Nieuws

ANGSTGEGNER NEO'25 REIST AF NAAR VRIJHOEVE VOOR DE DORPSDERBY

www.neo25.nl
We moeten terug naar 25 januari 2014. De krantenkoppen zagen er na dat mooie weekend als volgt uit " SSC'55 AFGEDROOGD OP EIGEN TERREIN DOOR HET PIEPJONGE NEO'25"
Op de goede en verdiende  zege van het piepjonge NEO'25 viel toen niets af te dingen. Met passie, energie en de wil om te winnen behaalde het de grootste uitwinst tegen SSC'55 uit de geschiedenis. Met een eindstand van 0 - 4  keerden de NEO-mannen terug naar Sprang. "Als je zo gepassioneerd en energiek speelt dan kan je iedere tegenstander aan" was toen het commentaar van hoofdtrainer Antoin van Pelt. Het geel-zwarte thuispubliek zag vol ongeloof een SSC'55 zonder enige beleving.

NEO'25 is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echte derby-killer. Vaak draait het in dit soort bijzondere wedstrijden maar om een ding en dat is "passie" . De wil om te winnen is bij de voetballers uit Sprang veel groter dan die van SSC'55, waardoor er in Vrijhoeve een probleem is ontstaan. Zijn de  NEO-mannen  nog wel te kloppen door de geel-zwarten? Dat is de grote vraag!
SSC'55 is bezig  aan een hele  goede reeks. Afgelopen dinsdag werd de tweede periode binnen gesleept. Nota bene tegen koploper BVV werd een verdienstelijk 2 - 1 overwinning geboekt.
Met 12 punten uit de laatste 4 wedstrijden kan je stellen dat de ploeg van SSC'55 coach Arjan Dekkers in een bloedvorm verkeerd.
Voor NEO'25 hangt de vlag er iets minder florissant voor. Afgelopen dinsdag maakte het een zeperd tegen het al bijna gedegradeerde Internos. Zonder bezieling werd er op deze zomeravond gespeeld tegen een machteloze ploeg uit Etten Leur. NEO'25 had veel balbezit maar miste de creativiteit om het balbezit om te zetten in doelpunten.  Met een 2 - 2 stand keerde de fanatieke NEO-supporters die avond zeer teleurgesteld huiswaarts. Van Pelt kent de wisselvalligheid van zijn ploeg. "We hadden vanavond zelfs met slecht voetbal moeten winnen" was de argumentatie van Van Pelt." Als we de kansen hadden benut halen we gewoon drie punten op De Gaard gehouden" sprak de teleurgestelde NEO-trainer.
Voor NEO'25 wordt het aankomende zaterdag zaak om de punten mee terug te nemen naar huis. Om weg te blijven uit de onderste regionen is dit pure noodzaak. De Vrijhoevense formatie mist club-topscoorder Erwin van den Hoven. Van den Hoven is afgelopen maandag vertrokken met het Corps mariniers naar Mali. De teller blijft voor de in topvorm verkerende spits op 21 staan. Dit geeft weer extra kansen voor het team van Van Pelt. De NEO-trainer moet zijn jonge selectie het vertrouwen weer teruggeven na de mis stap van afgelopen dinsdag.  Met de terugkeer van, de in de vorige wedstrijd geschorste Uters en Kerst, keert er weer iets meer ervaring terug in het elftal. De trouwe NEO aanhang is de laatste jaren verwend in de derby's waardoor de druk enigszins op de schouders van de NEO-jongens terecht komt. Laten we hopen op een spetterende Clash tussen de twee rivalen uit Sprang-Capelle. Het rood-wit-blauwe publiek zal in grote getale afreizen naar het Van Wijlen sportpark om daar de NEO-selectie aan te moedigen.
We wensen onze NEO mannen veel succes!

 
www.neo25.nl
Voetbalvereniging NEO'25 heeft een rijke historie in Sprang en omgeving. Dit bleek maar weer eens toen Arnoud de Bie in de… Meer >
 

Komende activiteiten

Bingo

19 april 2024
 
 
 
Terug naar boven