Sprangse ploeg in de return deze voorsprong consolideren om het derdeklasserschap te continueren. ASV Arkel, dat onder leiding staat van de heer Richard Smaal, liet vorige week al zien op voetballend gebied de bovenliggende partij te zijn. In combinatie met het tropische weer beloofde het voor VV NEO’25 zowel letterlijk als figuurlijk een hete middag te worden. Aanvoerder Tom Tanghe begon na een schorsing vanaf acquit ten faveure van Jesse Trapman. Verder was de opstelling van de thuisploeg ongewijzigd ten opzichte van vorige week.

De openingstreffer liet net als vorige week niet lang op zich wachten. Ditmaal was het niet Nick van Gils, maar de Molendijk Pupil van de Week die het doelnet in beweging bracht. In de openingsfase werden de intenties van beide ploegen duidelijk: VV NEO’25 gunde ASV Arkel de bal en wilde in de counter toeslaan, een recept dat vorige week nog tot de overwinning leidde. ASV Arkel op zijn beurt had behoefte aan een snelle openingstreffer om het spel op de wagen te krijgen. Het ontbrak de Schoonzigtbewoners aan creativiteit om de stabiele VV NEO’25 verdediging te verontrusten. Hierdoor behield VV NEO’25 met zeer matig voetbal toch de controle over de wedstrijd en kwam de ploeg nauwelijks in de problemen. De spaarzame hoogtepunten waren afstandsschoten van Robert Scheurwater, Joey van Assendorp en Remie Schuurman-Van Klaveren, welke Kevin Akkermans niet verontrustten. Een acrobatische omhaal van Ewout Verschoor trof ook geen doel. In de tegenstoot was VV NEO’25 enkele malen slordig waardoor doelman Johnny de Groot maar mondjesmaat onder vuur werd genomen.

 

Na de welverdiende rustperiode, waarin de geblesseerde Giorgio Kerst vervangen werd door Ruud van Dongen, ontbrandde het spel meer. Eerst was er Jordy Rosenbrand die Johnny de Groot op zijn pad vond. Daarna kreeg ASV Arkel een grote kans, maar consequent ingrijpen van Melvin van Maastrigt, deze middag zonder twijfel de  beste man aan VV NEO’25 zijde, voorkwam erger. In het vervolg maakten naast Van Maastrigt ook Timo Meijers en Laurens Bogers aan de Arkelse voorwaartsen duidelijk dat  er deze middag geen eer te behalen viel. De bezoekers moesten steeds meer risico nemen om de benodigde marge van twee doelpunten op het scorebord te krijgen. De moegestreden Julian Vos moest zich laten vervangen door Jesse Trapman. Door het ‘slotoffensief’ van de bezoekers, kreeg VV NEO’25 steeds meer ruimte. Nick van Gils leek alleen voor Johnny de Groot voor de beslissing te gaan zorgen, maar de doelman bleek deze middag moeilijk te passeren. Daarna gunde Jesse Trapman met een prachtige individuele actie een prachtkans aan Ramiro van de Leur, die Jordy Rosenbrand had afgelost. De junior vond net als Van Gils de Arkelse doelwacht op zijn weg. In de blessuretijd leek het nog een hectische slotfase te worden toen de verder foutloos acterende Kevin Akkermans een bal liet glippen. Joey Martinus Marie van Assendorp trof voor een nagenoeg leeg doel de paal. Na opnieuw een goede ingreep van Melvin van Maastrigt stuurde hij Timo Meijers de diepte in. Meijers behield het overzicht en leverde een strakke voorzet af aan het adres van Nick van Gils. Met een strakke schuiver maakte Van Gils aan alle onzekerheid een einde en bepaalde hij meteen de eindstand op 1-0. Een groot compliment dient gemaakt te worden richting het arbitrale trio bestaande uit de heren Van Helden, Cakir en Rokx. Zij bleven deze middag foutloos.

 

Met deze twee overwinningen op ASV Arkel, met name behaald op inzet, karakter en strijd, sluit VV NEO’25 een bewogen seizoen af. Volgend jaar mag de ploeg wederom aantreden in de derde klasse en zullen de ‘derby’s’ (hoogstwaarschijnlijk) weer op het programma staan. De ploeg van trainer Van Pelt zal moeten leren van de fouten die deze jaargang gemaakt zijn en aan moeten tonen weldegelijk van toegevoegde waarde te zijn in de derde klasse. Voor nu mag er genoten worden van een welverdiende vakantie. De eerste competitieafspraak van de volgende jaargang staat genoteerd op zaterdag 23 september aanstaande.


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven