Nieuws

NEO en Capelle delen de punten

Voor VV NEO’25 stond op zaterdagmiddag 23 april 2016 de laatste dorpenderby van het seizoen op het programma. SV Capelle, dat in december VV NEO’25 nog een pijnlijke 4-1 nederlaag bezorgde, bracht deze middag een bezoek aan Sportpark de Gaard. Beide ploegen  wisten de laatste drie wedstrijden met de volle buit aan de haal te gaan. Aan VV NEO’25 zijde ontbraken Angelo Kerst en Tom Tanghe vanwege blessures.

Beide ploegen betraden onder een prachtige voetbalsfeer de grasmat. In de openingsfase was het VV NEO’25 dat het beste uit de startblokken schoot. Na een kleine vijf minuten spelen schoot Nick van Gils uit een corner op doel. Zijn inzet werd gekraakt, maar sprong precies terug voor de voeten van routinier Dave Uters, die het leder bekwaam in het doel volleerde.  Vervolgens kreeg Nick van Gils een kopkans uit een corner, maar ditmaal mikte de clubtopscoorder net te hoog. Aan de andere kant kreeg Jurgen van Selst na een half uur de eerste goede mogelijkheid voor de bezoekers. Via de kluts kreeg hij de bal mee en verscheen oog in oog met Arnold van Mersbergen, die zijn laatste derby als doelwacht voltooide. De VV NEO’25 aanvoerder bleek de sterkste in dit gevecht. Na een vlotte combinatie kon Julian Vos opstomen richting SV Capelle doelwacht Erik Kuijsten. Zijn uithaal miste echter de kracht om de ervaren sluitpost te verschalken. SV Capelle kreeg kort voor rust een vrije trap net buiten het strafschopgebied, die door Stefan Zopfi net over de lat werd geschoten.

Na de thee voetbalde SV Capelle met de wind in de rug en werd VV NEO’25 meer en meer teruggedrongen op de eigen helft. De eerste mogelijkheid was voor Jurgen van Selst, die binnen een halve minuut zowel de paal als de lat van het VV NEO’25 doel wist te raken. Enkele minuten later legde diezelfde Van Selst de bal breed op de volledig vrijstaande Tjeerd Verhoeven, die de stand weer in evenwicht bracht. VV NEO’25 richtte zichzelf op na deze domper en kwam iets beter onder de druk uit. Na goed doorzetten van Jordy Rosenbrand ging hij alleen op het vijandige doel af. Onno Damen besloot aan de noodrem te trekken en vloerde de pijlvlugge aanvaller. Arbiter Bel uit Heukelum bleek echter coulant en spaarde Damen door dit vergrijp ‘slechts’ met een gele prent te bestraffen. Wel kreeg VV NEO’25 natuurlijk een vrije trap, die door Julian Vos op magnifieke wijze over de muur en langs de kansloze Kuijsten in het doel werd geschoten. Jordy Rosenbrand kreeg enkele malen de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen: eerst belandde een artistieke omhaal in de handen van Kuijsten, daarna werd een schot van Rosenbrand door Kuijsten gekeerd en vervolgens schoot Rosenbrand de rebound snoeihard tegen de lat aan. Ook een kopbal van Nick van Gils werd door Kuijsten uit het doel geranseld. Waar VV NEO’25 het naliet om het duel te beslissen, wist in de slotminuut Davey van Balkom toch nog voor een gelijkmaker te tekenen. Gezien het spelbeeld was dit een terechte uitslag. Volgende week ontvangt VV NEO’25 runner-up VV Sleeuwijk.

Voetbalvereniging NEO'25 heeft een rijke historie in Sprang en omgeving. Dit bleek maar weer eens toen Arnoud de Bie in de… Meer >