Nieuws

NEO'25 - Haarsteeg (beker)

De eerste bekerwedstrijd werd uit bij DESK met 3-0 verloren. Ondanks de werklust was het kwaliteitsverschil tussen de tweede klasser zondag tegenover de derdeklasser zaterdag te groot. Om gezondheidsredenen ontbrak onze vaste verslaggever Gerard Rijkers en dus is er geen verslag gemaakt van deze wedstrijd. Als goedmaker een extra gedetailleerd verslag van deze tweede wedstrijd.

Op een regenachtige dinsdagavond stond de tweede bekerwedstrijd van NEO 1 op het programma. De zondag derde klasser uit Haarsteeg kwam op visite op de Gaard.
de eerste 10 minuten kunnen we wegschrijven als aftastfase. Beide ploegen wilden van achteruit opbouwen en beiden ploegen lieten dat toe. Vervolgens nam het middenveld van NEO het heft meer in handen en zo kregen de aanvallers Jordy Rozenbrand en Angelo Kers meer toevoer. Na een eerste waarschuwing van Martijn Bottier, een voorzet belande op de lat van de Haarsteegdoelman, kwam de eerste grote kans van Jordy op aangeven van Angelo. Hij schoot de bal net over waar koppen misschien een beter optie was geweest. In de 21e minuut onderschept Nicky van Gils een achterbal van de keeper en komt samen met Jordy alleen voor diezelfde keeper te staan. Op zijn schot had de keeper een goede reactie waar afspelen op de meegekomen Jordy wellicht 'collegialer' was geweest. In de 39e minuut kwam Angelo alleen voor de keeper door een steekpass van Jordy. Zo waren de kansen voor NEO'25 maar de stand-in doelman was elke keer als winnaar uit de strijd gekomen. Haarsteeg kwam niet verder dan enkele schoten waarvan een laag hard schot in de 43e minuut het gevaarlijkst was. Doelman Arnold van Mersbergen moest daarvoor dus 1 keer gestrekt naar de hoek. Daarmee was de ruststand gelijk aan de beginstand; 0-0.

In de tweede helft werd het middenveld van Haarsteeg door een omzetting verstevigt waardoor de wedstrijd kantelde. Haarsteeg kwam meer aan de bal en NEO'25 kwam er moeilijker uit. Vlak na rust kreeg Haarsteeg een kans met direct een tegenaanval via Jordy. Hij schoot helaas voorlangs. Ook in de 54e minuut een kans voor Jordy via een steekpass van Tom Tanghe waar de bal wel de doelman passeerde maar niet de doellijn door iets te weinig snelheid. Gelukkig maakte diezelfde Jordy het een paar minuten later goed door op karakter te bal te veroveren, zijn verdediger uit te kappen en hard binnen te schieten. De 1-0 stand dwong Haarsteeg om nog meer op balbezit te spelen en NEO loerden op de counter. Echte grote kansen leverden dit niet op, wel een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel voor Haarsteeg. Het was wachten tot de 83e minuut dat NEO echt de spierballen lieten zien. Eerst was het Nicky die een mooie voorzet van Martin Faro, net terug van vakantie, net naast wist te 'volleyen'. Toen kwam daar Jordy in de 84e minuut die met zijn chocolade-been op de lat schoot. Maar uiteindelijk linksback Melvin van Maastrigt die in de 86e met een schot 2-0 liet aantekenen. Een terechte uitslag, gelet op de kansen. En door de overwinning diezelfde avond van Baardwijk op Desk wordt er zaterdag niet om 'des keizers baard'  gevoetbald. Maar dan moet NEO'25 met heel veel doelpunten verschil van een ijzersterk Baardwijk winnen. En gelet op de onderlinge duels in het verleden en de recente Waalwijk-cup, Baardwijk werd 1e, zal dat niet bij iedereen de verwachting zijn. Maar ach je hebt altijd dromers langs het voetbalveld staan a.s. zaterdag op de Gaard! De aanvangstijd is 17:00 uur.