Nieuws

NEO'25 houdt ex profs van RKC keurig bij en speelt weer gelijk!

Als onderdeel van de feestelijkheden rond het 90 jarig bestaan van v.v. NEO’25 uit Sprang-Capelle stond ook een vriendschappelijke wedstrijd tegen een selectie van oud-spelers van RKC op het programma. Dit op initiatief van oud RKCer Carlos van Wanrooij wiens dochter bij NEO’25 voetbalt en dus voor de korte lijntjes kon zorgen. Leuk detail: In de afgelopen competitie speelde NEO’25 elf maal gelijk en herhaalden dit kunststukje voor de twaalfde keer, maar nu tegen de ex profs van RKC.

Enige honderden toeschouwers zagen hoe een bij vlagen heel aardig voetballend NEO’25 verdedigend weinig weg gaf en aardig partij kon bieden aan de oud profs. Vooral de erg actieve Nick van Gils kreeg in de tweede minuut al een mooie kans maar schoot over, Khalid Sinouh hoefde niet in actie te komen. Ook goed jagen op de bal door Peter van Beek en Nick van Gils leverde veel gevaar op zonder  dat er  gescoord werd. Namens RKC was Martijn Reuser dicht bij een treffer maar ook hij schoot over terwijl  Fabian Peppinck zijn fraaie schot uit stand net naast zag gaan. De beste kans was voor Ivan Heij vlak voor de rust, hier redde Khalid Sinouh.

Na de rust speelde NEO’25 zo mogelijk nog beter dan in de eerste acte en kreeg waar het, gezien de kansen die het kreeg, ook wel een beetje recht op had. De 1-0 voor NEO’25 kwam van de voet van Angelo Kerst, die na aangeven van Kevin Leijtens voor de voorsprong zorgde. Dat Kalid Sinouh daarbij ernstig in de fout ging zorgde wel voor enige hilariteit onder de toeschouwers. Zo ontstond die voorsprong onnodig maar niet onverdiend. Daarna was er nog een half uur te gaan waarin de wedstrijd gelijk op ging en de NEO’25 spelers elkaar gemakkelijker konden vinden dan het niet op elkaar ingespeelde RKC. Een gevaarlijk vrije trap van RKC werd door Arnold van Mersbergen tot corner verwerkt en die voorkwam daarmee de gelijkmaker.

Toch kwam die gelijkmaker voor de oud profs in de slotfase tot stand. Na een aanval over rechts werd de voorzet van dichtbij achter Arnold van Mersbergen gekopt door Fabian Pepping. 1-1 met nog tien minuten op de klok. In die periode kreeg alleen Dave Uters nog een geweldige kans om NEO’25 voor de tweede keer, en dan misschien wel beslissend aan de leiding te brengen. Het bleef echter 1-1 in een  door oud internationaal scheidsrechter Dick Jol geleidde wedstrijd.

Op de spelerslijsten stonden in totaal  21 oud RKCers en 19 NEO’25 spelers die er een voor de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd van wisten te  maken. Na de wedstrijd begon bij het jubilerende NEO’25 hun reünie, de oud RKCers hielden daarna in de feesttent  hun eigen reünie en bleef het nog lang gezellig op Sportpark de Gaard.