Nieuws

Communicatie-team in the spotlight:

www.neo25.nl
Sinds twee jaar hebben we een actief communicatieteam die wekelijks de interne en externe communicatie regisseert. Niet dat er daarvoor niet gecommuniceerd werd bij v.v.NEO’25, maar werden de taken ‘afzonderlijk’ verdeeld over meerdere personen. Een kijkje achter de schermen van dit actieve team. “Vroeger was het wedstrijdverslag van NEO 1 relevant als enig communicatiemiddel”, zegt Tony van Driel Commissiehoofd Communicatie. “En dan werd dit speciaal geschreven voor de doelgroep die niet bij de wedstrijden konden zijn”. Later werd er ook overig clubnieuws gedeeld en dat was 50 jaar lang het clubblad. Dit betrof maandelijks nieuws! Al het overige verliep van mond tot mond.

Nu verloopt nieuws via diverse kanalen zegt Esmee Ramsteijn. Mensen zien elkaar niet altijd meer maar spreken elkaar wel dagelijks via social media. Als vereniging hebben we dan ook meerdere kanalen open staan. De doelgroep is van jong tot oud en iedere doelgroep heeft zijn/haar eigen voorkeur. Zo hebben we bv de maandelijkse nieuwsbrief die via email wordt verstuurd, maar printen we toch nog een paar exemplaren uit en brengen deze rond in het bejaardenhuis.  Ook hebben we stevig contact met de lokale krant ‘Weekblad Waalwijk’ waarin we wekelijks nieuws brengen of verslag doen. Zo bereiken we ook onze (nog) niet leden.  Arnaud Strijp,  beheerder van de website, vind het belangrijk dat de website als bron dient voor het nieuws. Dat is het openkanaal van de vereniging waarin zowel interne informatie(teaminfo etc) wordt gegeven, maar kunnen ook gasten de site bezoeken voor foto’s en achtergrondinformatie.  Bert-Jan Visser verzorgt wekelijks de voorbeschouwingen van de wedstrijden en levert teksten van andere zaken die de club aangaan. De nieuwste aanwinsten Lisa van Dam en Pam van Wanrooij verzorgen de nieuwsbrief en het nieuwe item ‘in the spotlight’. Hierin worden teams of commissies extra in het zonnetjes gezet.
Er wordt samengewerkt met vaste vrijwillige leden zoals Anna van Leuveren en Mari van Ee als fotograaf. Zij brengen alle activiteiten zo mooi mogelijk in beeld. Daarbij hebben we jarenlang gebruik mogen maken van Gerard Rijkers als verslagschrijver van NEO 1. We zijn op zoek naar opvolgers nu Gerard om gezondheidsredenen rustiger aan gaat doen.  Tevens werken we ook samen met creatieve NEO-leden, zoals Giovani Kerst, Peter van Dongen en Jamie Paijmans  die handig zijn met het ontwerpen van filmpjes tijdens de vele evenementen. En zo wordt er wekelijks informatie verspreid over de vele kanalen.
Het overall doel is om leden en niet-leden te betrekken bij onze gezellige voetbalvereniging. Het verbinden van mensen gaat o.a. via communicatie. Vaak is het een gevoel overbrengen, denk aan de filmpjes via Youtube, of simpelweg een verslagje over de jongste jeugd. Zij spelen de wedstrijden vaak erg vroeg in de ochtend waar de overige leden geen idee van hebben. Terwijl de jeugd weer weinig meekrijgt van de ledenvergadering of het Oktoberfest wat in de avond wordt gehouden.
Resultaat: Het is dan ook goed om te zien dat naast de ledengroei ook het gebruik van de kanalen verder toeneemt. Zo hebben we bijna 450 volgers via facebook (dit waren er 220 in 2013), ruim 520 volgers via twitter en wordt er dagelijks(!) gemiddeld 250 sessies gestart op de website. Ook de filmpjes worden veelvuldig afgespeeld via ons eigen Youtube-kanaal. En tot slot weten vele bezoekers ons sportpark op zaterdag te vinden. Zo zie je dat in deze veranderende wereld communicatie een van de belangrijkste elementen blijft.
 
Zoals eerder aangegeven zijn wij nog op zoek naar verslaggevers voor NEO 1 en voor de jeugdteams. Daarnaast zouden we een filmer willen toevoegen aan ons team die bewegend beeld vastlegt van een van de NEO-teams en of activiteiten. En tot slot een ‘designer’ die in opdracht een flyer of mailing verzorgt. Heb je communicatieve vaardigheden en of ben je creatief van geest, neem contact met ons op via communicatie@neo25.nl

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven