Nieuws

VOETBALTRAINER ANTOIN VAN PELT BINDT ZICH VOOR LANGERE TIJD AAN N.E.O.’25.

www.neo25.nl
Antoin van Pelt werd geboren in het land van Heusden en Altena en groeide als kleine jongen op in het dorpje Andel aan de Maas. Samen met zijn broer werd hij groot gebracht in een plezierig gezin. Eerst was zijn vader vrachtwagenchauffeur, later werden zijn ouders eigenaar van het café aan de dijk in Andel.  Een mooie tijd waar Antoin ook mee mocht helpen achter de bar.
Zijn vader stierf op jonge leeftijd in 2008, waardoor het gezin een moeilijke tijd doormaakte.
In 1995 vestigde Antoin zich samen met zijn vrouw in Sprang-Capelle. Samen kregen ze twee gezonde kinderen Timo en Lynn .  Antoin heeft naast zijn baan als trainer, een loopbaan in Tilburg bij de firma DS Smit. Bij dit bedrijf, die verpakkingsmateriaal ontwikkeld, werkt hij op de design afdeling als modelmaker.

De voetbalcarrière van Antoin van Pelt
Zijn voetbalcarrière is hij begonnen bij Sparta‘30. Een club waar hij het voetballen heeft geleerd. Antoin kijkt terug op een mooie periode.
Op zijn 14e is hij gaan voetballen bij de jeugd van RKC. Hij speelde daar in de B- en A jeugd tussen andere talenten uit de omgeving van Waalwijk. Bij RKC werd het voetbal op een professionelere manier benaderd, waardoor hij zijn talenten nog beter tot zijn recht kon laten komen.
Het was een mooie ervaring waar hij veel van opgestoken heeft. Toch kwam er een einde aan deze periode in Waalwijk.  Antoin keerde terug naar Sparta 30 en speelde één jaar in de hoofdmacht van de Andelse club.  
Bij Sparta’30 speelde Antoin zich in de kijker. Hij werd benaderd door Achilles Veen waar hij vier jaar als jongeling tussen ervaren voetballers heeft mogen spelen. In die periode maakte hij het kampioenschap mee naar de hoofdklasse. Het was een tijd waar hij veel ervaring heeft opgedaan op het hoogste amateurniveau. Het was een succesvolle tijd waar hij veel voetbalvrienden aan over heeft gehouden.
Na de vier jaren bij v.v. Achilles Veen speelde hij nog één jaar bij Roda boys in Aalst.
In 1995 verhuisde Antoin naar Sprang-Capelle waar zijn vrouw opgegroeid was.  Antoin besloot om bij s.v. Capelle te gaan spelen. In het team van s.v. Capelle speelde een aantal jongens die hij nog kende uit de tijd dat hij speelde in de jeugd van RKC. Het was een talentvol team met veel ambitie. Deze ambitie werd meer dan waar gemaakt. s.v. Capelle klom vanaf de onderafdeling naar de tweede klasse. Promotie naar de eerste klasse werd op een haar na gemist.
Het was een tijd waarin meerdere malen nacompetitie voor promotie werd gespeeld. Antoin maakte in deze periode ook kennis met het trainersvak. Jaren heeft hij met veel passie de jeugd getraind. Daarnaast maakte hij ook nog deel uit van de jeugdcommissie. Antoin was een actief persoon bij de club uit Capelle. Hij denkt nog met veel genoegen terug aan die periode.
 
De trainersloopbaan van Antoin van Pelt
Antoin is zijn trainersloopbaan begonnen bij v.v. Waspik 2 en in die periode ook gestart met trainer-coach opleiding TC 3. Toen hij het TC 3 diploma had behaald, is hij het 1e elftal van v.v. O.N.I gaan trainen en gelijk gestart met de opleiding TC 2.
In s’-Gravenmoer heeft hij twee jaar getraind en heeft hij de basis gelegd van zijn trainerscarrière. Bij ONI kreeg hij de ruimte om zich te ontwikkelen.
Na die periode kwam hij terug op het oude nest Sparta’30. De club waar hij het voetbal geleerd had en waar zijn oud-trainer Ad van Dongen vertrok, stelde Antoin aan als hoofdtrainer.
De drie jaren bij Sparta waren apart, in die zin dat het een periode van uitersten was. Twee keer speelde Sparta in de nacompetitie voor promotie, maar slaagde er niet in de stap naar een hogere competitie te maken. Ook werd een keer voor nacompetitie degradatie gespeeld. Toen de periode bij Sparta voorbij was, is Antoin bij N.E.O.’25 aan de slag gegaan. De doelstelling die hij meekreeg was om de ploeg te verjongen. Het eerste jaar speelde Antoin met een ploeg die bestond uit een mix van jonge- en wat oudere spelers. Op dit moment zie je een NEO-selectie met voornamelijk jonge spelers.  Een groep jongens waar N.E.O.’25 jaren mee vooruit kan. Aan Antoin de taak om deze jonge spelers beter te maken en er voor te zorgen dat er een hecht team ontstaat.
 
