Nieuws

Gitzwarte middag voor VV NEO’25

De afgelopen drie jaar liep VV NEO’25 op bezoek bij VV Woudrichem steevast tegen een nederlaag aan. Op zaterdag 24 september 2016 kreeg VV NEO’25 de kans om af te rekenen met deze magere oogst. VV Woudrichem, dat deze zomer enkele versterkingen verwelkomde op Sportpark Het Bolwerk, zette de eerste competitiewedstrijden om in een overwinning en voert de rangschikking aan. VV NEO’25 is met slechts één punt terug te vinden aan de onderkant van de ranglijst.

De eerste kans was deze middag voor VV NEO’25: Thijs Kramer zag zijn schot net geen doel treffen. Uit een hoekschop van VV Woudrichem kreeg de VV NEO’25 achterhoede de bal niet weggewerkt. Corné Nijhof zag de bal voor zijn voeten belanden en zette de gastheer op een vroege voorsprong. VV Woudrichem had veelvuldig balbezit en VV NEO’25 moest deze middag veel achter de bal aanlopen. Daardoor kwam de Sprangse ploeg nauwelijks tot goedlopende aanvallen. Na twintig minuten voetballen kreeg VV NEO’25 de bal opnieuw niet weg uit het strafschopgebied. Het leder kwam voor de voeten van Tim Saaman, die wel raad wist met dit buitenkansje en Kevin Akkermans volstrekt kansloos liet. Na vijfentwintig minuten werd diezelfde Saaman opnieuw vrijgespeeld in de Sprangse zestienmeter en doelpuntte hij voor de tweede maal deze middag. Zo stond VV NEO’25 net als vorige week tegen SV Capelle na vijfentwintig minuten op een schier onoverbrugbare 3-0 achterstand. Vervolgens ging de Woudrichemse storm wat liggen en kon VV NEO’25 beter meekomen. Jordy Rosenbrand zag een spectaculaire doelpoging net naast het doel van Lex Kramers belanden.

Na de pauze moest VV NEO’25 verder zonder aanvoerder Giorgio Kerst, die met een blessure in de kleedkamer achterbleef. Zijn plaats werd ingenomen door Koen Lammertse, die zijn competitiedebuut voor de Sprangse hoofdmacht maakte. De eerste mogelijkheid van de tweede helft was voor de thuisploeg, maar Kevin Akkermans stond goed op zijn post. Een schot van Nick van Gils spatte uiteen op de paal. Enkele minuten later kopte diezelfde Nick van Gils een vrije trap van Julian Vos binnen. Arbiter Aafouallah oordeelde echter zonder aanraden van zijn assistent Viveen dat Van Gils vanuit buitenspelpositie doel trof. Na een prima loopactie vanuit het middenveld tekende Tim Saaman voor zijn derde doelpunt van de middag en zette hij de 4-0 op het bord. Invaller Ramiro van de Leur luisterde zijn debuut voor VV NEO’25 op met een doelpunt: 4-1. Daarna was opnieuw de thuisploeg aan zet: Leidsman Aafouallah kende een strafschop toe die door Danny Schaap onberispelijk binnen werd geschoten. In de laatste tien minuten was VV NEO’25 het spoor bijster en werd er fout op fout gestapeld. Het waren Tim Saaman, Bori Secrève en Youri Duyzer die nog meer zout in de Sprangse wonden strooiden. Na 90 minuten moest VV NEO’25 een ontluisterende 8-1 nederlaag slikken.

VV Woudrichem liet zien dat de ploeg meer kwaliteit herbergt dan VV NEO’25. Toch mag VV NEO’25 zich nooit op een dergelijke manier naar de slachtbank laten leiden. De volgende weken zullen de beleving en strijdlust weer terug moeten komen in de Sprangse ploeg om weg te komen uit de onderste regionen. Te beginnen op bezoek bij NOAD’32 volgende week zaterdag. Deze wedstrijd zal  om 14.30 uur aanvangen en onder leiding staan van de heer Priest.