Van Pelt tekent een contract voor een vast dienstverband bij N.E.O.’25.
Na een dienstverband van drie jaar hebben van Pelt en NEO25-voetbalzaken besloten om verder te gaan voor een langere periode.
Antoin was zeer tevreden met het vertrouwen wat er kwam van spelers, technische commissie en bestuur. Vanwege dit vertrouwen kwamen Antoin en NEO snel tot overeenstemming voor een nieuw samenwerkingsverband.
René de Bie, hoofd van de voetbaltechnische commissie van v.v. N.E.O.’25, is zeer te spreken over de samenwerking en is blij met deze overeenkomst. René polste de spelers toen het eerste elftal zich in een moeilijke periode bevond. Het team speelde alleraardigst maar haalde geen punten. Heel bijzonder was het feit dat de groep verder wilde met Antoin. Het vlaggenschip van N.E.O.’25 had het volledige vertrouwen in de hoofdtrainer en wilde dolgraag verder werken met van Pelt. Volgens René is van Pelt de ideale trainer om de jonge groep spelers naar een hoger niveau te brengen.
Vanuit de jeugd dienen er de komende vijf jaar veel potentiële eerste elftal spelers zich aan. Deze moeten goed opgevangen en begeleid worden. Daar is van Pelt de ideale persoon voor. Ook de mensen om hem heen spreken met waardering over hoofdtrainer van Pelt. Hij is een prettig persoon die zijn voetbalkennis goed over weet te brengen op de jonge jongens.
Zodoende is in goed overleg en met grote tevredenheid van zowel de club, het bestuur als de complete spelersgroep besloten het contract van van Pelt te verlengen voor onbepaalde tijd. 
 
 
Hoe ziet Antoin van Pelt de toekomst van N.E.O.’25?
De 42 jarige van Pelt vindt NEO een fijne club om deel van uit te maken. De vele vrijwilligers hebben de club gemaakt tot wat hij nu is. De club heeft veel talent in de jeugd waarvan er nu al enkele vervroegd naar de selectie zijn doorgeschoven. De volgende lichting jeugdspelers begint al aan de deur te kloppen. Voor van Pelt is dat een mooi proces om daar als trainer in mee te mogen denken.
Je kunt nu al zien dat NEO een jonge selectie heeft en daar jaren mee vooruit kan. Hij hoopt dan ook dat die jeugdspelers het goed gaan doen bij de selectie. De toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit voor NEO als deze talenten zich kunnen settelen in NEO1.
De eerste seizoenshelft was er één met twee gezichten. Vooral de eerste wedstrijden werd er goed gespeeld maar niet gewonnen. Met lege handen staan is frustrerend, zeker omdat we meer verdiend hadden. Het resultaat moet je in dat soort wedstrijden zelf afdwingen,  je kunt het jezelf dan ook verwijten.
Langdurige blessures maakten het NEO ook niet gemakkelijk. De selectie wordt minder breed waardoor je niet altijd de keuzes kan maken die je graag zou willen maken. Hopelijk komen deze jongens in 2016 weer terug bij de ploeg.
Bij de vraag of er iets ontbreekt in de selectie is Antoin heel duidelijk. Nee, er ontbreekt niets. We hebben een ploeg met ontzettend veel talent. Soms moet je geluk hebben om het proces wat NEO doormaakt wat makkelijker te laten verlopen. Meer routine brengen is voor Antoin niet direct de oplossing. De jongens die er nu staan kunnen van iedere tegenstander winnen. Aan de kleine details moet gewerkt worden. Net iets slimmer worden als je directe tegenstander kan het verschil maken in een wedstrijd. In dit proces zitten de spelers merkt Antoine op.
Antoin ziet de tweede seizoenshelft vol vertrouwen tegemoet. Als we deze periode goed doorkomen dan kan er iets moois ontstaan bij NEO. Antoin vindt het bijzonder dat hij voor een langere periode kan werken bij de club uit Sprang. Vaak kan je vanwege de korte werkperiode processen niet afmaken.  Hier komt dit keer vanwege het nieuw contract bij NEO verandering in. Hij kijkt daarom uit naar de komende jaren en is zeer nieuwsgierig waar NEO over drie jaar zal staan.
 
 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven